Hva er tryggere, Volvo eller Audi?

Selv om begge er rangert ganske bra i sikkerhetstiltak, overgår Volvo Audi i sikkerhetskategorien.

Volvo har markert seg når det gjelder sikkerhetsfunksjoner. De startet bokstavelig talt selskapet sitt for å gi bedre sikkerhet til kundene sine. Audi har også eksistert en stund og er ganske god på sikkerhetstiltak. De kan imidlertid ikke helt konkurrere med Volvo i sikkerhetsfunksjoner.

Sikkerhetsfunksjoner for bil

Bilsikkerhet betyr i utgangspunktet hvordan en bil ville håndtere alle typer krasj. Bilsikkerhet har alltid vært en viktig prioritet for mange mennesker, og bilsikkerhetsfunksjoner har blitt delt inn i to typer, aktive sikkerhetsfunksjoner og passive sikkerhetsfunksjoner.

Aktive sikkerhetsfunksjoner

Aktive sikkerhetsfunksjoner består av faktorene som er nyttige før en bil krasjer. De kan også kalles bilkrasjforebyggende tiltak. De inkluderer ting som kjøretøyets vekt, tyngdepunkt, balanse og håndtering, samt bedre førersetejustering og dekkgrep.

Sikkerhetsutstyr som anses som aktiv sikkerhet inkluderer kollisjonsadvarsel, elektronisk stabilitetskontroll, reservesensorer og et blokkeringsfrie bremsesystem.

Passive sikkerhetsfunksjoner

Disse funksjonene er nyttige hvis en bil krasjer. Disse systemene aktiveres automatisk ved støt for å bidra til å redusere skade og gi passasjerene sikkerhet. Passive sikkerhetsfunksjoner inkluderer laminert glass, kollisjonsputer, elektroniske fotgjengerbeskyttelsessystemer og sikkerhetsbelter.

Testmetoder

Det er flere bilsikkerhetstestingsorganisasjoner som tester kjøretøy og gir dem rangeringer basert på deres sikkerhets- og krasjforebyggende funksjoner. Noen anerkjente organisasjoner er IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) og NHTSA(National Highway Traffic Safety Administration).

Biler behandles gjennom en streng testfase og testes med front-, rygg- og sidekollisjonstestscenarier. Disse organisasjonene vurderer deretter bilene basert på deres effektivitet i disse testene.

  Har Volvo en Supercar?

Vurderinger av Audi-sikkerhet

Audi har gjort det veldig bra i sikkerhetsfunksjoner, og de har blitt rangert anstendig i det siste. I 2021 mottok noen Audi-modeller til og med topp sikkerhetspriser fra IIHS. Åtte av modellene deres er rangert i IIHS-rangeringer. Dette gjør Audi til et ganske trygt merke. De prisbelønte bilene inkluderer A5 Sportsback, Q8, e-tron og A6.

Audi sikkerhetsfunksjoner

Audi har forbedret seg i det siste i bremsekategorien. Det introduserte også pre-sense driverassistanse teknologi. Denne teknologien bruker kameraer og kan varsle føreren om eventuelle ulykkessituasjoner. Ved hastighet under 25 mph kan det forhindre alvorlige ulykker. Det kan også beskytte fotgjengerne når bilen kjører i hastigheter opp til 52 mph.

Audis er også utstyrt med adaptiv cruise kontroll og en topp utsikt kamera system. Dette systemet hjelper sjåføren til å holde trygg avstand fra andre biler. Tyske biler har alltid vært gode når det gjelder sikkerhetstiltak, og Audi beviser det.

Volvo sikkerhetsvurderinger

Volvo, det fornuftige svenske selskapet som det er, har alltid vært et varemerke for bilsikkerhet. Sikkerhet har alltid vært deres førsteprioritet, og bilene deres har blitt rangert fem stjerner hvert år. Volvo XC90 ble belønnet med fem stjerner av NHTSA og er en av de sikreste bilene i verden.  IIHS rangerte også Volvo V60s i sitt beste sikkerhetsvalg+ akkurat i år.

Volvo har gjort sin topp bilsikkerhet til en prioritet i årevis med fokus på strukturell integritet og sikkerhetsfunksjoner. Blant Volvos lille utvalg av syv biler har de alle blitt tildelt av sikkerhetspriser i sine egne kategorier.

  Hva er den mest pålitelige Volvo?

Volvo sikkerhetsfunksjoner

Volvo var den første bilprodusenten som oppfant noen sikkerhetsfunksjoner som:

 • Et blindpunktinformasjonssystem
 • Fotgjengerdeteksjon med bremsing
 • Tre-punkts sikkerhetsbelter
 • Bakovervendt barnesete

Volvo bruker ekstra høyfast kroppsmateriale for å gi et eksepsjonelt beskyttelsesbur. Alle Volvoer leveres med standard sikkerhetsfunksjoner som:

 • Elektronisk stabilitetskontroll
 • Rull stabilitetskontroll
 • Varslingskontroll for driver
 • Oppblåsbare gardiner
 • Whiplash beskyttelse
 • Lane-holde hjelp

Hva er tryggere? Volvo, helt sikkert.

Audi scoret en gjennomsnittlig USN Safety Score på 9.56 av 10. Dette er en ganske god poengsum når det gjelder sikkerhet. Volvo fikk imidlertid en mye høyere gjennomsnittlig USN-sikkerhetsscore på 9,90/10. IIHS- og NHTSA-rangeringene har også alltid rangert Volvo som en av de beste.

Til slutt har begge bilene ganske gode sikkerhetsfunksjoner og krasjforebygging, men Volvo vinner bare kampen. Volvo har en lang historie med å sikre sine kunder de beste kvalitetssikkerhetstiltakene. Kanskje litt tid i fremtiden Audi vil overgå Volvo, men for nå, Volvo komfortabelt vinner.

FAQ

Hva er de sikreste bilene?

Mens trygge biler kan bidra til å forhindre ulykker og minimere skader, avhenger bilsikkerheten til slutt av sjåføren. Det er noen veldig trygge bilmerker som Volvo, Genesis eller Toyota. Noen av de sikreste modellene i forskjellige bilmerker inkluderer:

 • Volvo XC90
 • Toyota Camry
 • Tesla Modell 3
 • Genesis G90
 • Honda Innsikt
 • Audi A6

Hva er de minst trygge bilene?

Noen av de siste bilmodellene som har hatt sikkerhetsproblemer inkluderer:

 • Ford Fiesta- IIHS observerte 141 førerdødsfall per million.
 • Hyundai Accent- IIHS observerte 116 førerdødsfall per million.
 • Chevrolet Sonic kompakt sedan- IIHS observerte 98 førerdødsfall per million.
  Audi vs. Mercedes: Pålitelighet

Hva er noen sikkerhetstips for biler?

Forebygging er alltid bedre enn en kur. Selv den sikreste bilen vil ikke holde deg trygg hvis du er en hensynsløs og uforsiktig sjåfør. Følg disse sikkerhetstipsene for å forhindre ulykker.

 • Ha alltid fokus på veien.
 • Sjekk alltid dekkene dine før en lang reise.
 • Sjekk lysene dine.
 • Kontroller alltid drivstoff- eller batteriprosenten.
 • Vær alltid forutsigbar og unngå plutselig bremsing.
 • Fest alltid sikkerhetsbeltet.
 • Bruk alltid blinklys.

Hvordan velge en trygg bil

Du har mange alternativer for å se etter en trygg bil. Se etter grunnleggende sikkerhetsfunksjoner som ABS-bremsing og kollisjonsputer. Du kan også se på anmeldelser av biler på bilvurderingsnettsteder som JD Power. Og selvfølgelig, sjekk ut sikkerhetsvurderingene av IIHS og NHTSA.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter