Hva er den beste Volvoen noensinne laget?

I mer enn 90 års eksistens har Volvo produsert noen av de mest avanserte og sikreste bilene på markedet. Men hva er den beste bilen noensinne laget av Volvo?

Volvo P1800 er den beste bilen noensinne laget av Volvo. Denne sportsbilen som ble markedsført som en stor turner var slank og kjekk. Det var ikke så fort som andre sportsbiler på den tiden, men det var blant de fineste, sikreste og kuleste bilene i sin tid.

Dessuten hadde Volvo P1800 sportsbil tre varianter; P1800, P1800S, P1800E og P18000ES. Den kraftigste varianten var P1800ES. Andre kjente Volvo-biler som noen gang er laget inkluderer Volvo PV544, Volvo 240, Volvo 242 GT, Volvo 780, Volvo S60 og Volvo XC90.

Historien om Volvo P1800

Volvo P1800 ble laget i 1961 og debuterte på Bilutstillingen i Genève. Dessuten ble denne klassiske Volvoen gjort på kontrakt av Storbritannia-baserte Jensen Motors etter at Jaguar nektet å gi en E-Type for et kommende TV-show i Storbritannia. Tvert imot ble bilens kropp laget av Pressed Steel.

TV-serien, kjent som Saint’s, som går fra 1962 til 1969 med hovedpersonen Simon Templar (Roger Moore), gjorde denne bilen enda mer populær. Ikke bare hadde han bilen i showet, men så vel som han kjørte P1800 fra 1967. Dette gjorde bilen enda mer kjent.

Selv om Volvo P1800 først ble produsert i Storbritannia, ble produksjonen overført til Sverige to år senere. På toppen av det hele ble kroppen også laget i Sverige. Forsamlingen fant sted i Gödeborg og Lundbyverken. Mens kroppsproduksjonen ble overført til  Olofstromsverken.

Produksjonen av P1800 tok imidlertid slutt i 1973, og P1800ES var den siste modellen som ble produsert. Denne modellen hadde en bakluke i glass, et sammenleggbart baksete og en utvidet taklinje. Dessuten hadde denne fantastiske trim også et ekstra lagringstempo enn de forrige trimene.

  Bør jeg kjøpe en 10 år gammel Volvo?

Funksjoner av Volvo P1800

Volvo P1800 kupé hadde et elegant og tiltalende italiensk utseende. I tillegg var den basert på Classic Volvo 121/122S-plattformen. Imidlertid kom denne berømte bilen med en kortere akselavstand og bakhjulsdriftssystem.

Den var utstyrt med en 1,8-liters, 4-sylindret motor med en utmerket effekt på 100 bhp. Dette ble imidlertid senere forbedret da det leverte 108, deretter 115, og senere på 120 bhp. Men i 1968 ble en forbedret 2,0-liters motor utviklet  og den leverte opptil 118 bhp.

Dessuten hadde den forskjellige girkasser i forskjellige trims, som inkluderte 4-trinns manuell girkasse, 4-trinns manuell med overdrive eller 3-trinns automatgirkasse. Alle disse hadde gulvmonterte girspaker.

Når det gjelder design og interiør, hadde Volvo P1800 en italiensk design med en gradvis skrånende taklinje, subtile halefinner, eggkassegitter, aksentlinjer, bakre åpningshette og fendere. Og aluminiumlegeringer. Imidlertid hadde de nyeste trims mer avanserte funksjoner som firehjuls skivebremser, forbedret ventilasjon, en tre-trinns automatisk og en materie-svart grille. 

Når det gjelder ytelse, var det gjennomsnittlig, noe som gjorde at andre sportsbiler på den tiden overgår det i denne kategorien. Totalt sett var det en fin og elegant bil som appellerte til sportsbilfans. Overraskende nok holder 1966 Volvo P1800S Guinness verdensrekord for bilen med høyest kjørelengde. Den har over 5 millioner miles.

For øyeblikket kan denne vintage Volvo P1800 bli funnet på eBay og i flere auksjoner. 2pass, 2-dørs kupé går for rundt $ 500,000 XNUMX, noe som gjør den til en av de dyreste klassiske bilene. Vær oppmerksom på at prisen kan variere avhengig av bilens plassering og tilstand.

  Lager Volvo hybridbiler?

FAQ

Hva er den mest populære Volvoen?

Den mest populære Volvo-modellen er Volvo XC90. Denne bilen fører i salgsvolum, men den er også godt bygget og romslig. Likevel er det seriøse konkurrenter, for eksempel XC40 og XC60. Men med utmerket drivstofføkonomi og høyteknologiske funksjoner er det lett å se hvorfor XC90 fortsatt er den mest populære Volvo-modellen.

Hva er den raskeste Volvoen som noen gang er laget?

Den raskeste Volvo-bilen som noen gang er laget er S60 T8 Polestar. Det er også den aller første helt batteridrevne Volvo-bilen. Polestar er volvoens ytelsesversjonsmerke. Denne plug-in hybrid kommer med en turbo fire-sylinder motor med 314 bhp som er toppet av en elektrisk motor for totalt 400 bhp.

I tillegg akselererer denne sedan raskere enn noen annen Volvo-modell på markedet. Den kan sprinte fra 0 til 60 mph på bare 4,4 sekunder.

Hva er den mest pålitelige Volvo?

Den mest pålitelige Volvo på markedet er Volvo S60. Ja, de fleste Volvos er pålitelig, men Volvo S60 sedan er den mest pålitelige Volvo-modellen. Men hvis du leter etter den mest pålitelige Volvo-modellen, går den tittelen til Volvo XC90 SUV. Volvo S60 leveres med den fineste Volvo-motoren.

Lager Volvo elbiler?

Ja, Volvo har en helelektrisk bil. Volvos helelektriske bil er XC40 Recharge. Dette er bare en av de flere kjøretøyene som Volvo har til hensikt å lage. Volvo forpliktet seg til å inkludere en elektrisk motor i hver bil den lager fra 2019. XC40 Recharge er en kompakt SUV med avanserte funksjoner.

  Hvilken Volvo har massasjeseter?

Hvorfor er ikke Volvo like populær som Mercedes, BMW eller Audi?

Volvo er ikke så populær som noen av de viktigste tyske luksusbilmerkene på grunn av markedsføringsstrategien. Volvo markedsfører bilen sin som trygg, noe som er et nisjemarked, mens tyske biler markedsfører seg på ytelse, komfort, styling og teknologi. Disse er mer tiltalende enn Volvos strategi.

Dessuten kommer de fleste tyske luksusbiler med mer avanserte funksjoner enn Volvo. I tillegg tilbyr de en rekke bil merker og modeller, som Volvo ikke gjorde tidligere. Volvo har imidlertid også diversifisert og kan begynne å gi dem et løp for pengene sine.

Sammendrag

Volvo har hatt flere veteranbiler opp gjennom årene, men den beste bilen volvoen noensinne har laget er Volvo P1800. Denne sports coupe 2×2 bilen er ikke bare elegant og trygg, men det er blant de mest berømte bilene gjennom tidene. Bilen kommer i fire forskjellige trims og utføres gjennomsnittlig.

Volvo P1800 startet produksjonen i 1961, men ble avviklet i 1973. Imidlertid er det flere modeller i salg i dag, og de vil koste deg tusenvis av dollar for å få en. I 2021 feirer Volvo P1800 sitt 60-årsjubileum.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter