Hva er den dyreste Mercedesen?

Mercedes er en bilprodusent kjent for å bygge eksepsjonelle motorkjøretøyer som tilbyr bransjeledende innovasjon, eksklusivt merkebilde og uovertruffen komfort. Selvfølgelig, for et bilmerke å bære så høye produksjonsstandarder, pumpes mye FoU-penger til å bygge disse bilene.

Den dyreste standarden nye Mercedes på markedet i dag er Maybach GLS SUV, som starter på ca $200,000. Imidlertid, hvis du går for en hyperbil, vil den nye Mercedes-AMG Project ONE snart være tilgjengelig for $ 2.72 millioner.

Mercedes tilbyr biler for nesten alle segmenter, og hver og en av disse bilene er bygget opp til Mercedes-standarder. I produksjonsprosessen må det gjøres mange utgifter, og som alle driver prisen betydelig opp. Likevel klarer Mercedes fortsatt å dominere luksusbilmarkedet.

Den dyreste Mercedes SUV: Maybach GLS

Når det gjelder biltrender, blir SUVer mer og mer populære, og mange bilmerker har begynt å produsere en SUV for hvert segment av markedet. Når det gjelder Mercedes, er det for tiden 9 forskjellige SUV-er å velge mellom.

Den dyreste Mercedes SUV er Mercedes Maybach GLS koster rundt $ 200k eller mer, avhengig av alternativene du legger på, og alternativene er mange. Maybach er et undermerke av Mercedes som spesifikt lager de mest luksuriøse bilene i Mercedes-produktsortimentet.

GLS tilbyr uovertruffen overdådighet på fire hjul, fjæring spesielt innstilt for ingenting annet enn komfort, og et stort antall krombiter av trim for å understreke premium merkevarenavnbetegnelsen.

Hvis du følger trendene i bilkjøpsuniverset, er du sannsynligvis ganske godt kjent med den legendariske Mercedes G-vognen, som kommer inn på andreplass for den dyreste Mercedes SUV. G-klassen er en av de mest ikoniske SUV-ene som noen gang er bygget, og G63 laget av AMG tilbyr den beste G-klasseopplevelsen noensinne på rundt $ 160k.

  Hva er den beste Mercedesen for vinterkjøring?

Dyreste Mercedes Sedans: S-klasse og AMG

Mercedes tilbyr fantastiske SUV-er, men sedans er brød og smør når det gjelder stift Mercedes-tilbud. Gjennom historien har Mercedes fortsatt å forbedre det store utvalget av forskjellige sedans til bransjeledende høyder, og en slik enestående fremgang kommer med en heftig prislapp.

Den mest luksuriøse, mest overdådige, mest eksklusive Mercedes sedan er utvilsomt den legendariske S-klassen. Mercedes har forbedret S-klassen siden slutten av 50-tallet, den sjuende generasjonen S-klasse ble nylig utgitt.

Basisprisen for den nylig utgitte startnivå S-klassen er rundt $ 110k, og prisen kan til og med dobles når Maybach og AMG begynner å lage sine varianter med plysjinteriør og brannpustende motorer.

De fleste Mercedes-modeller er laget internt, og deretter senere sendt til AMG for AMG-behandling. GT 63 S 4-dørs coupe er laget helt av AMG. Det tilbyr sportsbilnivåer av ytelse og 4 seter med 4 dører. Bilen starter på rundt $ 160k og prisen klatrer til øyevannsnivåer når den er utstyrt med tilleggsalternativer.

Sportsbiler og superbiler

Eksklusivitet og begrensede produksjonstall er de to viktigste grunnene til at noen Mercedes-modeller koster tredoblet den vanlige Mercedes sedan-prisen. Å lage biler er ekstremt dyrt, og det er grunnen til at bilindustrien sjelden tilbyr konkurransedyktige nykommermerker.

Den ennå ikke utgitte Mercedes hyperbilen kalt Project ONE tilbyr Formel 1-teknologi, en motor fra den mesterskapsvinnende Formel 1-bilen. Det vil gi hyper-ytelse med en toppfart nord for 350km/t (217 mph). Denne hyperbilen av Mercedes kommer ikke billig. Mercedes planlegger bare å lage 275 enheter, og prisen vil være $ 2.72 millioner dollar.

Men hvis du tror at Project 1 er den dyreste Mercedesen noensinne, vel det er det ikke, ikke engang i nærheten. I 2013 ble en Mercedes Benz W196 fra 1954 solgt for over 29 millioner dollar. Mercedes sportsbiler som 1936 Mercedes Benz 540K roadster og legendariske 300SL kupéer selger også for flere millioner dollar.

  Ruster Mercedes-Benz?

Spørsmål og svar om pricey cars

Hva gjør biler dyre?

Produksjonsnummeret har stor effekt på bilprisene. Å lage biler er dyrt, så hvis en produsent planlegger å lage bare en håndfull av en bestemt modell, er prisene som spenner i millioner av dollar ganske vanlige. Hvis en bil er ganske vanlig, er amortiseringen av kostnader per bil ganske billig, og det bringer ned prislappen som et resultat.

I tillegg til produksjonstall og eksklusivitet har dyre biler en tendens til å være kraftige og luksuriøse. Produsenter som Mercedes har en tendens til å tilby høyytelsesmodeller av AMG, og alle koster mer enn deres »vanlige» kolleger.

Det samme gjelder for Maybach-produktsortimentet. Biler laget av Mercedes Maybach undermerke er mye dyrere på grunn av den eksklusive naturen, og eksklusive materialer og luksusfunksjoner.

På 2000-tallet må biler tilby et stort antall forskjellige sikkerhetsfunksjoner bare for å lovlig kunne nå markedet. Og markedet er et voldsomt spillefelt med mange forskjellige store merker som hele tiden jobber med å forbedre produktene sine, og kostnadene fortsetter å øke raskt.

Hvordan er avskrivningen på dyre Mercedes-modeller?

Avskrivninger på dyre Mercedes-modeller varierer. Du vil ha en tendens til å tro at eksklusive biler som koster mye å kjøpe ikke mister verdien på grunn av at markedet aldri egentlig blir mettet av dem, men dette er ikke alltid tilfelle.

Noen modeller som en 10 år gammel topp-of-the-line S-klasse er en av de mest alvorlig avskrevne bilene som eksisterer, i noen tilfeller kan effekten av avskrivninger barbere av mer enn 90% av bilens opprinnelige verdi.

  Beste olje for Mercedes C300

S-klassen har alltid vært en målestokk for luksus og teknologi i flaggskipet limousin bilsegment, men andre produsenter har en tendens til å ta igjen, og nye S-klasser kommer og går. Disse grunnene, pluss ganske tvilsom pålitelighet, resulterer i at eldre S-klasser tar store dykk så langt som prisen eller appellen vurderes.

På den annen side har noen Mercedes-klassikere en tendens til å bli solgt for mer enn den opprinnelige prisen. Alt avhenger av bilmarkedet, og etterspørselen etter noen eksempler har en tendens til å skifte etter hvert som tiden går.

Mercedes superbiler lider heller aldri store avskrivninger. Verdien av disse er aldri konstant. Prisene fortsetter å svinge, men til slutt jevner de seg ut på et nivå markedet anser som passende. Men generelt mister de ikke for mye verdi.

Hva er de dyreste bilene gjennom tidene?

Den dyreste nye bilen som noen gang er å bli solgt er den engangs Bugatti La Voiture Noire. Bilen kommer inn på rundt 19 millioner dollar. Årsaken til en så heftig prislapp er det faktum at denne feilen er en begrenset utgave. Bare én vil noen gang bli produsert.

Den dyreste bruktbilen som selges på en auksjon er Ferrari 250GTO. Denne 1962 prancing hest fullblods racerbil solgt for mer enn 48 millioner dollar i 2018 på Monterey RM Sotheby auksjon. I noen sammenheng har noen land som Tuvalu lavere BNP enn prisen på bilen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter