Ruster Mercedes-Benz?

En av grunnene til at Mercedes-Benz er veldig populær over hele verden er fordi bilenes luksuriøse og fantastiske utseende. Imidlertid har dette luksuriøse merket også en andel av sine problemer.

Som andre biler ruster Mercedes. Mercedes kan ha noen av de vakreste, luksuriøse og komfortable bilene, men rust er et problem som de fleste Mercedes-eiere står overfor. Vær oppmerksom på at noen Mercedes-modeller har alvorlige rustproblemer sammenlignet med andre.

Hvilke Mercedes-modeller har rustproblemer?

Mercedes-modeller bygget mellom 1995 og 2004

De fleste Mercedes-Benz-modellene som ble bygget på slutten av 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet hadde rustproblemer. Dette var hovedsakelig på grunn av typen maling de brukte. Selskapet byttet til vannbasert maling, noe som ikke var veldig holdbart. Den hadde også tynnere lag, noe som betyr at den gikk raskt ut og utsatte bilene for elementene.

Noen av Mercedes-modellene som hadde rustproblemer mellom 1995 og 2004 var Mercedes-Benz W202 C-klasse, W210, W208, W220 S-klasse, C208 CLK-klasse, W210 E-klasse, C215 CL-klasse, W203 C-klasse og W211 E-klasse.

De fleste Mercedes-modeller fra etter 2006 har ikke hatt rustproblemer.

Modeller tilbakekalt på grunn av rustne bolter

Flere Mercedes-modeller bygget mellom 2011 og 2016 ble tilbakekalt på grunn av rustproblemer. Bilene som ble tilbakekalt gikk ikke bra i kalde områder i Øst-Canada. Årsaken til tilbakekallingen var på grunn av dumping av store forekomster av salt på motorveier i vintermånedene.

Saltet som ble dumpet på motorveiene forårsaket rust til bolter som koblet den elektriske servostyringshjelpmotoren til styrehuset. Med overflødig korrosjon kan enheten demontere og føre til tap av servostyringsassistanse. Dette viste seg å være farlig, og over 21.500 Mercedes-biler ble tilbakekalt.

  Er en brukt Mercedes S-klasse et godt kjøp?

De fleste modellene var fra C-klasse, E-klasse, CLS-klasse, S-klasse, GLC-klasse, GLE-klasse og ML-klasse. Uansett rådet Mercedes forhandlere til å bytte ut monteringsboltene og bruke et korrosjonsbeskyttelsesbelegg på girhuset og boltene. Et annet alternativ var å bytte ut styregiret.

Etter hvor mange kilometer begynner Mercedes å ruste?

Mercedes-Benz er ikke bare dyrt å kjøpe, men også å vedlikeholde. Selv om mange luksusbiler har rustproblemer, begynner Mercedes ofte å utvikle disse problemene ganske tidlig. De fleste modeller begynner å ha rustproblemer etter 120 000 miles eller 10 år.

Hvis du eier en 10 år gammel eller eldre Mercedes-bil, bør du inspisere den grundig før den kommer ut av hånden. Å fikse små rustflekker er lettere enn å vente på at de skal spre seg. Rust kan også spise i noen vitale deler, noe som fører til kostbare reparasjoner.

Hvilke Mercedes-deler ruster?

Selv om en Mercedes-Benz er symbolet på en luksusbil, kan bilen etter flere års bruk utvikle ulike problemer som rust. Hvis du har eid bilen din i mer enn 10 år, bør du begynne å inspisere visse områder før rusten forverres.

Med Mercedes-Benz er det enkelt å se etter rust, da det er mer vanlig i enkelte deler av bilen. Disse inkluderer:

  • Bunnen av dørene
  • Bak nummerskiltet
  • Under hjulbrønner
  • På støtfangere
  • Under seter 
  • Inne i bagasjerommet
  • Bak sideveggdekselet

Hvis du ikke finner rust i disse områdene, er det usannsynlig å være andre steder. Rust varierer også fra en bilmodell til en annen. For eksempel kan S-klassen utvikle rust på alle fire dører, noe som skyldes en feil produksjonsprosess.

Hvordan beskytter Mercedes-Benz bilene sine mot rust?

Mercedes har endret mange ting for å gjøre bilene sine mer pålitelige gjennom årene. Siden klagene om rust mellom 1995 og 2004 bilmodeller, Mercedes biler er nå mer holdbare og ikke rust lett. Dette er takket være den innovative malingsteknologien som brukes på nyere Mercedes.

  Hvilket merke har det beste interiøret - Audi, Mercedes eller BMW?

Den innovative malingsteknologien som brukes av Mercedes er kjent som «Permagard.» Dette er et ettermarkedsmalingsbeskyttelsesmiddel som er laget for å holde Mercedes i strålende form. Den innovative malingen brukes fordi den bidrar til å danne en plastlignende barriere mellom den virkelige kappen og elementene, for eksempel sap, surt regn, fuglebæsj og mer.

Permagard-belegget opprettholder også det luksuriøse utseendet til Mercedes, noe som gjør at det ser ut som nytt. I motsetning til beskyttende poleringer eller voks, er denne innovative malingen langvarig når den holder seg til bilens maling. Så det vil ikke falme bort raskt som poler eller voks.

FAQ

Hvilken luksusbil har mer alvorlige rustproblemer – Audi, BMW eller Mercedes?

Blant disse tre tyske luksusbilmerkene er Audis minst utsatt for rustproblemer, mens Mercedes har flest problemer med rust. Audi A3 og A4 rangerer høyt i mange sammenligninger av bilene med minst rustproblemer. BMW 3-serien følger nøye med, med Mercedes-Benz A-Klasse & GLS-klasse kommer neste.

Ruster alle Mercedeser?

Selv om mange Mercedes-eiere har rapportert om rustproblemer på bilene sine, ruster ikke alle modeller. Så før du nøyer deg med en bestemt Benz-modell, må du sørge for at den ikke har rustproblemer. A-klasse og GLS-klasse har færrest rustproblemer.

Ruster Mercedes i alle klima?

Ja, det gjør de. Likevel er noen klima hardere på bilen din enn andre. For eksempel, å kjøre en Mercedes om vinteren utsetter den for rust, da det er mye salt som kastes rundt. I tillegg vil en Mercedes drevet i fuktige klimaer ruste raskere enn en drevet i et mindre fuktig klima.

  Mercedes vs BMW pålitelighet, som er mer pålitelig?

Kan jeg reparere rust på Mercedes?

Selvfølgelig kan du fikse rustproblemet ditt! Men det blir dyrt. Ta bilen med til en autorisert Mercedes-forhandler, eller en mekaniker du stoler på hvis den er utenfor garantien. Mekanikeren vil slipe, male og male bilen din. Å bli kvitt rust er ganske tungvint og kostbart.

Hva får en bil til å ruste?

De fleste utvendige bildeler er laget av stål. Når malingen er riper eller slites ut, eksponerer den stålmetallet under elementene. Metallet begynner å korrodere og til slutt ruste. Når rusten blir stående ufølsom, kan den forverres og forårsake hull i bilen. 

Avsluttende tanker

Rust er et av de vanligste Mercedes-Benz-problemene. Før du kjøper noen Mercedes-modeller, må du finne ut om den har et rustproblem eller ikke. Dette vil hjelpe deg med å holde bilen i sjakk og unngå kostbare reparasjoner.

Kontroller alltid kjøretøyets støtfanger, nummerskilt, under fører – passasjerseter, inne i bagasjerommet, under akselavstanden, bunnen av dørene og bak sideveggdekslene. Mercedes-biler har imidlertid forbedret seg mye, og de nyeste bilmodellene har ikke mange rustproblemer som de forrige modellene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter