Hvilken Tesla har en takluke?

Biler med takluker ser ikke bare dop ut, men denne funksjonen gir også mer naturlig lys enn hva et typisk glassområde vil gi. Og siden det kommer mer lys inn i bilen, får det hytta til å se større ut. Men hvilken Tesla kommer med soltak?

For øyeblikket produseres ingen Tesla med soltak. Likevel hadde 2012 Tesla Model S to takalternativer; en panoramisk takluke og et konvensjonelt aluminiumshusfarget tak. Tesla sluttet imidlertid å lage Model S med en panoramisk takluke, da den hadde flere pålitelighetsproblemer. 

Noen tror fortsatt at flere Teslaer kommer med en takluke til dags dato. Dette er ikke riktig, da de vanligvis forvirrer glasstak og takluke. Tesla Model 3, Y, X og S har alle et glasstak. Dette taket gjør hytta luftig og romslig. 

Er det mulig å installere en takluke på en Tesla Model 3, Y eller X?

Det er mulig å installere en ettermarkeds takluke på Tesla Model 3 og Model Y. Uansett må du gjøre mange modifikasjoner på disse bilene for å gjøre dette til en mulighet. På toppen av det må du bruke mye. Imidlertid kan det hende at takluken ikke endrer videresalgsverdien av bilen så mye. 

Likevel, hvis du vil installere en ettermarkeds takluke på Tesla Model X, vil dette ikke være mulig. Hovedårsaken bak dette er falkevingedører. Disse dørene tar opp mye av taket, noe som gjør det enda vanskeligere å installere noe enkelt som et takstativ. 

Hvilket tak er bedre – panorama takterrasse eller glasstak?

Mellom 2012 og 2018 tillot Tesla folk å enten velge en Tesla Model S med panorama takluke eller aluminium kroppsfarget tak. Takluken var mer elegant og praktisk enn det tradisjonelle kroppsfargede taket i aluminium. Men på grunn av pålitelighetsproblemene bestemte selskapet seg for å introdusere glasstaket i 2016. 

  Bryter Tesla ofte sammen?

Så hvis du vil ha et tak som tillater naturlig belysning og luft inn i hytta, er panorama takluken det beste taket. Men hvis du vil ha et tak som slipper inn lys og er mer pålitelig, er glasstaket det bedre valget. Dessuten kommer de nåværende Tesla-modellene med et glasstak.

Hvis du vil ha en Tesla med panorama takluke, må du se etter 2012 Tesla Model S biler. Disse er vanskelige å finne, og de kan være kostbare å vedlikeholde. 

Funksjoner av 2012 Tesla Model S

Utseende 

Den 2012 Tesla Model S med panoramautsikt takluke er pen med en moderne finish. Den har fire varianter å velge mellom, som inkluderer Tesla Model S sedan, ytelse, signatur og signaturytelse. Alle disse variantene er 4 dørs sedans med et bakhjulsdriftssystem. 

Som den nyeste Tesla Model S-serien har 2012-versjonen også et luksuriøst og romslig interiør. Den har plass til opptil 5 personer med et valgfritt bakovervendt sete på tredje rad. Bortsett fra det, kan den skryte av en 17-tommers skjerm, hvor nesten alt i bilen styres fra. 

Dessuten er dette modellen som gjorde Tesla mer populær og ga tyske biler et løp for pengene sine. Det er fortsatt en av de beste sedans på markedet og den beste elektriske sedan noensinne bygget. 

Prestasjon 

I motsetning til sin nyeste motpart, var denne bilen ikke veldig rask, men den var fortsatt raskere enn konkurransen. Den 2012 Tesla Model S akselererer fra 0 til 60 i 4.6 sekunder, som var enestående på den tiden. For øyeblikket kan Tesla Model S akselerere fra 0 til 60 på 2,3 sekunder.  

  Er Polestar like god som Tesla?

FAQ

Har Tesla Model 3, Y og X takluker?

Nei, bare Tesla Model S kommer med soltak. Dessuten er det bare Tesla Model S-modellene fra 2012 til 2018 som har panorama takluker. Enhver Tesla Model S opprettet etter 2018 kommer med et glasstak som andre Tesla-modeller. Ja, Tesla Model X, Y og 3 har glasstak. 

Hvordan finner jeg en Tesla Model S med soltak?

Hvis du leter etter en Tesla med soltak, må du skaffe den gjennom private eiere eller Tesla Used Inventory. Selv om privat salg er billigere og raskere å kjøpe en Tesla, er den beste måten å kjøpe en brukt Tesla gjennom Tesla Used Inventory.

I motsetning til å kjøpe 2012 Tesla Model S gjennom en privat eier, kjøper den gjennom Tesla Brukt inventar forsikrer deg om tilstanden til bilen. Dette er fordi Tesla Used Inventory tilbyr et 145 inspeksjonspunkt og en begrenset garanti for brukt kjøretøy. 

Hva det ikke tilbyr at en privat selger eller eier vil tilby er bilder av bilen. Men siden det gir inspeksjon og garanti fra produsenten, er det det beste alternativet for å unngå å kjøpe en plagsom bil.

Lager Tesla fortsatt biler med soltak?

Nei, Tesla lager ikke lenger biler med takluker. Tesla pleide å lage Tesla Model S med to takalternativer; en panoramisk takluke og et aluminiumshusfarget tak. Men i 2018 sluttet selskapet å lage Teslas med takluker på grunn av pålitelighetsproblemer. 

  Er en Tesla bedre enn en Lamborghini?

Hvorfor kvittet Tesla seg med soltaket?

Hovedårsaken til at Tesla droppet den panoramiske takluken er at den lekket vann gjennom taket under kraftig regn. Dette var hovedsakelig på grunn av en produksjonsfeil som gjorde at panoramisk takluke skadet selene hver gang den ble åpnet eller lukket. Til slutt gjorde dette Tesla-problemet tilbakekallinger. 

Hvordan fungerer Tesla-panoramisk takluke?

Panorama takluken ble drevet av fullt justerbare innstillinger fra berøringsskjermmenyen eller rattet i noen scenarier. Disse innstillingene kan brukes til å åpne eller lukke takluken. Taket spratt opp og gled tilbake langs sporene på toppen av bilen mens en liten frontrute ble utplassert foran. 

Bunnlinjen 

Den eneste Tesla med soltak er den 2012 Tesla Model S. Tesla produserer ikke lenger biler med soltak eller panorama takluke. Dermed, hvis du vil ha en Tesla med soltak, må du søke etter en brukt 2012 Tesla Model S-bil med denne funksjonen.  

Tesla sluttet å lage Tesla Model S-biler med takluker på grunn av pålitelighetsproblemene de forårsaket. I stedet bestemte Tesla seg for biler med glasstak, som gir lignende fordeler som takluken, men den er mer pålitelig. Glasstak finnes på Tesla Model 3, Y, X og S.  

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter