Er Tesla-batterier resirkulerbare?

Tesla har noen av de kraftigste og mest holdbare batteripakkene på markedet. Tesla litium-ion-batterier tilbyr et utmerket utvalg og kan vare over 300 000 miles. Men er Tesla-batterier resirkulerbare? 

Ja, Tesla litium-ion-batterier er 100% resirkulert. Disse batteriene inneholder utvinnbare og resirkulerbare materialer som brukes om og om igjen. Likevel prøver Tesla så mye som mulig å forlenge levetiden til batteripakken ved å betjene den før den resirkuleres. 

Så hvis batteripakken din er degradert og den ikke er så effektiv som en ny batteripakke, kan du komme i kontakt med Tesla for å betjene batteriet på et av Teslas servicesentre. Dessuten er det ingen av Teslas litium-ion-batterier som finner veien inn på deponier. Derfor slippes ingen skadelige stoffer fra Tesla-batterier ut i miljøet. 

Hvordan vet jeg at Tesla-batteriet mitt må byttes ut?

Tesla lager noen av de mest holdbare bilbatteriene på markedet. Men som andre elbilbatterier, forringes disse batteriene også etter en tid. Tesla anbefaler sine kunder å betjene bilbatteriene sine når de merker en reduksjon i ytelsen før de bytter dem ut. 

Imidlertid, hvis du merker visse advarsler, er det på tide å bytte ut batteriet. Noen av advarslene som indikerer at batteriet må skiftes ut inkluderer: 

  • Nedbrytning av området over gjeldende kriterier for 30 % garanti
  • Unnlatelse av å holde en ladning i det hele tatt
  • Et uventet fall i kjøreområdet, større enn 20%
  • En advarsel fra Tesla om at det er noe galt med batteriet ditt 

Noen advarsler krever ikke batteribytte, og de inkluderer brått tap av rekkevidde, dødt batteri eller problemer med lading. Slike problemer trenger oppmerksomheten til et Tesla-servicesenter, hvor de enkelt kan korrigeres. 

  Lager Volvo elbiler?

Hva er noen av metodene som brukes til å resirkulere litium-ion-batterier?

For øyeblikket er det tre hovedmåter litium-ion-batterier resirkuleres på. Disse inkluderer:

  1. Direkte resirkulering – dette er en av de mest populære metodene. Det innebærer å makulere batteriet og skille delene fysisk. 
  2. Pyrometallurgi – denne prosedyren innebærer oppvarming av batteriet og smeltedeler ned til de er skilt fra hverandre. 
  3. Hydrometallurgi – dette er en av de minst populære metodene. Det innebærer å suge batteriet i syre til delene separeres. 

Merk at forskere ved et gjenbruks- og resirkuleringslaboratorium for litiumionbatterier i Storbritannia også har laget en resirkuleringsmetode som bruker ultralyd for å skille batteridelene. 

Hvilken metode bruker Tesla for å resirkulere litium-ion-batteriene?

Tesla bruker resirkuleringssystemet med lukket sløyfe. I denne metoden knuses batteriet og separeres i deler. Senere blir plasten reprosessert, mens ledningen sendes tilbake til batteriprodusenten for gjenbruk. Som et resultat inneholder hvert nytt Tesla-batteri minst 60% av resirkulerte materialer. 

FAQ

Hvor mye Tesla-batteri kan resirkuleres?

Ifølge Tesla kan den gjenopprette minst 92% av batteriets materialer. Noen av materialene som Tesla kan gjenopprette inkluderer kobber, nikkel og kobolt. De fleste resirkulerte deler brukes til å bygge deler av en ny elbil, for eksempel batterihuset. Dessuten har Tesla en unik plate som kan holde opptil 1000 batterier som skal resirkuleres. 

Selv om Tesla sier at det resirkulerer 100% av batteriet, er dette ikke sant. Dette er fordi modulene fra batteriene går inn i deponier. Likevel er modulene som går inn i deponier ufarlige for miljøet. Dette er fordi de er frosset, makulert og knust i ufarlig støv som ikke kan forurense jorda. 

  Er Aiways like god som Tesla?

Er Teslas dårlig for miljøet enn vanlige biler? 

Mange ser på Tesla som en miljøvennlig bil, da den ikke bruker bensin, noe som forurenser miljøet. Tvert imot forurenser Teslas også miljøet da de genererer mange drivhusgasser når de lukter aluminium, lager deler og monterer bilen. 

Bortsett fra det, genererer bygging av litium-ion-batterier enda flere utslipp. Så selv om Teslas ikke forurenser miljøet like mye som ICE-biler på veien, innebærer produksjonsprosessen mer forurensning enn for vanlige biler. 

Hvor ofte må Tesla-batterier byttes ut?

Dette varierer fra en Tesla-modell til en annen. På toppen av det hele avhenger det også av førerens kjørevaner og klimaet de lever i. For eksempel vil Teslas batteri forringes raskere i et ekstremt kaldt eller varmt klima enn i et moderat klima. 

I tillegg, hvis du kjører bilen raskere og lader den flere ganger, vil batteriet også forringes raskere enn en person som kjører normalt og lader sjeldnere. Likevel anslår Tesla at batteriene har en levetid på 300.000 og 500.000 miles. 

Derfor kan det hende du må bytte batteri etter 250 000 miles eller så. Uansett har noen Tesla-eiere rapportert å dekke over 400.000 miles, noe som er veldig imponerende. 

Hvor mye koster det å bytte ut et Tesla-batteri?

En av de største utfordringene med å eie en Tesla eller en elektrisk for den saks skyld er kostnadene ved å bytte ut batteripakken. Hvis du oppdager at batteripakken har et problem eller har blitt dårligere, bør den beste løsningen være å bytte den ut. Tesla sier imidlertid at batteriet har en levetid på mellom 300.000 og 500.000 miles. 

  Hva er levetiden til en elbil?

Likevel varierer kostnadene ved å bytte ut batteriet på tvers av forskjellige Tesla-modeller. Du må bruke minst $ 13,000 for å erstatte batteripakken på en Tesla Model 3 og Model Y. Tvert imot vil kostnadene øke når det gjelder Tesla Model X og Model, da du vil bruke $ 1000 mer. 

Dessuten er det viktig å merke seg at kostnadene kan skyte opp avhengig av alvoret i problemet. Så dette er bare et gjennomsnittlig estimat av kostnadene for batteriet. Dessuten inkluderer kostnaden diverse deler som trengs og kostnaden for arbeidskraft. Dessuten er det verdt å vite at kostnaden for en ny Tesla-batteripakke koster mellom $ 20,000 og $ 30,000. 

Konklusjon 

For å konkludere er Tesla-batterier resirkulerbare. Tesla litium-ion-batteriet kan gjenvinnes og resirkuleres opptil 92%. Dette betyr at bare omtrent 8% av batteridelene ikke blir resirkulert. Likevel blir de ikke-resirkulerbare delene makulert og knust i støv som ikke er skadelig for jord og miljø. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter