Blir Tesla-biler billigere?

Tesla leverer noen av de mest ærverdige elbilene på markedet. Ikke bare er bilene deres luksuriøse, svært avanserte og morsomme å kjøre, men de er også dyre. Men vil Tesla-biler noen gang bli billigere?

Ja, Tesla-biler blir billigere om noen år. I september 2020 kunngjorde Teslas  ceo, Elon Musk teknologi som han sier vil gjøre Tesla-batterier billigere og kraftigere. I en uttalelse sa han: «Dette har alltid vært vår drøm om å lage en rimelig elbil.»

Under den direktesendte presentasjonen som Dr. Elon Musk markerte som ‘batteridag’, ertet han sannsynligheten for en $ 25,000 XNUMX, helt autonom Tesla om omtrent tre år. For å sette dette i perspektiv har de billigste elbilene i markedet en klistremerkepris på rundt $ 30,000 XNUMX, noe som betyr at de rimelige Teslaene vil bli enda billigere.

Teknologien som vil gjøre Tesla-biler billigere er Teslas nye større sylindriske celler. Musk hevder at disse batteriene vil tilby fem ganger mer energi, seks ganger mer strøm og 16 prosent bedre kjøreavstand. Denne teknologien kan imidlertid ta år å bli fullstendig implementert.

Hvorfor er Teslas  dyre?

Hvis du vurderer å få en ny Tesla, må du dele med flere tusen dollar. Dette er fordi den billigste Tesla-modellen går for omtrent $ 41,190, som er Tesla Model 3 Standard Range Plus-modellen. Tvert imot er den dyreste Tesla-modellen Tesla Model X Plaid med en prislapp på $ 121,190.

Med slike ublu priser er det lett å se hvorfor folk flest ser på Tesla som biler for de rike og ikke vanlige borgerne. For å gi deg en klarere ide var gjennomsnittsprisen for en ny mellomstor bil rundt $ 25,000 XNUMX dollar i 2020, mens gjennomsnittsprisen for en mellompriset SUV var rundt $ 33,000 XNUMX, ifølge Kelly Blue Book.

  Hva er ulempene med en Tesla?

Hvis du lurer på hvorfor Teslas  befaler en så stor pris, her er grunnen:

  1. Høy etterspørsel

Hovedårsaken til at Teslas  er dyre er på grunn av høy etterspørsel og lav tilbud. Det er mange som har bestilt  Teslas  og fortsatt venter på at bilene deres skal leveres. Når løpet for elbiler varmes opp, er Tesla langt foran konkurrentene, og det er derfor mange foretrekker Tesla fremfor andre merker.

Tesla er den mest foretrukne elbilen på markedet på grunn av sin avanserte teknologi og utmerkede rekkevidde. Mange elbiler har ikke et utmerket utvalg, noe som gjør at mange kjøpere går for Teslas. På toppen av det hele har mange få hovedbilmerker ikke helelektriske biler, men de blir med på løpet.

Dessuten har den høye etterspørselen etter Tesla-biler også blitt presset av den grønne energibevegelsen. Siden Teslas  er helelektriske, betyr dette at de ikke produserer karbondioksid. Derfor forurenser de ikke miljøet som bensindrevne biler. Så folk som støtter denne bevegelsen haster for å få helelektriske biler som Tesla.

  • Lav produksjon

Selv om etterspørselen etter Tesla-biler er høy, er produksjonen svært lav. For øyeblikket har Tesla ikke nok fabrikker som er i stand til å håndtere den høye etterspørselen. Derfor kan den bare produsere noen få biler, i motsetning til de fleste tradisjonelle bilmerker som har fabrikker over hele verden.

  • Dyr batteriteknologi

En annen viktig grunn til at Tesla er dyr er på grunn av den høye prisen på batteriteknologien. Teslas batterier er den mest kostbare enkeltdelen av Teslas. For eksempel koster Tesla Model S-batteriet rundt $ 30,000 XNUMX, noe som er omtrent 42% av bilens pris. Dette er ganske kostbart.

  Er Tesla god i snøen?

Hvordan planlegger Tesla å gjøre bilene billigere?

Den gode nyheten er at Tesla planlegger å redusere kostnadene for bilene sine de neste 3 årene. Selv om dette kan ta litt lengre tid, er det gode nyheter for den grønne energibevegelsen. Mange elbilbrukere vil ha råd til en Tesla, da de planlegger å produsere billige biler med en startmerkepris på opptil $ 25,000 XNUMX.

  • Reduser produksjonskostnadene

En av måtene Tesla planlegger å redusere kostnadene for bilene sine på, er å senke produksjonskostnadene. Teslas hovedfabrikk ligger i Fremont, California, hvor bilene og de fleste delene produseres. Likevel har selskapet planer om å doble kapasiteten, til nesten 10 millioner kvadratmeter.

Dessuten bygger Tesla en massiv fabrikk i Nevada-ørkenen som den sier vil være den største i verden. Dessuten bruker Tesla allerede en ferdig del av den nye fabrikken for å bygge batteriene. I tillegg har Tesla ekspandert til utlandet med sin nye Shanghai-fabrikk.

Med denne utvidelsen vil Tesla øke produksjonen og redusere produksjonskostnadene, noe som også vil føre til reduserte priser på Tesla-biler.

  • Bygg ny batteriteknologi

Hovedårsaken til at Tesla-biler vil bli billigere i fremtiden er på grunn av batteriteknologien som Tesla jobber med. Selskapet har til hensikt å redusere kostnadene ved å lage batterier, men samtidig skape energieffektive batterier.

FAQ

Er Tesla-biler overpriset?

Ja og nei. Tesla-biler er overpriset fordi selskapet utnytter den høye etterspørselen. Imidlertid er disse bilene verdt hver dollar, da de kommer med den beste batteriteknologien. På toppen av det hele er de svært avanserte sammenlignet med andre helelektriske biler.

  Krever Teslas mye vedlikehold?

Er det dyrt å vedlikeholde en Tesla?

Nei, det er ikke dyrt. Når du vurderer kostnadene ved å vedlikeholde andre populære luksusbiler som BMW, Mercedes-Benz, Audi og Porsche, vil du oppdage at det er billigere å vedlikeholde en Tesla. Dessuten gir Tesla en fabrikkgaranti for alle modellene sine og en utvidet serviceavtale for Tesla Model X annonse Model S.

Hvor lenge varer Teslas? 

Holdbarheten til en Tesla bestemmes av batterilevetiden. De fleste Tesla-modeller kan vare i 8 år. Likevel kan du bytte ut batteriet og få bilen til å kjøre jevnt. Men siden Tesla ikke har eksistert på mer enn 20 år, er det ganske vanskelig å si hvor lenge det vil vare.

Konklusjon

Hvis du har lurt på om Teslas  blir billigere, trenger du ikke. Ja,  Teslas  vil bli billigere etter hvert som selskapet utvider og bygger nye anlegg. Tesla forbedrer også batteriteknologien, som utgjør 42% av den totale bilprisen. Med den nye batteriteknologien vil Teslas  bli rimeligere.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter