Hyundai i10 vs Fiat Panda – Hvilken er bedre?

Er Hyundai i10 en god bil?

Hvis du er interessert i å kjøpe en liten bybil, er du virkelig bortskjemt med valg. Denne typen biler var egentlig ikke de mest populære bilene på markedet, men takket være dagens prisvekst, stigende drivstoffkostnader og mangelproblemer, virker biler som disse som en sikker innsats. Dette er fordi disse har en tendens til å være billige på flere måter enn en hvis de går i stykker, det er vanligvis ikke dyrt å fikse dem.

Både Fiat og Hyundai har en lang tradisjon når det gjelder å lage kompakte bybiler. Hyundai i10 ble lansert tilbake i 2007 og har siden skapt tre forskjellige generasjoner. Den nyeste modellen av i10 kom ut for modellåret 2019/2020 og er tilgjengelig i noen forskjellige versjoner og motorvalg.

Fiat Panda har eksistert i en bedre del av 40 år, og på den tiden erstattet Fiat bare Panda fire ganger. Begge disse selger veldig bra over hele verden, men de er ikke så like som man skulle tro ved første øyekast.

 I denne artikkelen skal vi sette disse to små bilene i en head-to-head matchup og fortelle deg hvorfor den ene er bedre enn den andre. Så, Hyundai i10 vs Fiat Panda – Hvilken er bedre?

Hyundai i10

Hyundai i10 er en av de billigste bilene i dette segmentet, noe som delvis er grunnen til at den er så vellykket som den er. For det første kommer den nyeste i10 bare med bensinmotorer. En mindre 1.0L 3-sylindret motor som tilbyr 67hp eller 100hp, eller en større 1.2L 3-sylindret motor som tilbyr henholdsvis 87hp. Alle i10-modeller leveres med et falloddoppsett, en manuell girkasse leveres som standard mens en automatisk er et alternativ.

  Vanlige problemer med Fiat 500e

Designmessig ser den nyeste i10 mye mer autentisk ut enn de tidligere generasjonene, noe som absolutt er en god ting fordi i10 aldri var kjent for sitt utseende. Interiøret er pent lagt ut med alt du forventer av en bil i dette segmentet. Kjøreopplevelsen er ikke spesielt dynamisk eller komfortabel, noe som betyr at den passer for sin klasse.

Pålitelighet er der i10 gjør det beste inntrykket som det er en av, om ikke den mest pålitelige subcompact hatchback der ute. Verdi er også en viss fordel med i10 fordi disse har en tendens til å beholde verdien bedre enn de fleste biler i denne segment.  Praktisk er på nivå med resten, men i10 tilbyr mer sitteplass enn de fleste sammenlignbare biler.

Fiat Panda

Fiat Panda koster nesten det samme som i10, noe som betyr at noen Fiat Panda-modeller er billigere, og flere er dyrere, alt avhenger av motoren, utstyret og trimmen. Fiat Panda-motorutvalget er enda enklere enn i10, da Panda leveres med enten en hybrid 1.0L  3-sylindret med 70 hk eller en 0.9L 3-sylindret turboladet motor med 85 hk.

De fleste Fiat Panda-modeller er FWD, mens noen til og med kan fås med et AWD-system. En manuell girkasse er standard, mens automatiske Dualogic Fiat-girkasser er valgfrie.  Designmessig kommer Fiat Panda aldri  til å vinne noen  priser, men den kommer heller ikke til å fornærme noen fordi den har en tendens til å gli inn i bakgrunnen.

Kjøreopplevelsen er annerledes sammenlignet med de fleste biler i dette segmentet, da Panda også klarer å være en anstendig offroader.  Pålitelighet er ikke så bra, noe som betyr at i10 ødelegger Panda i dette segmentet av testen.

  Biler som ligner på Fiat Tipo

Values av disse er gode, men de har en tendens til å svekke seg ganske mye. Praktisk  er veldig bra med Panda, da det er nok plass til selv voksne. Uansett er det ikke derfor Fiat Panda eksisterer, noe som betyr at du ikke bør kjøpe den hvis du ofte transporterer folk.

Bedømmelse – Hyundai i10 er bedre

Hyundai i10 er den bedre bilen her fordi den tilbyr en mer sammenhengende og godt avrundet opplevelse sammenlignet med Panda som tilbyr mye på enkelte områder, yet mister stor tid i andre. Motormessig er i10 bedre fordi den er kraftigere, mer effektiv og enda mer sofistikert. Designmessig ser Panda rar ut for de fleste, mens i10 ser forglemmelig ut, så det er ingen vinnere her.

Interiøret er en annen historie fordi i10 ser moderne og velutstyrt ut, mens Panda kommer til kort. Fiat Panda har en mindre bagasjeromskapasitet, men det er lettere å laste den i i10 takket være den firkantede formen og den bredere åpningen. Bakseteplassen er sammenlignbar, i10 gir mer benplass mens Panda gir mer takhøyde.

Prismessig er de mer eller mindre identiske, men pålitelighetsmessig er i10 mye bedre.  Alt i alt har i10 rett og slett flere ting på gang, mens Panda er bedre for de som ønsker en mer eventyrlysten bil med AWD.

FAQ-seksjon

Er Hyundai i10 mer effektiv enn Fiat Panda?

  Vanlige problemer med Fiat Toro         

Med Fiat Panda kan du forvente å få rundt 40-45MPG i beste fall, noe som absolutt er et tilstrekkelig resultat for enhver bil, men i10 kan returnere opp t o 50-55MPG som er et bedre resultat totalt sett. Real-world testing har vist at i10 kan komme nær rundt 50MPG mens Fiat Panda klarer å toppe ut på rundt 41MPG i beste fall.  Uansett er i10 en mer effektiv bil i nesten alle miljøer.

 

Er Hyundai i10 tryggere enn Fiat Panda?

Fiat Panda er ikke den sikreste bilen på markedet, noe som er ganske åpenbart hvis du tar en titt på hvilke karakterer den fikk med EuroNCAP.  Fiat Panda er ganske dårlig når det gjelder sikkerhets- og sikkerhetsassistansesystemer for barnepassasjerer, spesielt sammenlignet med nesten alle 2022-biler.

i10 derimot er mye bedre enn Fiat Panda, uansett trim eller utstyrspakke.

Er Hyundai i10 mer komfortabel enn Fiat Panda?

Ja, Hyundai i10 er en mer komfortabel bil enn Fiat Panda. Mange kritiserer Fiat fordi de aldri virkelig brakte Panda til det 21.  århundre. Alle aldri Fiat Panda-modeller er mer eller mindre de samme bilene, og derfor er Fiat ikke engang i stand til å endre kjøreopplevelsen for mye.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter