Hyundai i10 vs VW Up – Hvilken er bedre?

Er Hyundai i10 en god bil?

Små biler er ikke hva de pleide å være som de kommer med nesten samme mengde teknologi og funksjoner som store biler gjør i disse dager. Dette betyr at biler som Hyundai i10 og VW Up nå er i stand til ting som rett og slett ikke var mulig med en liten bil for flere tiår siden. Disse kan nå brukes til en rekke formål fordi de håndterer plass bedre,  og  er tryggere og kraftigere.

Hyundai i10 ble først avslørt tilbake i 2007 og har siden skapt tre forskjellige generasjoner. Den nyeste i10 ble introdusert for modellåret 2019/2020 og er tilgjengelig med et lite utvalg motorer. VW UP ble først introdusert tilbake i 2010/2011 og er nå i sin andre generasjon. VW Up er tilgjengelig med flere motorer og flere valgmuligheter.

I denne artikkelen skal vi sette disse to små bilene i en head-to-head matchup og fortelle deg hvorfor den ene er bedre enn den andre. Vi vil sammenligne dem i ulike kategorier som motorvalg, design, interiør, plass, praktisk, sikkerhet, effektivitet, pålitelighet og hvordan jegikke føler å kjøre dem.

Som nevnt i begynnelsen har små biler kommet langt, da de nå kan matche større biler i mange kategorier. Så, Hyundai i10 vs VW Up – Hvilken er bedre?

Hyundai i10

Hyundai i10 er en av de billigste bilene i dette segmentet, og Hyundai gjorde det fordi de klarte å spare penger i ulike kategorier. En av måtene hvordan Hyundai klarte å gjøre det er ved å tilby bare et par motorer, som alle er bensinmotorer. Den mindre 1.0L 3-sylindrede motoren tilbyr 67hp eller 100hp mens den større 1.2L 3-sylinder tilbyr 87hp.

  Hyundai Tucson vs Subaru Forester - Hva er bedre?

Alle i10-modeller leveres med fallodd, en manuell girkasse er standard mens en automatisk er et alternativ.  Designmessig ser den nye i10 mer autentisk og sammenhengende ut sammenlignet med den gamle, men Hyundai har fortsatt en lang vei før de kan lage den flotteste subcompact hatchbacken. Interiøret er moderne og velutstyrt, så mye at det ser dyrere ut enn det er.

Kjøreopplevelsen er stort sett uten overraskelser, noe som betyr at i10 er veldig lett å kjøre, men ikke er spennende i det hele tatt.  Påliteligheten er utmerket ettersom i10 er en av de mest pålitelige bilene i dette segmentet.  Verdiene av disse er sterke fordi avskrivninger ikke er så overdrevnegevurdert som med noen andre biler i dette segmentet.

Praktisk er bra fordi i10 tilbyr et stort bagasjerom og mye plass til segmentet. Uansett bør du gå for noe større hvis du ofte transporterer passengers.

VW opp

Volkswagen Up koster litt mer enn i10, men forskjellene er ikke store. Når det gjelder motorvalg, er VW Up tilgjengelig med en 1.0L 3-sylindret motor i ulike stadier av tune. Dette betyr at du kan få det med 60hp, 75hp, 90hp, eller til og med 115hp for GTI-modellen.  VW Up er også tilgjengelig som elbil med et lite batteri på 36,8 kWh og 83 hk.

Alle VW Up-modeller er FWD, en manuell girkasse leveres som standard mens en automatisk girkasse er tilgjengelig som ekstrautstyr. Utformingen av VW Up er absolutt autentisk, men er ikke noe spesielt. Interiøret ser kult, ungdommelig og moderne ut, men det ser ikke så spesielt moderne ut i dagens dag og alder.

  Er Porsche Cayenne det samme som VW Touareg?

Påliteligheten er faktisk veldig god, men ikke så god som med i10. Kjøreopplevelsen er ikke noe spesielt, mens TSI GTI-modellen tilbyr anstendige kjøreegenskaper.  Verdier av disse har en tendens til å være sterke over hele linja, mens praktisk er greit i beste fall.

Bedømmelse – Det er uavgjort

Å velge en vinner her avhenger av hva du verdsetter mer, da begge disse kan oppdra hverandre i forskjellige kategorier.  Hyundai i10 er den bedre bilen  når det gjelder priser, pålitelighet, standardutstyr  og plass, mens VW Up er bedre når det gjelder motorer, kjøreopplevelse, merkeappell og drivlinjealternativer.

Det er virkelig nakke og nakke her som betyr at du ikke kan ta en dårlig beslutning når du velger en av disse to. i10 er litt mer moderne og i tråd med hva du forventer av en  2022 subcompact-bil, men VW Up tilbyr solid grunn da den klarer å holde seg selv mot en sammenlignbart nyere modell.

FAQ-seksjon

Er VW Up avviklet?

VW sluttet å tilby VW Up for et år eller to siden fordi de bestemte seg for å fokusere oppmerksomheten på å lage elektriske biler fra .ID-serien. VW sier at de kommer til å komme opp med en erstatning for VW Up snart, noe som betyr at vi kan forvente at det blir en 100% elbil.

Dette gir perfekt mening da disse små bilene har det bedre med en helt EV-plattform. Når det er sagt, kan vi forvente at Hyundai snart kommer med sin egen iterasjon av subcompact EV.

  Hyundai Ioniq hybrid  Pålitelighet

Er Hyundai i10 mer effektiv enn VW Up?

Når det gjelder effektivitet, er VW Up også nakke og nakke med i10, noe som betyr at begge disse i beste fall kan gjøre mellom 45MPG og 55MPG. Disse tallene er veldig bra for alle biler, noe som betyr at du ikke kan kritisere disse to her.

VW Up har en fordel fordi den er tilgjengelig med en elektrisk drivlinje mens i10 ikke er det. Uansett er effektiviteten veldig bra med begge deler, noe som betyr at du ikke kan ta en feil beslutning her.

Er Hyundai i10 tryggere enn VW Up?

Hyundai i10 er den tryggere bilen av de to fordi den kommer med en 5-stjerners fantastisk sikkerhetsvurdering takket være god kollisjonsbeskyttelse og mange aktive sikkerhetsfunksjoner, mens VW Up bare får 3 stjerner sammenlignbart.  Dette er fordi VW Up ikke er den beste når det gjelder fotgjengerbeskyttelse og fordi den mangler ganske mange aktive sikkerhetsfunksjoner, både fra standard og fullt utstyrt.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter