Hyundai i20 vs Toyota Glanza – Hvilken er bedre?

Er Hyundai i20 en god bil?

Den moderne bilindustrien er full av alternativer til venstre, høyre og sentrum. Nesten alle segmenter er fylt med mange alternativer som inkluderer både økonominivå og premiumbiler. Hatchback-markedet kan like gjerne være det mest overfylte, så mye at mange merker lager flere modeller for visse markeder, enn si globale hatchback-modeller.

Hyundai og Toyota er noen av de mest kjente bilprodusentene der ute, noe som betyr at stort sett alle vet at de eksisterer. Hyundai tilbyr ganske mange hatchback modellersom også er tilfelle med Toyota. Hyundai introduserte først i20 som sporer mellom den mindre i10 og den større i30 tilbake i 2008.

Toyota Glanza (Suzuki Baleno) ble først avslørt for modellåret 2019 og har nylig blitt fullstendig omarbeidet.   Glanza er en  hatchback som hovedsakelig er designet for det indiske markedet, og det er der den har en tendens til å selge veldig bra.  Foruten India  er Glanza, også kjent som Baleno eller Starlet, også en populær bil i Sør-Afrika.

Uansett er vi ikke her for å fortelle deg hvor du kan kjøpe  Glanza,  men heller hvordan Hyundai i20 sammenligner med Toyota Glanza i vår head-to-head matchup.  Vi vil sammenligne disse to i ulike kategorier og fortelle deg hvorfor du bør gå for den ene over den andre. Så, Hyundai i20 vs Toyota Glanza – Hvilken er bedre?

Hyundai i20

Prismessig kan du forvente å betale rundt 11-12 Lakh for Hyundai i20 som setter den et sted midt i segmentet, i det minste prismessig. Du kan velge mellom to forskjellige motorer, som begge er strengt bensindrevne. Den første  er en 1.0L 3-sylindret motor med 100 hk, mens den andre er en litt større 1.2L 4-sylindret med 87 hk.

  Er Hyundai Ioniq 4 en god bil?

Hyundai tilbyr ingen diesel- eller hybridversjoner av i20 ennå, sannsynligvis fordi disse to nevnte motorene kommer med mildhybridteknologi.  Uansett kan  i20s eksteriørdesign  betraktes som attraktivt, men kompakte hatchbacks var aldri helt i forkant av bildesign uansett. På den annen side er interiøret i i20 virkelig moderne.

Påliteligheten er utmerket, noe som ikke kommer som noen overraskelse ettersom Hyundai lager noen av de mest pålitelige bilene i verden akkurat nå.  Kjøreopplevelsen er hyggelig, spesielt med i20 N med sin 1.6L 200hp+ motor.  Vanlige i20-modeller føles imidlertid ikke så spesielle å kjøre.

Praktisk er ganske bra for størrelsen, da i20 tilbyr en anstendig mengde sitteplasser som kan huse et par voksne for enda lengre reiser.  Bagasjerommet er også tilstrekkelig, på nivå med resten av segmentet.  Alle i20-modeller er fallodd, en manuell er standard girkasse mens en automatisk er et kostnadsalternativ.

Toyota Glanza

Du kan forvente å betale rundt 9-10 Lakh for Toyota Glanza,  noe som betyr at du kan spare penger på forhånd og bruke dem på alternativer senere. Glanza  kan fås med enten en 1.0L 3-sylindret bensinmotor med 111hp eller en 1.2L 4-cylind er motor med 90hp som nå er det eneste alternativet for den aller nyeste Glanza-modellen.

Alle Glanza-modeller er  FWD og leveres med enten en manuell eller en automatisk hvis du er villig til å betale for det.  Designmessig kan du virkelig ikke se noen forskjell mellom Toyota Glanza og Suzuki Baleno,  da disse to bokstavelig talt er de samme bilene.  Dette betyr at både utvendig og innvendig design er ganske tørt og ikke spennende i det hele tatt.

  Er Hyundai Ioniq 6 en god bil?

Pålitelighet er utmerket som det ofte er tilfelle med Toyota-biler, så mye at Glanza er  enda mer pålitelig enn Baleno som den er basert på.  Kjøreopplevelsen er egentlig ikke noe å skryte av når Glanza driver sin virksomhet på den mest uspennende måten.

Praktisk er bra takket være de store baksetene og et stort bagasjerom. Sikten er også veldig bra, men det er ingen spesielle ytelsesmodeller som med i20.

Bedømmelse – Hyundai i20 er bedre

Hyundai i20 er en bil som selges globalt, mens Toyota Glanza ikke er det. Hvorfor det er, vet vi ikke, men vi vet at i20 har vist seg å være en suksess over hele verden mens Glanza selger tilstrekkelig på bare noen få steder rundt om i verden. i20 ser mye bedre ut enn Glanza fordi den faktisk ser ut som en virkeligmoderne bil.

Interiøret i i20 er mye bedre innredet, så mye at prisforskjellen er åpenbar. Du kan få i20 med en kraftig i20 N 200 hk+ motor som føles som en eksplosjon å kjøre mens Glanzas motor er ubetydelig i den forbindelse. Selv om Glanza gir mer plass foran, blir det raskt reversert i det øyeblikket vi går inn i andre seterad.

Bagasjerommet er veldig likt som Glanza tilbyr  en lengre støvel mens i20 tilbyr en dypere koffert, generelle dimensjoner er veldig mye det samme.

FAQ-seksjon

Er Hyundai i20 mer effektiv enn Toyota Glanza?

Hyundai i20 er i stand til å returnere opp til 48MPG som er et veldig godt tall for sin klasse, spesielt for en bil som ikke er en diesel eller en hybrid. Toyota Glanza er enda mer effektiv da MPG-resultatene kan gå over 50MPG i noen tilfeller.

  Hyundai Tucson vs Nissan Rogue - Hvilken er bedre?

Alt i alt er begge disse effektive, men du må huske på at Toyota kommer med en 90hp som sikkert kommer til å slite på motorveien hastigheter og dermed bruke mer drivstoff. I20 tilbyr dårligere MPG-resultater, men de 48MPG kommer til å være mer konsistente.

Er Hyundai i20 tryggere enn Toyota Glanza?

Når det gjelder sikkerhet, gjør begge disse bilene det veldig bra i kollisjonskategoriene, men er ikke de beste når det gjelder forskjellige aktive sikkerhetssystemer.  Dette betyr at du må betale ganske mye penger på valgfrie pakker hvis du vil at en av disse to skal være så trygge som de kan være.

Hvorfor er ikke Toyota Glanza tilgjengelig globalt?

Defleste utviklede land rundt om i verden med høyere BNP per innbygger er ikke så interessert i å prøve å kjøpe de billigste bilene penger kan kjøpe. Fordi Glanza er  en av de billigste bilene Toyota «lager», er det  akkurat den typen bil som ikke burde være så populær på steder som Europa, og spesielt USA.

Dacia, et fransk merke på økonominivå, stiger imidlertid sakte i populært det y i Europa, selv om det er en praktisk bil på økonominivå uten så mange fasiliteter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter