Jeep Renegade vil ikke starte – årsaker og hvordan du fikser det

Jeep Renegade Problemer

Jeep Renegade er en av de fineste subcompact crossover SUVene på markedet. Til tross for at den er liten, er denne bilen også flott for terrengkjøring. Det kan imidlertid være frustrerende å finne ut at Jeep Renegade ikke starter på grunn av ett eller to problemer. Her er noen av de vanlige problemene som fører til at Jeep Renegade ikke starter og hvordan du fikser dem.

Noen av problemene som vil føre til at Jeep Renegade ikke starter, er et dødt batteri, tilstoppet drivstoffilter, mislykket startbilde, feil elektrisk system, blåst sikring, dårlige tennplugger, tom drivstofftank, drivstoffpumpefeil, dårlig dynamo og korrosjon på batteriet.  

Hvorfor starter ikke Jeep Renegade? Hvordan løser jeg problemet?

Dødt batteri

Et dødt batteri er den første delen du bør inspisere hvis Jeep Renegade ikke starter. Hvis batteriet er dødt eller svakt, vil det ikke levere elektrisk energi til alle deler av bilen. Derfor bør du sjekke batteriet før du sjekker noen annen del.

Dette problemet kan løses ved å starte bilen på nytt. Hvis jumpstarting mislykkes, betyr dette at batteriet er dødt og må byttes ut med et nytt. Du bør bytte bilens batteri hvert tredje år. 

Mislykket startmotor

Startmotoren snur motoren under tenning og lar bilen starte. Derfor, hvis startmotoren er dårlig eller svikter, starter ikke bilen. Et av de vanlige tegnene på en dårlig startbilde er en klikkelyd. Dette problemet kan løses ved å erstatte den dårlige startmotoren med en god.

Dårlig dynamo

Dynamoen fungerer hånd i hånd med batteriet. Dynamoen har ansvaret for å lade batteriet og det holder bilens elektriske system i gang etter at bilen er startet. Så hvis dynamoen er dårlig eller defekt, starter ikke bilen. Som en dårlig startmotor, må en dårlig dynamo byttes ut for å løse problemet.

  Jeep Patriot Pålitelighet

Et av de vanligste tegnene på en dårlig dynamo er knurrende eller sutrende lyder.

Korrosjon på batteri

Korrosjon på kontaktene til batteriet vil stoppe strømmen av strøm. Som et resultat vil du prøve å starte bilen, men den starter ikke. Hvis strømmen ikke flyter, vil ikke strøm bli levert til motoren din. For å løse dette problemet, må du kvitte deg med korrosjonen på kontakten og koble til batteriet igjen.

Tøm drivstofftanken

Å ha de riktige væskene i bilen din til enhver tid er veldig avgjørende for at bilen din skal fungere jevnt. Det spiller ingen rolle om det er motorolje, girolje eller til og med drivstoff. Hvis bilen din er tom for drivstoff, starter den ikke. Det er viktig å sjekke bilens drivstoffnivå før du starter bilen eller tar av.

For å løse dette problemet, må du fylle drivstoff på bilen din.  

Tett drivstoffilter

Hvis drivstoff ikke kan nå Jeep Renegades motor, vil bilen ha vanskelig for å brenne den. Som et resultat vil ikke bilen starte. Dette er vanligvis forårsaket av et tilstoppet drivstoffilter. Tidlige tegn på et tilstoppet drivstoffilter er dårlig gass kjørelengde og problemer med å starte.

Dette problemet kan løses ved å tette drivstoffilteret. Dessuten er det viktig å utføre service på bilen din for å unngå å ha slike problemer.

  Er Jeep Gladiator en god bil?

En blåst sikring

Bilsikringer spiller en viktig rolle i å beskytte de elektriske ledningene i bilen mot overstrøm og kortslutning. Så hvis du har en blåst sikring eller hvis smeltbare koblinger er skadet, starter ikke bilen. Dette er fordi strømmen ikke når startreléet.

For å løse dette problemet, vil du få en profesjonell mekaniker til å inspisere bilen og finne ut om sikringen er blåst eller koblingene er skadet. Hvis sikringen blåses, må den byttes ut. Men hvis koblingene er skadet, kan de repareres.

Svikt i drivstoffpumpen

Drivstoffpumpen overfører væske fra drivstofftanken til forgasseren eller drivstoffinjektoren til forbrenningsmotoren. Hvis drivstoffpumpen svikter, vil du legge merke til tegn som tap av kraft når du akselererer, bilen sputters ved høye hastigheter, og motoren vil ikke starte. For å løse dette problemet, må du bytte ut den dårlige drivstoffpumpen.

Dårlige tennplugger

Tennpluggene gir gnisten som antenner luft / drivstoffblandingen, og danner eksplosjonen som gjør at motoren din kan produsere strøm. Så hvis tennpluggene er dårlige, vil bilen din ha problemer med å starte. Og den eneste måten å løse dette problemet på er å erstatte de dårlige tennpluggene med gode.

Feil elektrisk system

Et defekt elektrisk system som løse eller skadede kabler kan stoppe bilen din fra å starte. Så hvis du har sjekket alle delene ovenfor og bilen din ikke starter, bør du sjekke bilens elektriske system og ha ødelagte eller skadede ledninger og tilkoblinger løst. Dette vil avverge problemet.

FAQ

Er Jeep Renegade pålitelig?

Nei, Jeep Renegade er blant de minst pålitelige Jeep-modellene. Dette er fordi denne bilen kommer med mange problemer. Derfor vil eieren av denne bilen tilbringe litt mer tid i garasjen enn de fleste eiere av rivaliserende biler. Ikke desto mindre er noen Jeep Renegade modellår mer pålitelige enn andre. Vurder alltid dette når du velger en brukt Jeep Renegade.

  Vanlige problemer med Jeep Grand Cherokee

Er det dyrt å fikse Jeep Renegade?

Ja, vedlikehold av Jeep Renegade er langt dyrere enn de fleste av sine rivaler. I gjennomsnitt vil det koste deg rundt $ 498 for å opprettholde Jeep Renegade. Tvert imot tar det i gjennomsnitt $ 466 for å opprettholde subcompact crossover SUVer årlig. Så du vil bruke minst $ 32 mer for å opprettholde Jeep Renegade sammenlignet med konkurrentene.

Hvilke andre problemer opplever Jeep Renegade?

Bortsett fra at Jeep Renegade ikke starter, kan denne bilen også utvikle andre problemer som motorproblemer, elektriske problemer, fjæringsproblemer, overdreven eksosutslipp, overføringsproblemer, uregelmessige avstengninger av kjøretøyet, styringsproblemer og overdreven oljebruk.

Til tross for at den har flere problemer, kan Jeep Renegade vare lenger hvis den vedlikeholdes og tas vare på.  

Sammendrag

Nå som du vet hva som kan føre til at Jeep Renegade ikke starter, bør du ha lett for å identifisere grunnårsaken og fikse den. Samlet sett er Jeep Renegade en fin bil for enkeltpersoner som leter etter en subcompact crossover SUV med utmerket terrengytelse.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter