Kjøp av en brukt Volvo XC40 – ting du bør sjekke

Volvo XC40

Å kjøpe en bruktbil kan være en fin måte å spare penger på, i stedet for å punge ut for en splitter ny bil. Å kjøpe brukt betyr riktignok at du må være mer forsiktig når du inspiserer bilen for tegn på problemer, og at du vanligvis ikke vil være dekket av noen form for garanti.

Så hvis du er interessert i å kjøpe en brukt Volvo XC40, bør du lese artikkelen «Kjøpe en brukt Volvo XC40 – ting du bør sjekke», der vi går gjennom alle de små tingene du må fokusere på hvis du vil gjøre et godt og fornuftig kjøp. Vi kommer ikke til å gå inn på pris, da dette er svært avhengig av markedet og bilen du skal kjøpe.

Det første du må sjekke er servicehistorikken, da det gir deg en bred forståelse av hvor godt bilen har blitt tatt vare på før du kjøpte den. Du bør også fokusere på alle de potensielle problemene en XC40 kan ha, inkludert elektriske problemer, problemer med bremsene og problemer med noen av assistansefunksjonene.

Sist, men absolutt ikke minst, bør du også foreta en inspeksjon før kjøpet for å få et inntrykk av hva som kan gå galt og hva som eventuelt må skiftes ut. Hvis eieren er motvillig til å la deg sjekke bilen grundig, er det best å droppe det helt.

Servicehistorikk

Det første og viktigste du bør gjøre, er å finne en bil med en omfattende servicehistorikk. Hvis bilen har blitt vedlikeholdt på riktig måte, betyr det at den har fått utført nødvendig service, som for eksempel regelmessig bytte av væske og filter. Den bør også fortelle deg om eieren har brukt originaldeler, anbefalt olje og anbefalte filtre.

  Volvo T5 vs T6 vs T8 motorer

Det er ingen god idé å kjøpe en bruktbil som ikke har vært vedlikeholdt i hele sin levetid, for det betyr som regel at bilen kommer til å få problemer som kunne vært unngått. Uansett bør du fokusere på servicehistorikken, kvitteringer og alt annet som kan gi deg et detaljert innblikk i hvordan den forrige eieren har tatt vare på bilen.

Elektriske problemer

Volvo XC40 er kjent for å ha visse elektriske problemer, blant annet med infotainmentsystemet. Dette betyr at infotainmentsystemet kan få feil og bli tomt. Ryggekameraet kan svikte, GPS-en kan svikte, klimaanlegget kan slutte å blåse varm/kald luft, og de elektriske vinduene kan også slutte å fungere.

Sørg for å teste alt elektrisk utstyr og tilbehør som åpning og lukking av soltaket, elektriske låser, klimaanlegg, elektriske seter, høyttalere, frontlykter, baklykter, interiørtilbehør og alt annet du kan.

Problemer med bremsene

Et vanlig rapportert problem er for tidlig bremseslitasje, der bremseklossene og rotorene slites raskere enn forventet. I tillegg har noen få eiere nevnt at de opplever hvinende eller slipende bremselyder under bremsing. Det er viktig å merke seg at ikke alle XC40 opplever disse problemene, og at de kan variere avhengig av individuelle kjørevaner og kjøreforhold.

Hvis du vurderer å kjøpe en brukt XC40, anbefales det at du tar en grundig inspeksjon og prøvekjøring, og følger nøye med på bremsesystemet. Glem heller ikke å sjekke parkeringsbremsen, om den alltid aktiveres og hvor godt den klarer å holde bilen på plass i skråninger.

  Trenger en Volvo premium gass?

ADAS-problemer

Volvo XC40 er kjent for sine avanserte førerassistansesystemer (ADAS) som øker sikkerheten på veien. Noen få eiere har imidlertid rapportert om ADAS-relaterte problemer. Noen av de vanligste problemene er periodisk feilfunksjon av funksjoner som adaptiv cruisekontroll, filholderassistent og kollisjonsforebyggende systemer.

Av og til har det også blitt rapportert om falske alarmer eller feil sensoravlesninger. Noen få eiere har også klaget over «fantombremsing» og at bilen kobler ut den adaptive cruisekontrollen uten forvarsel hvis den ikke leser veibanen riktig. Så husk å sjekke alle disse hvis XC40 du ser på har dette utstyret.

Mer om problemer med Volvo XC40.

Inspeksjon før kjøp

En førkjøpsinspeksjon er noe alle bør gjøre før de kjøper bil. Å bruke litt penger på en inspeksjon før kjøpet kan avdekke noen potensielt dyre problemer som kan gi deg et overtak når det gjelder å senke den endelige kjøpesummen, noe som betyr at du faktisk kan spare penger.

Hvis du har god erfaring med mekanikk, er dette ikke spesielt nødvendig. Og hvis eieren er motvillig til å la deg sjekke bilen ordentlig, er det bedre å droppe det helt og se etter en som er det.

FAQ-seksjonen

Er Volvo XC40 en god bruktbil?

Ja, Volvo XC40 er generelt ansett som et godt bruktbilalternativ av flere bemerkelsesverdige grunner. Den tilbyr en kombinasjon av stilig design, avanserte sikkerhetsfunksjoner og en komfortabel kjøreopplevelse, pakket inn i en ganske romslig, men likevel kompakt pakke. XC40 har også fått gode skussmål for sin kvalitet, sitt raffinerte interiør og sine sterke ytelser.

  Hvilke biler har samme boltmønster som Volvo

Volvo er også kjent for sin satsing på sikkerhet, og XC40 er utstyrt med en rekke avanserte sikkerhetsteknologier. Som med alle andre bruktbiler er det imidlertid viktig å gjøre grundige undersøkelser av bilen du er interessert i, vurdere vedlikeholdshistorikken og eventuelt få en profesjonell inspeksjon for å sikre at den er i god stand.

Hvilke drivlinjer er tilgjengelige for Volvo XC40?

Volvo XC40 er tilgjengelig med et bredt utvalg av mulige drivlinjer, inkludert bensin, diesel, mildhybrid, ladbar hybrid og fullelektrisk. Bensinalternativene er utstyrt med Volvos T3-, T4- og T5-motorer.

XC40 Recharge er nå en helelektrisk XC40, men du kan også få den som hybrid hvis du vil. De nyeste T-modellene er også utstyrt med mildhybrid for å øke kjøregleden og effektiviteten.

Når kommer nye Volvo XC40 ut på markedet?

Volvo kommer med en faceliftet versjon av XC40 i 2023, men en helt ny modell med et helt annet design kommer sannsynligvis ikke før om noen år. Likevel tok den nåværende, faceliftede XC40 det som allerede var en veldig moderne bil, og rundet av alle kanter for å gjøre den enda bedre.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter