Volvo T5 vs T6 vs T8 motorer

Volvo T5 vs T6 vs T8 motorer

Volvo er et merke som har et førsteklasses bilde fordi de stadig lager biler av høy kvalitet som representerer en alvorlig trussel mot den tyske luksustrioen. Helt siden merket ble grunnlagt, har Volvo vært på oppdrag for å levere high-end biler primært i sedan, eiendom, crossover, og SUV-segmentet.

For tiden har Volvo tre forskjellige motorkonfigurasjoner i katalogen, T5, T6 og T8-motoren. T5-motoren representerer dagens Volvo-motor på startnivå, og den leveres med et turboladet oppsett. Volvo T6 er en mellomnivåmotor med mer kraft fordi den er dobbeltladet og derfor mer forbundet med avanserte biler.

Til slutt er Volvo T8-motoren kulminasjonen av alle moderne Volvo-motorteknologier fordi den tilbyr et twin-turboladet oppsett som i Volvo T6, og er også paret til en hybrid drivlinje.  T8-motorer er selve toppen av Volvos motortilbud og kan bare bli funnet på avanserte flaggskipbiler.

Uansett har alle disse tre motorene sine fordeler og ulemper, og vi skal fortelle deg om dem alle i denne artikkelen. Så sørg for å bli her for å finne ut hvorfor du bør gå for en Volvo, og hvilken motor som skal komme med den.

Volvo T5-motor

Volvo T5-motoren ble først introdusert i 1994 som et standard motoralternativ for de fleste Volvo-modeller. Det er en 4-sylindret turboladet 2.0L motor som kan sveiv opp til maksimalt 250hp og 260lb-ft av dreiemoment som er et ganske sunt tall for en 4-sylindret motor.  T5 er vanligvis paret med enn 8-trinns automatisk girkasse for at bilen skal skifte sømløst og effektivt ved alle hastigheter.

T5 kommer vanligvis med FWD-modeller, men du kan også gå for et AWD-alternativ. Det er ingen forskjeller i kraft når det gjelder FWD- og AWD-modeller, bortsett fra drivstoffeffektiviteten.  FWD T5-modeller er i stand til å returnere opptil 30MPG mens AWD-modellen kan returnere opptil 27MPG.

  Er Volvo XC90 verdt pengene?

T5 drivstoffkapasitet er 18.5 gallons. Pålitelighet-klok, T5 er den minst komplekse av de tre som definitivt hjelper når det gjelder pålitelighet og vedlikehold.  Som sådan er T5 en pålitelig drivlinje, og er go-to-motoren av en grunn.

Volvo T6-motor

Volvo T6-motoren ble introdusert i 2011 som en mer betydelig versjon av Volvo T5-motoren.  T6 leveres også med en 2,0 L 4-sylindret konfigurasjon, men T6 har to turboladere festet på den i stedet for en. Dette betyr at T6s kraft går opp til 316hp og 295lb-ft av dreiemoment som er en betydelig oppgradering over T5.

T6 leveres som standard på alle AWD Volvo-modeller og er også vanligvis paret til den nevnte Volvo 8-trinns girkassen. T6 drivstoffkapasiteten er også 18.5 gallons, men drivstoffeffektiviteten er litt verre sammenlignet med T5 takket være en kombinert 25MPG totalt.  Mange eiere mener at T6 er den perfekte blandingen av ytelse og glatthet og er den beste Volvo-motoren totalt sett.

Når det gjelder pålitelighet, skiller T6 egentlig ikke så mye fra T5, selv om det er et mer komplekst drivverk.  Uansett bør T6 være iboende litt mindre pålitelig i teorien, men riktig vedlikehold kan alle disse forskjellene i virkeligheten.

Volvo T8-motor

Volvo T8 er den nyeste og mest intelligente Volvo powertrain først introdusert i 2015 for Volvo XC90 T8 PHEV. T8 er egentlig et plug-in hybrid drivverk som tar sikte på å kombinere de beste delene av å eie en elbil, og det beste erå eie en bensinbil.  Volvo T8-motoren er en av de kraftigste og reneste SUV-motorene på markedet.

  Må du sette premium gass i en Volvo XC90?

Den 2.0L bensin 4-sylinderen er paret til en elektrisk motor for en kombinert effekt på 410hp og 472lb-ft av dreiemoment.  Forbrenningsmotordelen av ligningen er den samme som i T6, noe som betyr at den tilbyr 313hp mens den elektriske motoren legger opp ytterligere 87hp for en kombinert effekt på 410hp.

T8 er også vanligvis paret til den nevnte 8-trinns automatiske boksen og kommer utelukkende i AWD-form. Grunnen til at denne motoren eksisterer er at du kan stole på elektrisk kraft for å drive deg i byen mens du drar nytte av full kraft mens du er på motorveien. Tankstørrelsen er også 18.5 gallons mens MPG e-vurderingen er 55MPGe.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilken motor er best: Volvo T5, Volvo T6 eller Volvo T8?

Først av alt er alle disse tre motorene flotte. De er kraftige, pålitelige, avanserte, sofistikerte og effektive.  Å velge den beste av disse tre er avhengig av hva du verdsetter mest. Det er ingen hemmelighet at disse tre motorene egentlig er de samme under som det essensielle som forskyvningen og sylinderantallet er identiske.

Derfor, hvis du verdsetter effektivitet, men ikke vil ha et komplekst hybridsystem, gå for Volvo T5. Hvis du vil ha det velprøvde twin-turbo-oppsettet som tilbyr det  beste fra begge verdener, er T6 det beste. Til slutt, hvis du vil ha det beste, det mest avanserte, kraftigste og mest dyktige alternativet, kan du gå for T8.

  Er Volvo plug-in hybrider pålitelige?

Hvilke bilmotorer er best?

Vi er klar over at det er mange forskjellige typer motorer du kan velge mellom i moderne biler. Det første skillet ville være mellom en elektrisk motor og en forbrenningsmotor. En EV-motor er renere, enklere og mer effektiv, men tar litt å bli vant til og er ikke så lett å leve med.

En bensinmotor er den gylne standarden på dagens dag og alder, mens en dieselmotor bare er bedre når det gjelder motorveikjøring. En hybridmotor kan bare være den beste motoren du kan kjøpe i disse dager, men bare hvis du bruker den til hva den er.

Hvorfor avvikles store motorer?

Volvo er et av de merkene som tilbyr en 4-sylindret motor selv for de største bilene ut av deres utvalg. Andre utøvende merker som BMW, Audi og Mercedes tilbyr fortsatt 6-sylindrede, 8-sylindrede og til og med 12-sylindrede motorer. Det vil imidlertid ikke vare evig.

Årsaken er enkel: effektivitet og kraft. Moderne småforskyvningsmotorer er i stand til å tilby mye kraft takket være tvungen induksjon, så mye at de enkelt kan overmanne høysylindrede motorer.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter