Hvilke Volvo XC60-årganger du bør unngå

Volvo XC60

Volvo XC60 er en kompakt premium-SUV som ble introdusert for første gang i 2008, og siden har den bare blitt fornyet én gang, i 2017. Den plasserer seg mellom den minste SUV-en XC40 og den store XC90 og konkurrerer med Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC og Porsche Macan.

I et så stort selskap er det vanskelig å bli lagt merke til, og derfor satset Volvo stort da de redesignet XC60 i 2017. Snart kommer vi til å få se den splitter nye XC60, som skal heve listen enda mer når det gjelder kompakte svenske SUV-er. Hvis du er på utkikk etter en brukt XC60, bør du lese denne artikkelen, for vi skal fortelle deg hvilke Volvo XC60-årganger du bør unngå, og hvorfor.

Til å begynne med bør Volvo XC60 2009 unngås av flere grunner. Den er nå en ganske gammel bil, og den mangler det meste av det moderne SUV-er tilbyr. Volvo XC60 2015 ser ut til å være en av de dårligste XC60-modellene noensinne når det gjelder en rekke klager på påliteligheten, mens XC60 2019 ikke er stort bedre.

Det er verdt å nevne at du ikke bør se helt bort fra disse modellårgangene, men heller være ekstra oppmerksom når du kjøper dem. Disse kan også være gode bruktbiler, men bare hvis du er helt sikker på at bilene er skikkelig vedlikeholdt og hvis prisen er riktig. Hvis du vil vite mer om de spesifikke problemene, kan du lese videre!

2009 Volvo XC60

2009 Volvo XC60 er nå nesten 15 år gammel, noe som betyr at den har falt raskt i verdi og nå kan kjøpes for en svært lav pris. De vanligste problemene med 2009 XC60 inkluderer problemer med girkassen, for eksempel ujevn giring, glidning eller nøling, noe som noen ganger kan kreve at du bytter ut hele girkassen for å løse problemet.

  Er Volvo XC40 en god familiebil?

Elektriske problemer er også kjent for XC60 2009 og omfatter problemer med den sentrale elektroniske modulen som styrer en rekke funksjoner rundt om i bilen, for eksempel infotainmentsystemet, lys, tilbehør, elektriske låser, elektriske seter og elektriske vinduer.

Slitte bærearmer og foringer i hjulopphenget vil garantert lage knirkelyder når du kjører over fartsdumper, mens oljelekkasjer kan føre til at motoren ikke får nok olje, noe som kan føre til enorme reparasjonskostnader. Defekte styrekomponenter kan også være et problem, så vær ekstra forsiktig når du inspiserer disse systemene.

2015 Volvo XC60

Volvo XC60 2015 har hatt god tid på seg til å bygge videre på den tidligere 2009-modellen, men det virker ikke som om XC60 2015 er noe bedre når det gjelder pålitelighet. Elektriske problemer med ECM, som kan forårsake feil, og ulike programvareproblemer i hele bilen ser fortsatt ut til å være til stede.

Noe av det som er spesielt med 2015 XC60 er bremsene, som kan knirke eller gi fra seg slipelyder og føre til for tidlig slitasje på bremsebeleggene. Hvis du kjenner uoverensstemmelser under bremsing mens du tester en 2015 XC60, må du være klar over at bremsene kan være på den slitte siden, noe som betyr at de snart må skiftes ut.

Det er også rapportert om problemer med drivstoffsystemet i XC60 2015, for eksempel drivstofflekkasjer og økt lukt av drivstoff i bilen. Dette kan utgjøre en alvorlig sikkerhetsrisiko og bør håndteres omgående av en erfaren mekaniker.

  Hva går galt med Volvo XC90?

2019 Volvo XC60

Volvo XC60 2019 er uten tvil den mest problematiske årsmodellen i 2. generasjon av Volvo XC60, og den måtte derfor inkluderes på denne listen. Programvarefeilene og de elektriske problemene med 2019 XC60 er annerledes og dreier seg hovedsakelig om infotainment og tilbehør, men de er fortsatt til stede.

De verste problemene du kan få med en XC60 fra 2019 er imidlertid ujevn tomgang, tap av kraft og motorstopp. Disse problemene kan skyldes defekte sensorer, problemer med drivstofftilførselssystemet eller mer alvorlige problemer med noen av motorens innvendige deler.

Det har også blitt rapportert om knirkende og knirkende lyder fra hjulopphenget en rekke ganger, og det har også blitt rapportert om problemer med interiørkvaliteten, for eksempel kledning som løsner, vindstøy ved høye hastigheter og lakkvalitet.

Dette er problemene med Volvo XC60.

FAQ-seksjonen

Hvilke årganger av Volvo XC60 bør jeg kjøpe?

Du bør kjøpe en årsmodell av XC60 som har blitt skikkelig vedlikeholdt, er i god stand, ikke har kjørt for mange kilometer, og hvis prisen er riktig. Tanken her er at alle årsmodeller av XC60 kan kjøpes og nytes med hell, men det er sant at noen årsmodeller faktisk er bedre enn andre.

XC60 2020 og XC60 2022 har fått færrest klager og er sannsynligvis de beste, men XC60 2017/2018 bør også vurderes fordi den byr på et stort sprang i utviklingen, siden dette er de to første modellårene av 2. generasjon XC60.

Er Volvo XC60 en luksus-SUV?

Ja, Volvo XC60 regnes som en luksus-SUV, for det er den definitivt. Den konkurrerer i segmentet for mellomstore luksus-SUV-er og tilbyr en kombinasjon av eksklusive funksjoner, avansert teknologi og materialer av høy kvalitet. Volvo er kjent for å legge stor vekt på sikkerhet, og XC60 har en rekke avanserte sikkerhetssystemer og førerassistansefunksjoner.

  Er Volvo eller BMW tryggere?

Interiøret i XC60 er velutstyrt med førsteklasses materialer, komfortable seter og raffinert design. Den har en romslig kupé med god lasteplass, noe som gjør den egnet for både daglig pendling og lengre reiser. Bilen har også avanserte infotainmentsystemer, tilkoblingsmuligheter og førerkomfort, noe som gjør den til en luksus-SUV.

Er Volvo XC60 den beste Volvo-SUV-en?

Volvo XC60 representerer en mellomting mellom den større XC90 og den mindre XC40, noe som betyr at den har bedre plass enn begge. Hvis du trenger en syvseter, er XC60 uaktuell, men hvis du ikke trenger det, er det fornuftig å velge en XC60 i stedet for XC90, fordi den er mye mer håndterlig, men like behagelig for øynene.

XC40 er for liten for de fleste ekte SUV-elskere, så den er ikke aktuell. I realiteten kan XC60 like gjerne være den beste Volvo-SUV-en å kjøpe og leve med, siden den er billigere i innkjøp enn XC60, men den er på ingen måte liten.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter