Kjøpe en brukt Skoda Superb – ting å sjekke

Skoda Superb

Skoda Superb tilbyr limousinelignende plass til en overkommelig pris. Den er også elegant med flere motoralternativer. Men er en brukt Skoda Superb verdt å kjøpe? Hva bør man sjekke på en brukt Skoda Superb?

Noen av tingene du bør se på i en brukt Skoda Superb er tilstanden til motoren, girkassen og clutchen, karosseriet, interiøret, eksteriøret og felger og dekk. Videre bør du også sjekke bilens dokumenter og historikk, og prøvekjøre bilen.

Ting du bør sjekke før du kjøper en brukt Skoda Superb

Motor

Motoren er bilens hjerteslag. Så hvis du leter etter en brukt Skoda Superb, er dette den første delen du bør inspisere. Merk at Skoda Superb 1.8 TSI-motoren er den verste av dem alle, da den kommer med forskjellige problemer.

Videre er det også viktig å inspisere høytrykksdrivstoffrørene hvis du har tenkt å kjøpe 2009 eller 2011 brukt Skoda Superb-modellen. Problemet med lekkasje er svært alvorlig i disse årsmodellene, spesielt på modeller som går på bensin.

Karosseri

En annen ting å sjekke ut i en brukt Skoda Superb er karosseriet. Dette er en av de enkleste tingene å se etter i en bruktbil. Siden Skoda Superb er en stor og romslig bil, må du se nøye etter eventuelle skader eller riper. Dette kan tyde på om bilen har vært involvert i en ulykke eller ikke.

Se etter tegn på omlakkering eller utskifting av paneler. Vær oppmerksom på at Skoda Superb-deler er ganske dyre, og det samme er servicen.

Girkasse og clutch

DSG-girkassen er et av de vanligste problemene Skoda Superb-brukere vanligvis støter på. Så du kan ikke overse det, da det kan føre til alvorlige og kostbare reparasjoner hvis det er skadet eller svikter. De mest berørte modellårene er de som er produsert mellom 2008 og 2011. Dessuten er det vanlig i 3T Superb med 7-trinns DQ200 DSG.

  Skoda Superb har problemer med akselerasjonen

I 2013 utstedte Skoda en tilbakekalling for Skoda 3T Superb-modeller utstyrt med 7-trinns DQ200 DSG. Før du kjøper en brukt Superb fra 2008 til 2011, bør du derfor forsikre deg om at dette problemet er løst.

Eksteriør

Som alle brukte biler, bør du også sjekke utsiden av en brukt Skoda Superb. Du bør inspisere karosseriet, speilene, panelene, bagasjerommet, frontlyktene og til og med soltaket. Mer fokus bør imidlertid legges på panelene, bakluken og støtfangeren.

Skoda-brukere har rapportert om feiljusterte paneler, en skadet bakluke og en rusten støtfanger. Sjekk om disse delene er i god stand eller om de er skiftet ut.

Interiør

Når du er ferdig med å inspisere eksteriøret, bør du sjekke interiøret grundig. Se på setene, elektronikken, taket og til og med teppet. Sørg for at setene kan foldes ordentlig sammen, og at teppet i kupeen og bagasjerommet er i god stand. Se også etter eventuelle flekker på setestoffet eller teppet. Sørg dessuten for at all elektronikk i bilen fungerer.

Hjul og dekk

Hjul og dekk er også svært viktige deler å sjekke når du kjøper en bruktbil. Du vil ikke ha feil hjul eller utslitte hjul på bilen. Mange Skoda Superb-brukere har klaget på overdreven dekkslitasje. Derfor bør du undersøke dekkets mønsterdybde og hjulsporing. I tillegg bør du sjekke om lettmetallfelgene er skadet.

  Vanlige problemer med Skoda Felicia

Prøvekjøring

Etter at du har inspisert bilen innvendig og utvendig, er det på tide å prøvekjøre bilen. Kontroller at motoren går jevnt og at bilen har gode kjøreegenskaper. Det er viktig å få en ekspertuttalelse, så det kan være nyttig å få en mekaniker til å prøvekjøre bilen for å få en second opinion.

Bilinspeksjon og historikk

Hvis bilen kjører bra, bør du gå videre og sjekke bilens historie. Du ønsker ikke å investere i en bil som har vært eid av flere førere i løpet av kort tid. Videre er det viktig å vite hvilke problemer bilen har hatt de siste årene, og om den har vært involvert i en ulykke tidligere.

Dokumenter

Den siste tingen å sjekke på en brukt Skoda Superb er dokumentasjonen. Du vil ikke investere i en stjålet bil eller en med rettslige problemer. Så sørg for å gjøre en bakgrunnssjekk og finn ut om den har noen forsikring.

FAQ

Er en brukt Skoda Superb pålitelig?

Det avhenger av hvordan den forrige brukeren har vedlikeholdt bilen. Men hvis bilen ble ordentlig vedlikeholdt, bør den være pålitelig. Skoda Superb er nemlig en av de mest pålitelige Skoda-modellene på markedet. Og med riktig stell og vedlikehold bør denne bilen kunne kjøre mer enn 320 000 km.

Hvilke sikkerhetsfunksjoner har Skoda Superb?

Enten den er ny eller brukt, er Skoda Superb utstyrt med førsteklasses sikkerhetsfunksjoner. Den ble også tildelt en 5-stjerners EURO NCAP-klassifisering. Noen av sikkerhetsfunksjonene som denne bilen har, er elektronisk stabilitetskontroll, kjørefeltassistent, føreroppmerksomhetsdeteksjon, automatisk nødbremsing i by, kollisjonsputer, ryggekamera, blindsonevarsler og automatisk nødbremsing for myke trafikanter.

  Kjøpe en brukt Skoda Kodiaq - ting du bør sjekke

Hvor mye koster en brukt Skoda Superb?

Skoda Superb er en mye brukt bil i taxibransjen i Europa. Derfor er noen av de brukte bilene enda dyrere enn noen nyere Skoda Superb-modeller. I Storbritannia har en brukt Skoda Superb en prisklasse på mellom £ 1 500 og £ 52 999. Prisen på en brukt Skoda Superb avhenger av hvor godt bilen er vedlikeholdt og modellen.

Hva er de vanligste problemene med Skoda Superb?

Skoda Superb kan være en enestående mellomstor bil, men den har også flere problemer. Noen av problemene inkluderer motorproblemer, problemer med kollisjonsputer, problemer med beltestrammere, bakhjullagerskodder, elektriske problemer og problemer med DSG-girkassen.

Avsluttende tanker

Å kjøpe en brukt Skoda Superb kan være en ganske skremmende oppgave. Men hvis du inspiserer bilen ordentlig, kan du ende opp med en god, pålitelig og holdbar bil. Det første du må sjekke på Skoda Superb er motorens tilstand, etterfulgt av girkassen. Deretter bør du inspisere bilens innvendige tilstand, nærmere bestemt bilbeltestrammerne. Og når du er ferdig, kan du prøvekjøre bilen for å kjenne på følelsen og komforten.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter