Problemer med Mercedes A-klasse W176

Mercedes Benz W176 A-Klasse kom på markedet for første gang i 2012 og var i kontinuerlig produksjon frem til 2018, da den endelig ble erstattet av den nåværende W177 A-Klasse. W176 var det største spranget i A-Klasse-serien, siden den tidligere W169 bokstavelig talt ikke har noen likhet med W176.

Med en slik ny bil ønsket Mercedes å posisjonere A-Klasse nærmere det en kompakt premiumkombi var i gamle dager. Audi A3, VW Golf og BMW 1-serie har alle brukt samme oppskrift siden disse kom ut, og den første virkelige konkurrenten til Mercedes var W176.

Uansett skal vi i denne artikkelen gå i dybden på alle problemene W176 har en tendens til å møte. Disse inkluderer potensielle problemer med drivlinjen, elektriske problemer, hjuloppheng, byggekvalitet og potensielle problemer med bremsene.

Hvis du vil vite mer om disse problemene, går vi gjennom de vanligste årsakene, symptomene og løsningene. Så hvis du er på utkikk etter en W176 eller vil vite hva som kan gå galt, bør du lese denne artikkelen og finne ut av det!

Problemer med drivlinjen

Problemer med drivlinjen i Mercedes A-Klasse W176 omfatter vanligvis problemer som dårlig akselerasjon, ujevne girskift eller til og med potensielle feiltenninger i motoren. De vanligste årsakene kan være defekte sensorer, utslitte girdeler eller programvareproblemer i motorstyringssystemet.

Symptomene kan være varsellamper på dashbordet, ujevn drivstofføkonomi eller dårlig og inkonsekvent gasspådrag. For å løse disse problemene er det viktig å få utført en omfattende diagnostisk skanning, helst av en Mercedes-Benz-spesialist. Løsningene kan variere fra enkle programvareoppdateringer og tilbakestillinger til utskifting av deler som turboladere, drivstoffinjektorer eller lignende.

  Hva er den beste Mercedesen for off-road?

Elektriske problemer

Elektriske problemer med Mercedes A-Klasse W176 spenner vanligvis fra problemer med infotainmentsystemet til problemer med elektriske vinduer eller utvendig belysning. Årsakene er ofte programvarefeil, utslitte eller skadede ledninger eller defekte sensorer og styreenheter. Symptomene kan være så subtile som at lysene på dashbordet flimrer av og til, eller så åpenbare som at elektroniske systemer som navigasjon, telefon- eller Bluetooth-tilkobling svikter fullstendig. Det du må gjøre nå, er å stille en fullstendig diagnose av bilen. Hvis du er heldig, vil en tilbakestilling av programvaren gjøre susen. Hvis ikke, må du sannsynligvis bytte ut en modul eller to.

Problemer med fjæringen

Når det gjelder fjæringsproblemer, lider Mercedes A-Klasse W176 ofte av bankelyder, ujevn dekkslitasje eller rett og slett ubehagelig kjøring. Årsakene kan være alt fra utslitte støtdempere, fjærer og fjærbein til problemer med kontrollarmene eller foringene.

Sørg for å se etter symptomer som reduserer kjøreegenskapene, øker krengningen i svinger eller forårsaker lyder når du kjører over ujevnheter eller hull. Løsningen er vanligvis å skifte ut de slitte eller skadede fjæringskomponentene, etterfulgt av hjulinretting for å sikre riktig kjøreegenskaper og kontroll.

Problemer med byggekvaliteten

Interiøret i W176 er mye bedre enn i W169 A-Klasse, det er ganske åpenbart. W176 har imidlertid ofte blitt kritisert for å bruke for mye billig plast i interiøret, noe som ikke er særlig pent når bilen begynner å bli gammel. Blant problemene er skrangling, slitte berøringspunkter og tilbehør som ikke fungerer.

Årsakene er enkle, det er ren og skjær mangel på byggekvalitet. For å løse dette problemet må du bytte ut disse komponentene og gjøre ditt beste for å unngå å slite dem så mye som mulig. Disse problemene er mye mer merkbare på interiør i lyse farger og stoffseter.

  Hvorfor sluttet Mercedes å lage GLK?

Problemer med bremsene

Sist, men absolutt ikke minst, er det også rapportert om problemer med bremsene på Mercedes A-klasse W176. Disse kan manifestere seg som redusert bremsekraft, knirkelyder eller vibrasjoner når du bremser. Vanlige årsaker er slitte bremseklosser, skadede rotorer eller problemer med bremsevæskesystemet, for eksempel lekkasjer eller luftbobler i slangene.

Symptomer du bør være oppmerksom på, er en svampaktig bremsepedal, varsellamper på dashbordet eller endringer i hvordan bremsene føles eller høres ut. Ettersom dette kan være et alvorlig problem hvis det ikke håndteres på riktig måte, er det viktig å ta bilen inn til service for å lufte bremsene eller bytte ut komponenter som bremseklosser for å løse disse problemene.

FAQ-seksjonen

Er Mercedes W176 A-klasse en god bruktbil?

Mercedes W176 A-klasse kan være en veldig god bruktbil hvis du klarer å finne en som ikke har blitt mobbet og ikke har massevis av kilometer på klokken. Selv om W177 A-Klasse er ti ganger bedre, kan W176 være et godt alternativ fordi den balanserer pris og verdi på en god måte. Modeller med lavere spesifikasjoner er ikke på langt nær så overbevisende, mens modeller med høyere spesifikasjoner selger veldig bra.

Det er også bedre å gå for en W176 etter ansiktsløftningen, som tar seg av noen av problemene som er nevnt i denne artikkelen og er en merkbart bedre bil hele veien. Den får det nyere infotainmentsystemet fra Mercedes, som fortsatt er mer enn godt nok for de fleste.

  Vanlige problemer med Audi A7

Er Mercedes W176 A-klasse en luksusbil?

For noen gir det ingen mening å spørre om W176 A-Klasse er en luksusbil fordi den har den tretakkede stjernen på fronten. For andre er W176 en fattigmanns-Mercedes, noe som betyr at den riktignok har merket, men at den ikke har Mercedes’ luksusbilsubstans.

I virkeligheten er W176 svært avhengig av spesifikasjonene. Lavere modeller med svake og bråkete dieselmotorer kan neppe betraktes som luksus, mens høyere modeller etter ansiktsløftningen med AMG-trim og andre eksklusive pyntegjenstander gjør den til en luksusbil.

Bør jeg kjøpe en Mercedes W176 A-klasse?

Hvis du vil ha en kompakt, anvendelig og relativt rimelig kombi fra Mercedes, kan W176 A-klasse være et godt valg. Den byr ikke på så mye innvendig og er kanskje ikke den mest luksuriøse Mercedesen noensinne, men med riktig utstyr kan den være et veldig godt valg.

På den annen side, hvis du ikke liker kompaktbiler og ofte kjører flere personer, kan A-klasse føles litt for liten, spesielt i baksetet der den ikke engang kan matche konkurrentene fra den tiden.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter