Mercedes-Benz SL500 Problemer

Mercedes SL500 er en topp-of-the-line hardtop grand tourer av Mercedes. SL var i kontinuerlig produksjon fra 1954 til 2020. SL ble pitchet som en kystkrysser kabriolet med mange luksus- og komfortfunksjoner.

Men SL var ikke uten sin del av problemene. De vanligste problemene med SL-modeller inkluderer fjæringsproblemer, elektriske systemfeil, servicebremser, drivstoffsystemproblemer og flere forskjellige kollisjonspute- og drivlinjeproblemer.

Noen modeller som produksjonsårsmodellene 2003-2004 eller 2008-2012 var de som var mest plaget av problemer. Modeller fra 1999-2001 har hatt færrest rapporterte problemer, noe som er forståelig ettersom disse årene var de gylne årene med Mercedes overengineering.

Verdien av en Mercedes SL500

Det finnes ikke noe slikt som en billig Mercedes SL500, uansett produksjonsår. Det har alltid vært ekstremt dyrt nytt, men SL500 blir rimeligere etter hvert som årene går. De mister alltid massevis av verdi etter noen år. Slike avskrivninger gjør disse bilene oppnåelige for folk som ikke hadde råd til en ny SL500.

Men problemet er det faktum at vedlikeholds- og servicekostnadene knyttet til disse modellene ikke avskrives. Faktisk er noen eldre modeller enda dyrere å vedlikeholde nå. Mercedes avviklet SL fordi modellen led av en intens popularitetsnedgang, og salget var også i konstant nedgang.

Etter hvert som folk mistet interessen for SL, begynte bilene å avskrive enda tyngre. SUV-er begynte å vokse i popularitet, og Mercedes bestemte seg for at det var på tide å avvikle SL. Konkurransen hjalp heller ikke, da Porsche Boxter / Cayman-modellene alltid var mye mer pålitelige enn en SL500.

  2024 Mercedes-Benz EQG - Hva du skal se frem til også

1972-1989 Mercedes Benz SL500 (R107)

R107-generasjonen av SL var sannsynligvis det laveste punktet i SL-levetiden, da disse modellene var rett og slett skuffende fra nesten alle aspekter. De fleste SL-entusiaster er heller ikke glad i utformingen av denne modellen, spesielt de amerikanske versjonene, som var utstyrt med stygge plast foran og bak støtfangere.

Ytelsen til R107 var substandard og ganske latterlig, da selv topp-of-the-line SL560 var sterkt underbemannet. Men det største problemet med disse bilene er det store antallet problemer disse bilene var, og opplever fortsatt. På grunn av dette falt verdien av R107, og man kan lett kjøpes for peanøtter nå.

Vanlige problemer med R107 spenner fra overopphetingsproblemer helt opp til tidsberegningsproblemer, rust eller elektroniske feil. Den lave verdien hjelper ikke R107 i det hele tatt, da de fleste ikke anser disse som verdifulle. På grunn av dette blir mange av dem forsømt.

2001-2007 Mercedes SL500 (R230)

R230 Mercedes SL var en ganske populær bil da den kom ut, men etter en stund begynte disse modellene også å vise mange problemer. De tidlige versjonene var utstyrt med 5-trinns automatgirkasse, og senere tilbød de en 7-trinns som var ganske upålitelig. Mercedes klarte imidlertid å løse problemene i de senere modellene noe.

Vanlige problemer som plaget disse modellene var mange lekkasjer, elektronikkproblemer, fjæringsproblemer, motorfestefeil, intercoolerpumper og mer. De senere modellene var litt mer pålitelige, men R230-generasjonen vil sannsynligvis alltid bli husket som den som forårsaket mest hodepine.

Problemet med disse bilene er at de er utrolig komplekse, og mange av de elektriske problemene var veldig vanskelig å diagnostisere. Kostnadene ved å reparere SL500s har alltid vært usedvanlig høye, da de krever ganske avansert diagnostisk utstyr og en avansert erfaren mekaniker.

  Alt om 2023 Mercedes CLE-Klasse Coupe

Vanlige spørsmål om Mercedes SL

Hvorfor avskrives Mercedes SL-modeller så raskt?

Generelt vil Mercedes SL-modeller avskrive så mye som 61% i løpet av de første 5 årene. Hvis du tar inngangsprisen i betraktning, som vanligvis er over $ 100k, er disse tallene ekstremt ugunstige.  De nyere versjonene avskrives spesielt raskt, da folk ikke er like interessert i å kjøpe dem sammenlignet med eldre SL-modeller.

Disse bilene avskriver tungt på grunn av mangel på popularitet, dyre inngangskostnader, stiv konkurranse og tvilsom pålitelighet.

Skal Mercedes gjenopplive SL?

Nylig utstedte Mercedes en uttalelse som bekrefter en forestående utgivelse av den splitter nye 2022 Mercedes SL. Mercedes selskapet bestemte seg for å ta en annen tilnærming med den nye SL-modellen, og mange tror at den nye Mercedes SL vil representere et stort sprang sammenlignet med eldre SL-modeller.

Noen rapporter antyder at den nye SL ikke vil bli tilbudt som en hardtop, men bare som en soft-top. Videre sier mange rapporter at den nye SL vil bli tilbudt med en AMG forbedret BiTurbo V8-motor med mer enn 600hp.

Hva er den beste Mercedes SL500 gjennom tidene?

Mange kunder mener at R129-generasjonen av SL500 var en av de beste SL500-modellene som noen gang er laget. R129 var i produksjon mellom 1989-2001, og disse årene ble ofte sett på som de gylne årene med Mercedes engineering, da mange av modellene laget i denne tiden var ekstremt overkonstruert.

  Vanlige problemer med Kia Seltos

R129 SL500 drives av en 5,0-liters V8-motor som pakker 320hp, noe som var en enorm kraftgevinst sammenlignet med den forrige R107-skuffelsen. Utformingen av R129 ble også ansett som moderne på den tiden, og mange tror at R129 også alderen bedre sammenlignet med forrige R107.

Hva er den beste Mercedes SL-modellen gjennom tidene?

Hvis du er i markedet for en SL500, representerer R129 den beste verdien for pengene i Mercedes SL500 historie. Men hvis du er interessert i den best mulige modellen Mercedes noensinne har tilbudt med en «SL» betegnelse generelt, er 1954 300SL utvilsomt den du bør vurdere.

1954-1957 Mercedes 300SL er et bilikon mange tror er den vakreste bilen som noen gang er laget. Verdien av disse bilene har skutt i været på grunn av den økte etterspørselen. Så hvis du vil ha en Mercedes 300SL fra 1950-tallet, må du være klar til å bruke oppover en million dollar, eller til og med noen få millioner dollar for de beste eksemplene.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter