Hvilken Mercedes har blind flekk assist

I dag kan nesten alle Mercedes-modeller velges ut med blindsonehjelpfunksjonen.  Mercedes har tilbudt blindsoneassistansealternativet en stund nå, og dette systemet er en veldig verdifull ressurs på lengre motorveireiser.

Det er verdt å nevne at du aldri helt bør stole på dette systemet, og du bør alltid sjekke blindsonene dine før du gjør en kjørefeltendring. Dette systemet er der for å tilby en hjelpende hånd, en forsikring om at du er riktig når du bestemmer om en kjørefeltendring er trygg eller ikke.

Mercedes aktiv blind flekk assist

En blind flekk refererer til et område med blokkert syn, et område som  ikke kan  ses på bakspeilene dine. Mercedes Active Blind Spot Assist bruker en blanding av sensor- og kamerateknologi som hele tiden overvåker  alle blinde flekker opp til 3 meter bak deg og holder deg konstant informert om eventuelle sikkerhetsproblemer.

Hvis systemet gjenkjenner en bil i blindsonen, varsler systemet deg med en rød trekant inne i speilhusene.  Hvis systemet gjenkjenner et objekt i blindsonen, og du fortsatt vil gjøre en kjørefeltendring, vil trekanten begynne å blinke og bilen vil sende et hørbart varsel.

Det er også verdt å huske at dette systemet fungerer med hastigheter over 18 MPH. Noen forbrukerrapporter antyder til og med at tillegg av denne funksjonen har bidratt til å forhindrekollisjoner  i så mye som 60% av sjåførene som er testet. Dette systemet er absolutt et velkomment tillegg til enhver ny bil på gatene, og alle produsenter bør begynne å tilby disse funksjonene som standard.

Aktive Blind Spot Assist-kostnader og -hensyn

De fleste bilprodusenter vil selge deg Blind Spot Assist-funksjonen til en pris mellom $ 500-1000. Men EuropeanCom-oppdraget utstedte en uttalelse som tar sikte på å lage en omfattende liste over obligatoriske høyteknologiske sikkerhetssystemer innen 2021. Denne innsatsen tar sikte på å forhindre så msom  7300-38000 alvorlige bilulykker mellom 2020-2030.

  Trenger Mercedes spesialolje?

Systemene som er nevnt i denne erklæringen er avansert nødbremsing, aktiv blindsonehjelp, døsighet og oppmerksomhetsdeteksjonssystemer, nødstoppsignaler, kjørefeltsassistent,ryggekameraer  og mange andre deteksjons- og sikkerhetssystemer.

Denne rapporten tar også sikte på å innlemme mange ulykkeshendelsesdataopptakere i alle de nye bilene som er til salgs. Mercedes har også kommet med en uttalelse som helt stemmer overens med alle aspektene som er nevnt i listen. Og deter trygt å si at snart vil alle de nyere Mercedes-modellene komme med disse sikkerhetssystemene som standard.

Effektene av avanserte bilsikkerhetssystemer

Mange tror at disse sikkerhetssystemene ikke er så verdifulle som produsentene hevder, men mange rapporter antyder det motsatte,  at disse systemene er ansvarlige for å forhindre et stort  antall  alvorlige skader, dødsfall og krav om skade på eiendom.

Noen rapporter fra IIHS har antydet at biler utstyrt med aktive blindsoneassistansesystemer hadde en 14% lavere krasjinvolveringsrate. Den samme rapporten antydet også at hvis hver bil var utstyrt med disse systemene tilbake  i  2015, så kannoen  som 50000 krasj ha blitt forhindret.

Mange rapporter har også antydet at systemer som blind-spot assist eller aktiv kjørefelt assist har også dramatisk redusert stresset forbundet med 200mile + reiser. These systemtilbyr enberoligende  effekt at selv om du signaliserer å gjøre et kjørefelt endre bilen vil varsle deg hvis det ikke er trygt å gjøre det. 

Men disse systemene er langt fra perfekte, da de er ganske følsomme, og noen av dem som aktiv kjørefeltsassistanse kan noen ganger føles litt to oaggressiv. Noen systemer som automatisk bremsekontroll kan noen ganger feiltolke en mulig kollisjonssituasjon og aggressivt bruke bremsene på motorveier som kan utgjøre alvorlige sikkerhetsproblemer.

  Er Mercedes A-klasse en kvinnes bil?

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en bil med avanserte sikkerhetssystemer som blindsoneassistanse eller kjørefelt holde assistanse?

Disse systemene tilbyr et ekstra lag med beskyttelse i vanskelige situasjoner. De er ikke perfekte, og de kan føre til noen sikkerhetsproblemer hvis de ikke fungerer som de skal. Men noen individer anser disse systemene for å være et must på et nyere kjøretøy.

Dessuten er du alltid i stand til å slå av disse systemene hvis du tror at de kan fungere feil. I så fall bør du umiddelbart kontakte forhandleren for ytterligere instruksjoner.

Er avanserte sikkerhetssystemer dyre å fikse?

Mange rapporter antyder at  noen av disse systemene koster så mye som $ 3K å fikse hvis de ikke fungerer. I tillegg, hvis noen av disse systemene til slutt går i stykker, kan det hende at bilen din ikke lar deg kjøre den hvis den tror at det er alvorlig sikkerhetsrisiko  knyttet til den.

Noen rapporter har også antydet at biler utstyrt med disse systemene koster så mye som dobbelt så mye som beløpet du vanligvis betaler for å fikse en bil uten disse systemene. Det er for det meste knyttet til merker som bare nylig har begynt å bruke disse systemene på bare noen få spesifikke modeller.

Det er også verdt å nevne at de fleste nye biler som selges kommer med utbredte garantidekninger som vanligvis dekker alle de avanserte sikkerhetssystemene. Så  dette spørsmålet gjelder bare  for kjøretøy som ikke dekkes av garantien hvis du handler etter en bruktbil eller en bil  som snart mister garantidekningen.

  Hvilken Mercedes er diesel?

Hvordan er forsikringen på biler med avanserte sikkerhetssystemer?

På den ene siden gjør disse systemene bilene tryggere, så forsikringskrav bør reduseres. På den annen side koster disse systemene mer å fikse i en  sammenbruddssituasjon  , noe som viløke de  forsikringsrelaterte kostnadene. Det er trygt å si at disse systemene ikke vil gi stor rabatt når det gjelder bilforsikring, i hvert fall ikke foreløpig.

Men fremtiden er ganske optimistisk når det gjelder avanserte sikkerhetssystemer i biler. Det er fordi disse systemene stadig forbedres, og hvis de blir en standardfunksjon i alle de nyere bilene, bør kostnadene forbundet med disse systemene reduseres over hele linjen.

For noen år sidenforetok  Swissre  og HERE-teknologier en forskning på effektenav avansertesikkerhetssystemer på moderne bilulykker. Studien gjentok også videre det faktum at disse systemene, hvis de var utbredt, kunne redusere kostnadene forbundet med forsikring for så mye som $ 20 milliarder per år.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter