Mercedes vs BMW pålitelighet, som er mer pålitelig?

BMW og Mercedes er begge førsteklasses luksusmerker med en langvarig historie med å produsere toppmoderne luksusbiler. Biler produsert av disse merkene tilbyr vanligvis en overflod av innovasjoner og er utrolig komplekse.

Attributter som disse kommer til en kostnad, og det er pålitelighet. Ingen av merkene tilbyr pålitelighetsresultater som tilsvarer prislappene deres. Men hvis disse to merkene går head-to-head i pålitelighetskampen, kommer Mercedes litt ut på toppen fordi det koster mindre å fikse.

Hvilket merke forårsaker flere problemer?

Når det gjelder pålitelighet, rangerer Mercedes litt høyere enn BMW gjør.  Noen uavhengige bilpålitelighetskilder som J.D. Power og Associates. På deres pålitelighetskart klarte Mercedes å slå BMW med to plasser, da Mercedes-biler har en tendens til å bryte mindre.

Men i pålitelighetsdiagrammet utgitt av WhatCar klarte BMW å vise seg å være den mer pålitelige produsenten. Men i andre diagrammer, som den britiske pålitelighetsindeksen, er begge merkene på nivå når det gjelder pålitelighet. Det er ganske enkelt å konkludere med at begge merkene tilbyr sammenlignbar pålitelighet i de fleste tilfeller.

For et par tiår siden var både BMW og Mercedes bilindustriens standard for pålitelighet, men den stadig økende forbrukernes etterspørsel etter teknologi og luksus gjorde det stadig mer krevende å tilby pålitelige produkter. Som sådan er BMW og Mercedes noe sammenlignbare med hverandre, men generelt rangerer ingen av merkene gunstig sammenlignet med andre bilprodusenter.

Sedan pålitelighet: BMW vinner

Sammenligning av to spesifikke modeller er absolutt en mer nøyaktig måte å bestemme hvilket merke som tilbyr et mer pålitelig produkt enn det er å sammenligne merkene som helhet. Både BMW og Mercedes tilbyr mange biler for mange forskjellige segmenter, og de viser små forskjeller i pålitelighetsavdelingen.

  Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Pålitelighet

I den mellomstore sedanavdelingen tilbyr BMW 5-serien, og Mercedes tilbyr E-klasse. Begge disse bilene anses som trygge og luksuriøse, men når det gjelder pålitelighet, kommer BMW-en ut på toppen som en mer pålitelig bil.

BMW 7-serien og Mercedes-Benz S-klassen er flaggskip sedans av hver produsent. Begge disse tilbyr eksepsjonell luksus, komfort og stil, til et sammenlignbart prispunkt. Mercedes har nettopp gitt ut den splitter nye S-klassen, og en helt ny modell scorer vanligvis verre enn en allerede etablert konkurrent i pålitelighetssegmentet, og det samme er tilfellet med den nye S-klassen.

Sannsynligvis de mest populære sedans av disse merkene er BMW 3-serien og Mercedes-Benz C-klasse. Og i denne kategorien har BMW vist konstant overlegenhet i pålitelighetssektoren selv om 3-serien ble utgitt for ikke så lenge siden.

SUV-pålitelighet: Mercedes vinner

I SUV-avdelingen klarer Mercedes å tilby mer pålitelige SUV-er sammenlignet med BMW. I mellomstor SUV segmentet Mercedes tilbyr GLE, og BMW tilbyr X5. GLE klarte å slå X5 med en liten margin i sikkerhets- og pålitelighetsavdelingen, mens X5 trumfer Merc i håndteringsavdelingen.

Når det gjelder store 7-seters SUV-er, tilbyr BMW X7, og Mercedes-Benz tilbyr GLS. Mercedes klarer også å slå X7 som et mer pålitelig kjøretøy. Dette er mest fordi GLS er en veletablert modell, og BMW begynte bare å lage X7 for ikke så lenge siden.

I det lille SUV-segmentet tilbyr begge disse merkene beundringsverdig pålitelige SUV-er. Men i dette segmentet virker det som Om Mercedes tar seieren med GLC, selv om det er ganske uklart hvilken av disse to modellene som virkelig er mer pålitelige ettersom de er så tett matchet.

  Er Volvo mer pålitelig enn Tesla?

Dette viser bare at når det gjelder pålitelighet, er begge disse merkene stort sett like, og som sådan er påliteligheten for det meste avhengig av hvordan en eier behandler bilen fra en situasjon til den neste, og ikke nødvendigvis på disse diagrammene og konkurransene.

Delen Vanlige spørsmål

Hvordan stabler disse merkene seg opp til Toyota og andre japanske bilprodusenter?

Japanske bilprodusenter som Toyota eller Lexus har hele tiden tilbudt eksepsjonell pålitelighet, og de har konsekvent plassert høyere enn noen tyske merker. Det er mest fordi Toyotas tilnærming til å bygge biler er mer pålitelighetsorientert enn den er teknologiorientert.

Det samme kan sies om Lexus, selv om Lexus er et luksusbilmerke. Fordelene som Mercedes eller BMW nyter i teknologi- og luksusavdelingen er noe sammenlignbare med fordelen som Lexus liker er pålitelighetsavdelingen.

Hvordan er Audi eller Porsche sammenlignet med BMW og Mercedes i pålitelighet?

Det er mer eller mindre den samme historien med Audi. Det er mange forskjeller og forskjeller i segmentet, men alt tatt i betraktning, alle tre tilbyr sammenlignbare pålitelighetsresultater. Men Porsche er i hvert fall en annen historie.

Biler som Cayenne er ganske sammenlignbare med X5 eller GLE. Det er fordi plattformen som Cayenne er bygget på, deles mellom mange bilprodusenter i VAG-gruppen. Men noen modeller som 911 tilbyr mye mer i stort sett alle segmenter, inkludert pålitelighet.

  Kan du bytte olje i en Mercedes selv?

Hvilket merke koster mer å fikse, BMW eller Mercedes?

Alle biler går i stykker, og det er utvilsomt. Men det som er tvilsomt er prisen du betaler for å holde bilen i gang, og i den situasjonen er den enda mer rotete. Men i gjennomsnitt koster BMW $ 5k mer å fikse enn Mercedes etter at alle garantiene er utløpt.

Og i dette segmentet er det også viktigere hvordan en bestemt modell behandles. Hvordan en bestemt modell behandles er stort sett moralen i historien. Alle disse tallene er så nær at de er mer eller mindre irrelevante.

Det viktigste vil alltid være hvordan bilen har blitt behandlet. Spesielt hvis du planlegger å kjøpe brukt. Da er all denne informasjonen virkelig irrelevant fordi den ikke forteller deg noe om tilstanden til bilen du ser på. Hvis du kjøper brukt, bør du alltid gjøre en pre-kjøp inspeksjon og konsultere en profesjonell.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter