Beste BMW-motorolje

BMW deler vanligvis anbefalinger om alle deler og væsker for sine elskede kjøretøy. I løpet av de siste årene har de anbefalte oljene endret seg, og viktigst av alt, de varierer med hensyn til bilens modell. BMW anbefaler bruk av Pennzoil syntetisk motorolje, samt BMW Twinpower 5W30 Syntetisk.

Pennzoil Ultra Platinum – Den mest egnede oljen for BMWs

Siden 2015 har BMW anbefalt Pennzoil som den beste oljen for BMW-motorer. Pennzoil Ultra Platinum 5W-30 Motor Oil er en fullsyntetisk 5W-30 motorolje som bare er avledet fra naturgass, ved å bruke Pennzoils spesielle patenterte gass-til-væske-teknologi.

BMW sier at det ikke er en annen motoroljeprodusent som gir slik beskyttelse for bilens motor.

Pennzoil Ultra Platinum holder tap av strøm borte fra BMWs motor og bringer inn ekstra drivstofføkonomi som er beregnet til å hope seg opp til 850 miles per år. Sammenligningen ble gjort med en skitten motor.

Den gir også uovertruffen slambeskyttelse og gjør det mulig for luksusbilens kraftige motor å forbli en maskin med høy ytelse ved å holde den så nær som mulig for å forbli ren på fabrikknivå gjennom hele bruken.

Ikke bare det, men motoroljen av førsteklasses kvalitet som BMW har valgt, holder også bilens stempler mye renere enn konkurrentene gjør. Pennzoil-oljen sammenligner rensligheten av stemplene med de tøffeste industristandardene i ILSAC GF-6-sekvensen IIIH-stempeltesten, og scorer A++.

Fullstendige detaljer om motoroljen anbefalt av BMW

Denne høyt fungerende Pennzoil Ultra Platinum-motoroljen kommer også i alternativer for både diesel- og bensinmotorer.

 • Viskositeten til oljen: 5W30
 • ACEA A5 / B5 – 10; A5 / B5 – 12 (SAE 5W – 30, SAE 10W – 30)
 • ILSAC GF-5 Overgår KRAVENE til ILSAC GF-5-motorrensing og beskyttelse
 • Type: Full syntetisk
 • API SN, SM, SL og SJ
 • ACEA A1 / B1 – 10, A1 /B1 – 12 (SAE 0W – 20, SAE 5W – 20, SAE 5W – 30, SAE 10W-30)
 • Pakkedimensjoner: Den kommer i 9 x 4 x 2,5 tommer
 • Pakke vekt: 12.6 pounds
  Beste BMW for høye sjåfører

Hva gjør Pennzoil Ultra Platinum til en god motorolje for BMWs?

5W viskositet

5W viskositeten til Pennzoil Platinum-oljen passer godt til BMW-motorer, da den gir riktig mengde smøring ved å danne et tykt lag med beskyttelse mellom alle delene av bilens motor.

Gjør underverker i kaldt vær og varmt klima

Dette oljeproduktet er motstandsdyktig mot frysing og lar deg starte din elskede BMW raskere på kaldere dager, selv om temperaturen er iskald. Videre er det også immun mot fordampning og er et godt valg for varmere klima også.

Det fungerer som et lekkasjebestandig motorrengjøringsmiddel

Pennzoil Ultra Platinum-olje absorberer den overdrevne varmen som kommer fra motoren din og beskytter den mot overoppheting. Det er et lekkasjebestandig stoff på grunn av en avansert kombinasjon av tilbehørsingredienser.

Fordeler og ulemper med Pennzoil Ultra Platinum Motor Oil

Det er trygt å si at BMWs anbefalte motorolje er veldig trygg å bruke. Den eneste ulempen som noen anmeldere har nevnt er at noen kjøretøy angivelig har begynt å konsumere mer olje enn vanlig.

Proffene

 • Til tross for at det er syntetisk, er det et resirkulerbart produkt
 • Motstandsdyktig mot både frysing og fordampning
 • Flott 5W viskositet
 • Smører motoren og forhindrer at den slites ned
 • Fungerer som rengjøringsmiddel for maskinen
 • Forbedrer kjørelengden

Ulemper

 • Du må kjøpe forskjellige motoroljer for bensin- og dieselmotorer. Du kan ikke bruke det samme på begge.
 • Noen anmeldere har rapportert økt oljeforbruk av kjøretøyene sine med dette produktet.
  Har BMW-er mange problemer?

Et anstendig alternativ: Mobil 1 – 0W-40, 153669 syntetisk motorolje

En annen god motorolje som kan brukes på BMWs er Mobil 1s 0W-40 syntetiske motorolje. Det forhindrer at motorer brytes ned for tidlig og hjelper dem å vare mye lenger ved å unngå skadede avleiringer og slamoppbygging. Den har også gode motorslitasjebeskyttelsesparametere og en god ytelse på grunn av ensartede syntetiske oljemolekyler som reduserer friksjon.

Den er spesielt designet for å løse behovene til både bensin- og dieselmotorer og gir stor verdi for begge typer motorer.

Fordeler og ulemper med Mobil 1s motorolje

Den største fordelen med Mobil 1s motorolje over Pennzoil’s er det faktum at den er lett å bruke i både bensin- og dieselmotorer.

Proffene

 • Er trygt å bruke i både bensin- og dieselmotorer
 • Forbedrer drivstofføkonomien kraftig
 • Beskytter bilens motor mot slitasje, selv i ekstrem kjøring
 • Holder motoren ren
 • Stor viskositetskontroll

Ulemper

 • Kunder har kritisert produktet fordi de bare har fått 4,3 liter olje, til tross for den 5-liters beholderen den kommer i.
 • Noen produkter kan ha en defekt beholder eller en skadet emballasjehette.

De fleste negative vurderinger av Mobil 1s produkt gjelder emballasjen og ikke selve produktet. Tross alt kan beslutningen din bli påvirket av prisalternativer og tilgjengelighet. Disse to produktene er ikke de eneste som passer, men uansett hva du går for, sørg for å kjøpe et produkt som enten er godkjent eller anbefalt av BMW.

  Mercedes vs BMW pålitelighet, som er mer pålitelig?

Ting du bør vurdere når du velger en motorolje

Kan du bruke noen form for syntetisk olje i din BMW?

Generelt sett kan du bruke alle typer syntetisk olje i BMW-en din, men husk at alle motorer er designet for å fungere med en bestemt type olje. Bruk av en annen type kan forkorte levetiden til bilens motor. Prøv å kjøpe den syntetiske oljen som anbefales i bilens brukerhåndbok. Fra og med 2015 har BMW anbefalt bruk av Pennzoil Platinum.

Hva betyr noe i å kjøpe riktig olje til din BMW?

Vanligvis kommer hver bil med et anbefalt oljemerke og type. Men viktigere enn merkevaren bak motoroljen din, er viskositetsgraden. Hvis du ødelegger viskositeten til oljen din, vil motoren din ha kortere motorlevetid og redusert smørenivå. Hvis du leser i bilens håndbok at den trenger et viskositetsnivå på 10W-30 og den bruker syntetisk olje, kjøp denne typen og ikke eksperimenter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter