Problemer med Fiat 2.4 MultiAir TigerShark-motoren

Jeep Compass Problemer

Fiat 2.4 multiair-motoren er en hydraulisk betjent motor med variabel ventilstyring og variabelt ventilløft. Det er en av de beste Fiat-motorene, og Fiat Chrysler Automobiles introduserte den i 2013. Men i likhet med de fleste andre motorer har den også en rekke problemer. Så hva er problemene med Fiat 2.4 multiair-motoren?

Noen av de vanligste problemene med Fiat 2.4 multiair TigerShark-motoren er høyt oljeforbruk og oljelekkasjer. Til tross for flere problemer er denne motoren svært slitesterk og ytelseseffektiv. Dessuten kan disse problemene unngås med riktig stell og vedlikehold.

Hva er de vanligste problemene med Fiat 2.4 multiair-motoren?

Høyt oljeforbruk

Dette er det største problemet med Fiat 2.4 multiair Tigershark-motoren. Mange brukere av denne motoren har klaget over at de bruker mye penger på olje. Hvis du gjør et raskt Google-søk på oljeforbruksproblemer på 2.4-liters multiair-motoren, vil du bli bombardert med mange resultater. Dette viser bare hvordan denne motoren bruker for mye olje.

Dessuten verserer det et gruppesøksmål om for høyt oljeforbruk på 2.4 multiair-motoren. De fleste har gjentatte ganger sagt at motoren deres bruker over 1 liter olje hver 1000 miles. Dette er latterlig, ettersom det anbefalte gjennomsnittet bør være 1 liter olje eller mindre hver 1000 miles.

Etter en grundig gjennomgang av problemet har de fleste mekanikere konstatert at overforbruket av olje skyldes stempler eller stempelringer. Det sies at for mye olje passerer gjennom ringene, kommer inn i forbrenningskammeret og brennes bort. Selv om for mye olje ikke skader motorens holdbarhet eller pålitelighet, kan for lavt oljenivå føre til alvorlige problemer.

Noen av effektene av for lavt oljenivå er banke-, slipe- og klunkelyder. Andre effekter er dårlig ytelse, overoppheting av motoren, lukt av brent olje, stans og dårlig drivstofføkonomi. Vær oppmerksom på at motorvarsellampen sjelden lyser når oljenivået er lavt. Derfor må du sjekke at du har riktig oljenivå før det er for sent.

  Vanlige problemer med Fiat Ulysse

Det anbefales å etterfylle olje hver 1000. mil. Dette kan være dyrt, men det er bedre enn å bruke mye penger på å reparere eller bytte ut deler på grunn av lavt oljenivå. Siden problemet har med stemplene å gjøre, er det dessuten viktig å bruke tykkere olje for å minimere oljeforbruket på grunn av konstruksjonsfeilen.

Oljelekkasjer

Et annet problem som brukere av Fiat 2,4-liters multiair Tigershark-motoren har rapportert om, er oljelekkasje. Dette problemet er ikke bare vanlig i Fiat 2.4 multiair-motoren, men i alle Fiat-motorer. Det oppleves vanligvis på eldre motorer. Dessuten er det flere pakninger og andre deler av motoren som blir sprø med alderen, varmesykluser og kjørelengde.

Noen av delene som blir defekte og fører til oljelekkasjer, er pakninger til oljetråkk, ventildeksel og hovedpakninger. Men i Fiat 2.4 multiair Tigershark-motoren er det først og fremst ventildekselpakningene som svikter. Legg merke til at ventildekselpakningen ligger øverst på motoren, og den utsettes for mye misbruk gjennom årene.

Ventildekselpakningen, som er en gummilignende del, er imidlertid utsatt for nedbrytning med alder og kjørelengde. Noen av tegnene på oljelekkasje er synlige lekkasjer, lett røyk, lukt av brent olje og lite motorolje. Lekkasjene begynner likevel i det små når ventildekselpakningene begynner å brytes ned og sprekke.

For å løse dette problemet må du reparere eller skifte ut de skadede eller defekte delene. Selv om det er billig å bytte ut ventildekselpakningen, kan det være tidkrevende og arbeidskostnadene kan være ganske høye.

  Vanlige problemer med Fiat e-Ulysse

FAQ

Er Fiat 2.4 multiair-motoren pålitelig?

Ja, Fiat 2.4 multiair Tigershark-motoren er ganske pålitelig. I motsetning til de fleste Fiat-motorer har denne motoren noen få problemer. Hovedproblemet er høyt oljeforbruk og oljelekkasjer. Bortsett fra disse to er de andre problemene mindre og kan unngås med riktig stell og vedlikehold av bilen.

Til gjengjeld kan reparasjonskostnadene bli høye, ettersom prisen på reservedeler også er betydelig høy.

Er Fiat 2.4 multiair-motoren god?

Ja, det er en av de beste motorene på markedet. Dette skyldes at den leveres med et multiair-system som er svært effektivt. Dette systemet gjør det mulig å optimalisere timingen av inntaksventilene. Multiair-teknologien øker også effekten med opptil 10 % og dreiemomentet med opptil 15 %. Dessuten er denne motoren også svært slitesterk.

Hvor lenge varer Fiat 2.4 multiair-motoren?

I likhet med de fleste Fiat-motorer vil Fiat 2.4 multiair-motoren vare mer enn 200 000 miles hvis motoren er godt vedlikeholdt. For at dette skal skje, må brukeren ta godt vare på bilen og også følge produsentens anbefalte planlagte vedlikeholdsservice.

Hvor mye olje har Fiat 2.4 multiair-motoren?

Som nevnt tidligere bruker Fiat 2,4-liters multiair Tigershark-motoren mye olje. I gjennomsnitt bør denne motoren bruke minst 6 liter helsyntetisk tysk RAVENOL ECS 0w20 motorolje. Ikke bare bruker den mye olje, men oljen er også svært kostbar ettersom den er helsyntetisk.

  Problemer med Fiat 1.4 turbomotor

Hvilke Fiat-modeller er utstyrt med Fiat 2.4 multiair-motor?

Fiat 2.4 multiair-motoren yter mellom 178 hk og 184 hk. Bortsett fra det er denne motoren montert i mer enn én Fiat-modell. Den finnes i 2016 til dagens Fiat 500X og 2017 til dagens Fiat Toro. I tillegg til Fiat finnes denne motoren også i Dodge Dart, Jeep Compass, Jeep Cherokee, Ram ProMaster City og Chrysler 200.

Biler med Fiat 2.4 TigerShark multiair-motor

Fiat 2.4 TigerShark Multiair-motoren brukes først og fremst av Fiat Chrysler Automobiles (FCA), som omfatter merker som Fiat, Chrysler, Dodge og Jeep. Her er noen biler fra disse merkene som er kjent for å ha 2.4 Tigershark Multiair-motoren:

  1. Fiat Freemont (også kjent som Dodge Journey i noen markeder)
  2. Chrysler 200
  3. Dodge Dart
  4. Jeep Cherokee (modellår 2014-2018)
  5. Jeep Renegade (Limited- og Trailhawk-utgavene)
  6. Jeep Compass (modellår 2017-2020)
  7. Dodge Avenger (utgått etter modellåret 2014)
  8. Dodge Journey (utvalgte utgaver, avhengig av marked)
  9. Dodge Caliber (utgått etter modellåret 2012)

Konklusjon

Fiat 2.4 multiair Tigershark-motoren er utviklet for å levere mer effekt og dreiemoment og samtidig redusere utslippene. Den er også svært effektiv og slitesterk. Likevel har den også en rekke problemer som kan unngås hvis eieren tar godt vare på bilen. Med riktig stell og vedlikehold kan Fiat 2,4-liters multiair-motoren kjøre over 300 000 km.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter