BMW 216D Active Tourer problemer

BMW 216D

BMW 216d 2-serie active tourer er en to-raders subcompact executive MPV laget av BMW. Denne kompakte bilen er stilig, pålitelig, effektiv, luksuriøs og fungerer eksepsjonelt bra. Imidlertid kommer det også med flere problemer som interesserte kjøpere burde vite om. Men hva er BMW 216d active tourer problemer?

Vanlige problemer med BMW 216d active tourer er oljelekkasjer, elektriske problemer, svikt i timingkjedestrammeren og svikt i drivstoffpumpen. På toppen av det har andre brukere rapportert å ha overføringsproblemer, fjæringsproblemer og defekte dører.

Hva er de vanligste problemene med BMW 216D Active Tourer?

Oljelekkasjer

Til tross for at BMW 216d har flere problemer, er oljelekkasjen det vanligste problemet. En oljelekkasje i BMW 216d kan være forårsaket av sviktende, skadede eller utslitte motordeler som skadede pakninger eller skadede bolter. Oljelekkasjer kan forårsake flere problemer som økt drivstofforbruk, redusert motorytelse og potensiell skade på motordeler.

Selv om det er flere deler som kan forårsake oljelekkasjer i BMW 216d, bør det første stedet å se være ventildekselpakningen. Uansett er det viktig å diagnostisere bilen før du løser noe problem.

Feil i timingkjedestrammeren

Arbeidet til timingkjedestrammeren er å kontrollere spenningen til timingkjeden som omgir tannhjulet på veivakselen og tannhjulet på kamakselen. Likevel, etter en tids bruk, kan timingkjedestrammeren svikte. Dette kan føre til redusert motorytelse og motorskade.

Noen av tegnene på en sviktende timingkjedestrammer er en bankelyd eller raslende lyd som kommer fra motoren. For å løse dette problemet må du bytte ut den dårlige timingkjedestrammeren og de underliggende problemene.

Overføringsproblemer

Bortsett fra å registrere flere motorproblemer, har brukere av BMW 216d også registrert flere overføringsproblemer. De mest berørte modellene ble laget mellom 2018 og 2021. Noen av de rapporterte overføringsproblemene er rykk i bilen når du skifter, stikker i gir og forsinket girinnkobling.

  Problemer med Kia Rio GPL

For å løse dette problemet vil du få bilen din diagnostisert av en profesjonell BMW-mekaniker eller fra BMW-servicesenteret. Overføringsproblemer er vanligvis forårsaket av en defekt sensor, transmisjonsvæske eller vakuum.

Elektriske problemer

Elektriske problemer har også blitt rapportert av BMW 216d-brukere. De fleste av de elektriske problemene har vært forårsaket av batteridrenering, noe som fører til at bilen ikke starter og trenger starthjelp. I andre tilfeller har elektriske problemer vært forårsaket av et iDrive-system som ikke fungerer, som styrer bilens infotainment- og navigasjonssystemer.

For å fikse de elektriske problemene i BMW 216d, vil du få bilen diagnostisert og roten til problemet identifisert av en profesjonell mekaniker.

Feil på drivstoffpumpen

Drivstoffpumpefeil og andre drivstoffrelaterte problemer er vanlige i den eldre BMW 216d. Hvis du eier en BMW 216d laget mellom 2014 og 2017, er det veldig sannsynlig at du vil oppleve dette problemet. Svikt i drivstoffpumpen kan føre til at bilen stanser eller til og med mister strøm.

Hvis drivstoffpumpen svikter, eller hvis bilen din har et drivstoffinjektorproblem, er det viktig å bytte ut de sviktende, skadede eller utslitte delene.

Problemer med hjuloppheng

Bortsett fra drivstoff pumpe svikt, noen brukere av 2014 til 2017 BMW 216d har også klaget på suspensjon problemer. De fleste brukere klaget over støy som kom fra fjæringen, som ble mistenkt å være forårsaket av utslitte eller skadede fjæringsdeler.

  Vanlige problemer med Ford Escape

For å fikse fjæringsproblemer, bør brukeren få inspisert fjæringsdeler som kuleledd, foringer og kontrollarmer. Hvis noen av delene er skadet eller utslitt, bør de skiftes ut.

Defekt dør

Dette er et av problemene som fikk BMW til å tilbakekalle BMW 216d 2-serie aktiv tourer. Dette problemet finnes i 2022 BMW 216d-modellen. Produsenten bemerket at døren kan åpnes utilsiktet i tilfelle en sidekollisjon. Som et resultat økte dette faren for skade på bilpassasjerer i tilfelle en ny kollisjon eller påfølgende velt.

Den gode nyheten er at de berørte bilene ble tilbakekalt og problemet ble løst. Men hvis du kjøper en brukt BMW 216d, er det viktig å sjekke om eieren løste problemet.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er BMW 216d en pålitelig bil?

BMW 216d-modellen er blant de mest pålitelige BMW-modellene. Dette er fordi de fleste pålitelighetsbyråer har gitt den en pålitelighetsscore over gjennomsnittet. For eksempel har J.D. Power gitt BMW 216d en score på 83 av 100, mens andre pålitelighetsbyråer har gitt den en score på 85 av 100.

Hvor lenge varer BMW 2-Serie?

BMW kan være en av de minst pålitelige bilmodellene på markedet, men med riktig pleie og vedlikehold kan BMW 216d vare lenge. De fleste brukere av BMW 216d har registrert mellom 150 000 og 200 000 miles. Merk at dette er med et nasjonalt gjennomsnitt på 13 500 miles hvert år. Derfor bør eieren forvente å kjøre denne bilen i minst 10 år.

Er det dyrt å vedlikeholde BMW 216d?

Som de fleste BMW-er er BMW 2-serien veldig kostbar å vedlikeholde. Om omtrent 10 år må brukeren dele med rundt $ 13 780, noe som er mer enn bransjens gjennomsnitt. Merk at i løpet av de første 5 årene må brukeren dele med rundt $ 3,612 i reparasjon og vedlikehold.

  Beste BMW-motorolje

Hvorfor er brukte BMW 216d billige?

Brukte BMW 216d er billige fordi de koster mye å reparere. I tillegg er markedet overmettet med brukte BMW-biler. Videre er de billige på grunn av deres lave restverdi, og de konkurrerer også med nye BMW-prisinsentiver.

Er BMW 216d active tourer drivstoffeffektiv?

BMW 216d active tourer er en av de mest drivstoffeffektive BMW-modellene på markedet. Denne bilen bruker 4,3 liter drivstoff per 100 km. Dessuten har den et kombinert drivstofforbruk på by / motorvei på rundt 23,3 km per liter. Med en slik effektivitet vil brukerne av denne bilen ikke bruke mye på drivstoff, sammenlignet med de fleste av sine rivaler.

Konklusjon

BMW 216d er en av de fineste sub-kompakte BMW-modellene i markedet. Det er effektivt, pålitelig, luksuriøst, trygt og komfortabelt. Men som de fleste BMW-er, kommer denne bilen også med flere problemer som diskutert ovenfor. Likevel, hvis eieren tar godt vare på bilen, kan den vare veldig lenge.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter