Skoda Superb er en velbygd, elegant og morsom bil. Men den har også en rekke problemer, inkludert DSG-problemer. Men hva er egentlig problemene med Skoda Superb DSG?
Noen av Skoda Superbs DSG-problemer er DSG-girkassens rystelser, solenoidfeil, utslitt clutch og mekatronisk feil. Likevel har noen eiere også rapportert at DSG-girkassen glipper og at DSG-girkassen lekker olje.
Hva er de vanligste problemene med Skoda Superb DSG?
DSG-girkassen hakker
Dette er et vanlig problem i både 6-trinns og 7-trinns DSG-girkasser på Skoda Superb. Hvis DSG-girkassen din ikke er jevn og rister eller vibrerer, er det på tide å besøke en profesjonell mekaniker for inspeksjon. De fleste Skoda Superb-eiere med dette problemet rapporterte at girkassen begynte å riste når de akselererte og skiftet fra første gir til et høyere gir.
Merk at dette problemet vanligvis skyldes utslitte clutchpakker i DSG-girkassen. Etter hvert som clutchpakkene slites ut, begynner de å riste eller vibrere når de utsettes for størst trykk. Mekanikeren bør bytte ut de utslitte clutchpakkene med nye for å løse problemet.
Svikt i transmisjonens magnetventiler
Magnetventilene er en svært viktig del av DSG-girkassen. De forhindrer at girkassen går i stå på grunn av for mye væske, eller at den låser seg på grunn av væskemangel. Når ventilene svikter, kan du merke ting som hakking, forsinket innkobling og mye mer. Noen av årsakene til at ventilene svikter, er oljeforurensning eller elektriske problemer.
Den gode nyheten med defekte magnetventiler er at defekte mekatroniske deler kan repareres i stedet for at hele enheten må skiftes ut.
Feil i mekatronikken
Den mekatroniske enheten er en av hoveddelene i en DSG-girkasse. Siden denne delen består av mange deler, kan enhver av dem svikte og føre til alvorlige DSG-problemer. Hvis den mekatroniske enheten svikter, kan det også føre til flere problemer, som feil på den elektriske motoren, feil på magnetventilen og feil på høytrykkspumpen.
Så hvis din Skoda Superb DSG har noen av problemene vi har nevnt ovenfor, bør du få den inspisert av en profesjonell mekaniker og få problemet løst. Selv om det er mye enklere å bytte ut hele den mekatroniske enheten, kan du likevel begynne med å reparere de defekte delene og se om problemet er løst.
Slitt clutch
Dobbeltclutchgirkassen på Skoda Superb benytter to clutcher. I tillegg bruker de to drivaksler og to girkasser. Mens den ene girkassen holder det aktuelle giret innkoblet, har den andre girkassen allerede det neste giret klart. For at denne prosedyren skal gå knirkefritt, må imidlertid alle clutchene arbeide sakte. Hvis en av clutchene er skadet eller defekt, vil prosessen ikke fungere problemfritt.
Noen av tegnene på utslitte clutcher er at giret glipper mellom girene eller at giret rykker når du akselererer. Sørg for å bytte ut den utslitte eller dårlige clutchen med en god clutch.
oljelekkasje i DSG-girkassen
Et annet vanlig problem med Skoda Superb DSG er oljelekkasje i DSG-girkassen. Langsom lekkasje av olje kan akkumuleres til et punkt der du begynner å gå tom for girkassevæske. Dette kan forårsake alvorlig skade på DSG-girkassen. Det er likevel viktig å skille mellom motoroljelekkasje og girkasseoljelekkasje. Girkasseolje er vanligvis gul eller klar, mens motoroljelekkasje vanligvis er noe mørkere og ikke like gjennomsiktig.
Få en profesjonell mekaniker til å inspisere bilen din og finne ut hvorfor du har lekkasje av girkasseolje. Mekanikeren bør løse problemet og erstatte den tapte oljen eller væsken.
DSG-girkassen glipper
DSG-girkassen glipper vanligvis når føreren akselererer og bilen øker turtallet, men clutchen kobles sent inn, og det føles som om girkassen glipper. Noen av hovedårsakene til at girkassen glipper, er en utslitt clutch og problemer med elektronikken i girkassen.
For å løse dette problemet bør du få mekanikeren til å undersøke girkassen og reparere eller skifte ut de(n) skadede delen(e).
FAQ
Hvilken DSG-girkasse er mest pålitelig – 7-trinns eller 6-trinns DSG?
Skoda Super leveres med ulike DSG-girkasser. Den har en 5-trinns, en 6-trinns og en 7-trinns girkasse. De fleste biler har imidlertid enten 6-trinns eller 7-trinns girkasse. Likevel er 7-trinns DSG-girkassen mindre pålitelig enn 6-trinns DSG. Dette skyldes den tørre clutchen som 7-trinns DSG har.
På den annen side er 6-trinns DSG mer pålitelig fordi den er utstyrt med en våtclutch som er mer pålitelig, jevnere og sterkere.
Hvordan kan du ta vare på din DSG?
Det er viktig å ta vare på DSG-girkassen din, slik at du unngår mange kostbare problemer. Noe av det du bør gjøre for å ta vare på DSG, er å la motoren bli varm før du bruker launch control. I tillegg bør du bruke gasspedalen for å holde bilen i bakken, da dette kan skade clutchene. I tillegg bør du sørge for å skifte olje og filter regelmessig.
Hva er fordelene med en DSG-girkasse?
Selv om DSG er en automatgirkasse, har den flere fordeler sammenlignet med en tradisjonell automatgirkasse. Noen av fordelene er lavere utslipp, bedre drivstofføkonomi, morsommere kjøring og mer responsiv ytelse. Til gjengjeld har den også noen ulemper, som lavere pålitelighet, høyere vedlikeholdskostnader og potensielle problemer med lave turtall.
Hvordan fungerer en DSG-girkasse?
En DSG-girkasse fungerer ved at den har én clutch for oddetallsgir og en annen clutch for partallsgir. Dette gjør det mulig for girkassen å forhåndsvelge neste gir før den kobler ut det nåværende, noe som fører til raskere og smidigere girskift. I tillegg kan giret velges helautomatisk eller halvmanuelt ved hjelp av en spak eller padle.
Avsluttende tanker
Selv om Skoda Superb ser fantastisk ut med komfortable kjøreegenskaper og gode ytelser, har den noen alvorlige problemer som interesserte kjøpere bør kjenne til. For eksempel har den alvorlige DSG-problemer som brukerne bør være oppmerksomme på. Men med riktig stell og vedlikehold kan de fleste av DSG-problemene vi har nevnt unngås.
Sørg for å utføre service på bilen i henhold til produsentens anbefalinger. Alt i alt er Skoda Superb en fantastisk mellomklassebil.