Problemer med tilhengerfeste til Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq er en kraftig mellomstor SUV med førsteklasses utstyr. Og hvis du har tenkt å bruke bilen til tauing, har den en tilhengerfestekapasitet på opptil 2000 kg. Men hva er problemene med tilhengerfestet på Skoda Kodiaq?

Noen av problemene som Skoda Kodiaq-eiere med tilhengerfeste kan forvente å få, er feil på det elektriske anlegget, bremseproblemer og dekkproblemer. Videre har noen eiere rapportert om problemer med å feste eller løsne tilhengerfestet, og med å slå av trafikkvarslingen bak og blindsonevarslingen i revers.

Sjekk også ut vårt innlegg om andre problemer med Skoda Kodiaq.

Hva er problemene med tilhengerfestet på Skoda Kodiaq?

Slår av trafikkvarsling bak og blindsoneovervåking i revers

Dette er et av de største problemene som Skoda Kodiaq-eiere med tilhengerfeste har klaget over. De fleste av dem har oppgitt at de oppdaget dette problemet etter at tilhengerfestet var montert. En av brukerne opplyste at når han satte bilen i revers, sa trafikk- og blindsoneovervåkningen bak at det var en feil, og den slår dem av.

Hvis bilen din har dette problemet, er det stor sjanse for at tilhengerfestet ikke er riktig kablet eller kodet. I så fall må du oppsøke en profesjonell mekaniker for å få det fikset. I tillegg bør du sørge for å kjøpe riktig og anbefalt tilhengerfeste til din Skoda Kodiaq.

Feil på det elektriske anlegget

Hvis du bestemmer deg for å montere et tilhengerfeste på din Skoda Kodiaq, må du også reparere de elektriske ledningene til tilhengerfestet. Dette er avgjørende ettersom det driver lysene på baksiden av tilhengeren. Men siden det finnes ulike typer ledninger, må du velge riktig type for å unngå elektriske feil.

  Er Skoda Kamiq en god bil?

Noen biler, som Skoda Kodiaq, har bilspesifikke ledninger som er laget for å fungere med et bestemt elektrisk system. Så hvis du installerer feil system, kan du få elektriske feil. Elektriske feil kan også skyldes korrosjon, fysiske skader og dårlige tilkoblinger.

Vanskeligheter med å koble til eller fra

I motsetning til andre biler på markedet leveres ikke Skoda Kodiaq med tilhengerfeste. Derfor må du selv montere et. Den leveres likevel med et ikke-synlig snitt som må kuttes for å montere kulen. Eieren må skjære i støtfangeren for å montere tilhengerfestet.

Det er imidlertid ikke enkelt å kutte støtfangeren og montere tilhengerfestet. Du må oppsøke en profesjonell mekaniker for å montere tilhengerfestet på riktig måte. Derfor kan det også være nødvendig å oppsøke en mekaniker når du monterer eller demonterer tilhengerfestet for å unngå feilmontering.

Problemer med bremsene

Et annet oversett problem med Skoda Kodiaq-modeller med tilhengerfeste er bremseproblemer. Siden det å trekke tilhengerfeste betyr at bilen får mer treghet og momentum, må bremsene jobbe hardere for å få bilen til å stoppe. Dette kan gå hardt utover bremsene.

Derfor er det viktig å få bremsene inspisert ofte for å unngå de fleste bremseproblemer. Dessuten kan det være lurt å skifte ut de fleste bremsedelene tidligere enn vanlig.

Problemer med dekk

I tillegg til bremser, vil tauing også legge stort press på dekkene på din Skoda Kodiaq. Derfor er det viktig å sørge for at dekkene har riktig trykk. Lavt lufttrykk kan føre til lengre bremselengde, høyere temperatur, ukomfortabel kjøring, dårligere veigrep og kan også føre til at dekkene punkterer.

  Vanlige problemer med Ford Kuga

For å unngå de fleste dekkproblemer forårsaket av tilhengerfeste, bør du sørge for at dekkene har riktig trykk og er riktig justert.

FAQ

Hvor lenge varer et tilhengerfeste?

Levetiden til et tilhengerfeste avhenger av flere faktorer. Det vil avhenge av vektene, veiforholdene og hvor ujevnt tilhengerfestet står. Med godt stell og vedlikehold bør et tilhengerfeste likevel holde i minst 70 000 km. I noen tilfeller kan det til og med holde i opptil 90 000 km.

Er tilhengerfeste dårlig for bilen?

Ja, et tilhengerfeste er ikke bra for bilen, selv om det har sine fordeler. Tunge tilhengerfester har nemlig usynlige effekter på flere deler av bilen, og det er motoren og girkassen som påvirkes mest. En motor som har vært på slep, blir betydelig mer belastet enn en motor på samme alder som ikke har vært på slep.

Hvordan beskytter jeg automatgirkassen når jeg sleper?

Sleping belaster ikke bare motoren, men også andre deler av bilen, for eksempel girkassen. Så hvis du vil beskytte girkassen og andre bildeler, må du håndtere slepejobben på en god måte.

Tips for å beskytte girkassen under tauing er å holde deg innenfor grensene for bilens tauekapasitet og kjøre forsiktig under tauing. I tillegg må du kontrollere dekktrykket, forhindre at girkassen overopphetes og vedlikeholde bilen i henhold til produsentens anbefalinger.

Påvirker et tilhengerfeste drivstofforbruket?

Ja, selvfølgelig! Et tilhengerfeste vil øke drivstofforbruket til Skoda Kodiaq. Vær oppmerksom på at all ekstra vekt i eller på et kjøretøy vil øke drivstofforbruket. Hvis du monterer et tilhengerfeste på SUV-en, må du derfor regne med at drivstofforbruket øker. Effekten vil imidlertid være mindre enn for en ekstra passasjer.

  Skoda Kodiaq VS VW Tiguan

Hvordan vedlikeholder man et tilhengerfeste?

Vedlikehold av tilhengerfeste er like viktig som vedlikehold av alle andre deler av bilen. Hvis du vil at tilhengerfestet skal holde lenge og ha få problemer, er det viktig å vedlikeholde det. Noe av det du bør gjøre, er å utføre regelmessige inspeksjoner og vedlikehold. Dessuten bør du holde tilhengerfestet rent med fortynner, white spirit eller bremserens for å bli kvitt fett og andre rester.

Overflaten på tilhengerkulen bør dessuten være fri for spor, rust og merker etter fastfrysing. Dette vil sikre at tilhengerfestekulen holder lenger og gir færre problemer.

Konklusjon

Skoda Kodiaq-modeller med tilhengerfeste er svært praktiske og nyttige biler. Et tilhengerfeste hjelper eieren med å taue båten eller andre biler på veien. Men hvis det ikke vedlikeholdes på riktig måte, kan et tilhengerfeste forårsake mer trøbbel enn godt er, som vi har sett ovenfor. Men med godt vedlikehold kan de fleste problemer med tilhengerfestet på Skoda Kodiaq unngås.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter