Vanlige problemer med Ford Kuga

Ford Kuga

Ford Kuga er en vakker og praktisk bil. Den er også effektiv og billig å vedlikeholde. Likevel kommer den også med flere problemer som brukerne trenger å vite om. Så, hva er de vanligste problemene med Ford Kuga?

Vanlige problemer med Ford Kuga inkluderer motorproblemer, feil på dørpakningen, utladet batteri, brennende clutch, feil på dørpakningen og fettete frontrute. Videre har noen eiere også rapportert om eksosproblemer, feil på gasspedal og girkasse, og revers som slutter å fungere, og bankelyder bakfra.

Hva er de vanligste problemene med Ford Kuga?

Motorproblemer

Motorproblemer er vanlige i Ford Kuga. Et av de viktigste motorproblemene er overoppheting av motoren. Merk at dette problemet er vanlig i 2.0-liters modeller. I de fleste tilfeller vil motoren overopphetes til det punktet hvor sumpen sprekker. Som et resultat vil det føre til oljetap.

Et annet motorproblem med Ford Kuga er sviktende drivstoffinjektorer. Et av tegnene på sviktende drivstoffinjektorer er at motoren går på tomgang og en raslende lyd. For å løse motorproblemer er det viktig å utføre en diagnostisk test slik at du kan løse alle underliggende problemer for å få en jevn ytelse.

Feil i girkassen

Selv om det ikke er veldig vanlig, har flere transmisjonsfeil også blitt rapportert av Ford Kuga-eiere. Flere Ford Kuga 2014-eiere har bemerket problemer med systemet som styrer automatgirkassen og hindrer den i å skifte gir.

For å løse dette problemet kan det hende du må slå av og på motoren for å starte kontrollenheten på nytt. Men hvis det ikke fungerer, må du få en profesjonell mekaniker til å fikse det.

  Vanlige problemer med Porsche 718 Cayman GTS 4.0

Brennende clutch

Hvis du oppdager en sterk lukt av svie fra clutchen, vanligvis etterfulgt av høye smell eller dunk, har du en brennende clutch. Dette problemet er vanlig i Ford Kuga 1,6- og 1,5-liters Ecoboost-motorer som ble produsert mellom 2013 og 2018.

For å løse dette problemet må mekanikeren sjekke og bytte ut clutchtrykkplaten, da den vanligvis sprekker.

Feil i dørpakningen

Et annet vanlig problem med Ford Kuga er sviktende dørpakninger. Hvis du kjører Kuga og hører dørene lage en knirkende lyd, er dette et tegn på at du har problemer med dørpakningene. Du må bytte ut de defekte dørpakningene for å løse problemet.

Problemer med eksosen

Eksosventilene slites også ut etter en tids bruk. Så hvis du merker at det kommer blå røyk fra eksosen når du starter opp og at bilen er veldig treg, kan det være et problem med EGR. Sørg for at den skiftes ut for å løse problemet.

Bankelyd bakfra

Ford Kuga-brukere har også klaget på bankelyder bakfra. Dette problemet skyldes vanligvis at bakdøren treffer gummi. For å løse dette problemet må du smøre litt fett på døråpneren, noe som vil løse problemet og støyen vil ikke høres.

Tømt batteri

Mange Ford Kuga-eiere har også klaget over at batteriet tømmes raskt. Noen oppgir at til tross for at de har ladet batteriet fullt, var batteriet flatt dagen etter og trengte starthjelp. For å løse dette problemet må du bytte ut det dårlige batteriet med et nytt.

Fettete frontrute

Flere Ford Kuga-eiere har klaget over at frontruten blir fettete. Dette problemet skyldes vanligvis defekte vindusviskere. Rengjøring av frontruten og vindusviskerbladet kan avhjelpe problemet, men det løser det ikke. Du kan løse problemet ved å bytte ut viskerbladene.

  BMW Steptronic overføring problemer

Feil i dørpakningen

Dette er et annet problem som mange Ford Kuga-eiere overser. Men hvis du merker at dørpakningene lager en knirkende lyd når du kjører, er dette et tegn på at du har dårlige dørpakninger. For å løse dette problemet bør du få byttet ut de defekte dørpakningene.

Gasspedalen og reversspaken slutter å virke

I motsetning til andre problemer på denne listen, er dette problemet vanlig i 2014 Ford Kuga modellår. Brukere har klaget over å starte bilen og verken gasspedalen eller revers fungerer. Problemet kan likevel raskt løses ved å slå motoren av og på igjen for å starte den elektroniske kontrollen med dobbel clutch på nytt. Men hvis problemet ikke løses, kan det hende du må oppsøke en profesjonell mekaniker.

FAQ

Er Ford Kuga en pålitelig bil?

Ja, Ford Kuga er en pålitelig bil. Den har fått hele fem stjerner i sikkerhetsvurdering fra Carbuyer. Dessuten er det mye enklere å få tak i reservedeler enn hos de fleste av konkurrentene. Kundetilfredsheten er imidlertid noe lavere enn hos de viktigste konkurrentene.

Hvor lenge varer Ford Kuga?

Med godt stell og vedlikehold kan Ford Kuga holde i mer enn 300 000 km. I noen tilfeller har noen eiere registrert mer enn 200 000 miles. Eieren må imidlertid også praktisere gode kjørevaner slik at bilen kan vare enda lenger.

Er Ford Kuga dyr å vedlikeholde?

Selv om Ford Kuga kommer med flere problemer, er den fortsatt rimelig å vedlikeholde. Dessuten kan du holde kostnadene ytterligere nede ved å velge en Essential-service for $204,32 når bilen er utenfor produsentens garantiperiode. I gjennomsnitt er Ford Kuga billigere å vedlikeholde enn de fleste av konkurrentene.

  VW Keyless Entry Problemer

Hvor lenge varer automatgirkassen i Ford Kuga?

Dessverre varer ikke automatgirkassen i Ford Kuga lenge. Dette skyldes at den leveres med en skjør powershift-transmisjon. De første feilene i girkassen oppstår ved ca. 62.127 miles. Så for å få mer ut av bilen, bør en forebyggende flushing av girkassen gjennomføres senest etter 37.282 miles.

Er Ford Kuga drivstoffeffektiv?

De nyeste Ford Kuga-modellene er svært drivstoffeffektive. Ford oppgir drivstofføkonomitall på mellom 48,7 og 51,4 mil per liter. Takket være den elektriske assistansen faller også CO2-utslippet til mellom 125 og 133 g/km, avhengig av hvilken utgave av Ford Kuga du velger. På toppen av det hele går den vanlige bensinversjonen opp til 42,8 km/l i WLTP-syklusen for blandet kjøring.

Konklusjon

Ford Kuga er kanskje en fin og effektiv kompakt-SUV, men den kommer med flere problemer. Vanlige problemer med Ford Kuga inkluderer motorproblemer, brennende clutch, eksosproblemer, feil på dørpakninger, tomt batteri, girkasse og bankelyder bakfra.

Til tross for flere problemer er Ford Kuga en pålitelig og praktisk bil. Med godt stell og vedlikehold kan denne bilen vare lenge.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter