Skoda Kodiaq VS VW Tiguan

2023 VW Tiguan

Hvis du er på utkikk etter en mellomstor familie-SUV av høy kvalitet, er Skoda Kodiaq og Volkswagen Tiguan to eksepsjonelle biler å velge mellom. Disse to SUV-ene er romslige med plass til syv personer. Men hvilken bil er best?

Skoda Kodiaq og Volkswagen Tiguan har Volkswagen som morselskap. Derfor har de mange likhetstrekk. Dessuten har begge SUV-ene god plass og er svært pålitelige. De er også godt bygget med en komfortabel kupé. I tillegg er de praktiske med god lasteplass.

Egenskaper ved Volkswagen Tiguan VS Skoda Kodiaq

Utseende

Selv om begge bilene ser spektakulære ut, har VW Tiguan et mer elegant og raffinert utseende. Men når det gjelder interiøret, er disse bilene mer eller mindre like. De har et elegant, men likevel konservativt design. Det er imidlertid en kvalitetsforskjell, da Volkswagen Tiguan har mer myke materialer og blanke metalleffekter enn Skoda Kodiaq.

Hvis du velger bilene basert på utseende, er derfor VW Tiguan den beste bilen, siden den er litt mer raffinert enn Skoda Kodiaq.

Ytelse

Hvis du har tenkt å kjøre SUV-en rundt i byen, er VW Tiguan den beste bilen. Dette fordi den er litt mer kompakt og har bedre kjøreegenskaper. Dessuten har Tiguan en høy sittestilling som gir føreren en fantastisk oversikt over trafikken. På den annen side er Skoda Kodiaq med sin kraftige, men effektive 2,0-liters dieselmotor ideell for lange turer og terrengkjøring.

Komfort og lasterom

Siden disse bilene er basert på samme plattform, er de nesten like store. Skoda Kodiaq tilbyr imidlertid mer komfort og lasteplass. Den har et femseter- og et syvseteralternativ. Femseterutgaven byr på mer lasteplass enn syvseteralternativet. Og siden fokuset vårt er på syvseteren, har den et lasterom på 270 liter og 720 liter med setene på tredje rad nedfelt.

  Overraskende fakta om VW ID.5

Volkswagen Tiguan er også romslig med god lasteplass, men den er litt mindre. Den kan leveres som femseter og syvseter. I motsetning til Skoda Kodiaq er tredje seterad i VW Tiguan litt mer komfortabel enn tredje rad i Kodiaq. Sju-seters VW Tiguan har et bagasjerom på 230 liter, men dette øker til 700 liter med setene nedfelt.

Så hvis du ønsker plass og komfort, er Skoda Kodiaq den beste bilen. Den er også mer praktisk.

Sikkerhet

Som forventet er begge bilene trygge og utstyrt med førsteklasses sikkerhetsfunksjoner. De ble også testet og fikk fem stjerner da de ble kollisjonstestet av EURO NCAP. Volkswagen Tiguan fikk likevel bedre resultater enn Kodiaq. For beskyttelse av voksne fikk Kodiaq 92 %, mens VW Tiguan fikk 96 %. VW Tiguan oppnådde også bedre resultater for beskyttelse av barn med 84 %, sammenlignet med 77 % for Kodiaq.

Dessuten scoret VW Tiguan bedre når det gjelder sikkerhetsteknologi med 68 %, sammenlignet med 54 % for Skoda Kodiaq.

Drivstoffeffektivitet

Når det gjelder drivstofføkonomi, er det Skoda Kodiaq som vinner, ettersom den bruker mindre drivstoff enn VW Tiguan. Basismotoren i Skoda Kodiaq, dieselmodellen med 150 hk, har et forbruk på 52 mpg, mens bensinversjonen har et forbruk på 42 mpg. Det er likevel viktig å merke seg at de mest avanserte utstyrsvariantene, som vRS-modellene, har en drivstoffeffektivitet på ca. 33 km/l, noe som er ganske lavt.

Som nevnt ovenfor er Volkswagen Tiguan mindre effektiv, ettersom basismodellen (1,5-liters bensinmotor med 150 hk) har en effektivitet på rundt 38,7 km/l. Velger du en av de mer avanserte utgavene av Volkswagen Tiguan, blir effektiviteten enda lavere.

  Er Skoda Fabia en god bil?

Pris

Overraskende nok er Skoda Kodiaq litt dyrere enn Volkswagen Tiguan. Men når du tar alle faktorer i betraktning, vil du oppdage at Skoda Kodiaq gir mer valuta for pengene enn Volkswagen Tiguan.

Basisprisen for Skoda Kodiaq er ca. 43 740 kroner, men den kan gå opp til 57 30 kroner, avhengig av hvilket utstyrsalternativ du velger. Merk at de mest avanserte utstyrsvariantene er L&K og vRS.

På den annen side koster basismodellen for Volkswagen Tiguan $43250, men avanserte modeller kan koste rundt 451 334.

Mer informasjon om kjøp av en brukt Skoda Kodiaq og hvilke årganger av Skoda Kodiaq du bør unngå.

FAQ

Hvilken bil er mest pålitelig – Volkswagen Tiguan eller Skoda Kodiaq?

Volkswagen lager pålitelige biler. Så Volkswagen Tiguan og Skoda Kodiaq er ikke noe unntak. Skoda Kodiaq er likevel litt mer pålitelig enn Volkswagen Tiguan. Dette skyldes at den i tillegg til å registrere færre problemer, også er billigere å vedlikeholde.

Hvilken bil er billigst å vedlikeholde – Skoda Kodiaq eller Volkswagen Tiguan?

Begge disse bilene er dyrere å vedlikeholde enn vanlige SUV-er, men billigere å vedlikeholde enn avanserte SUV-er. For å være presis er Skoda Kodiaq litt billigere å vedlikeholde enn VW Tiguan. Likevel har begge dyre reservedeler, og servicekostnadene er også høye.

Har Skoda Kodiaq flere problemer enn Volkswagen Tiguan?

Nei, Skoda Kodiaq har færre problemer enn Volkswagen Tiguan. Dette skyldes at Volkswagen Tiguan har litt mer avanserte funksjoner enn Skoda Kodiaq. Som et resultat kan flere ting gå galt i VW Tiguan enn i Skoda Kodiaq.

  Skoda 7-trinns DSG-girkasse problemer

Mer informasjon om problemer knyttet til disse to bilene:

Problemer med Skoda Kodiaq.

Hvilken bil vil vare lenger – Volkswagen Tiguan eller Skoda Kodiaq?

Volkswagen er populær for å lage noen av de mest holdbare bilene på markedet. Så siden begge disse SUV-ene har VW som morselskap, kan du forvente at de vil vare lenge. Skoda Kodiaq vil likevel holde litt lenger enn VW Tiguan, siden den ikke er så komplisert.

Skoda Kodiaq har en levetid på rundt 300 000 km, mens Volkswagen Tiguan har en levetid på rundt 100 000 km.

Avsluttende tanker

Enten du velger Skoda Kodiaq eller Volkswagen Tiguan, vil du ikke bli skuffet. Begge bilene er nemlig komfortable, romslige, praktiske og pålitelige. Så det er ikke lett å velge den ene fremfor den andre. Likevel er Skoda Kodiaq ideell for deg som er på jakt etter en romslig SUV med lite vedlikehold og bedre terrengegenskaper.

Volkswagen Tiguan er derimot bedre egnet for de som ønsker en mer avansert, høytytende, penere og morsommere bil. I tillegg har Tiguan den beste kjøreopplevelsen på veien. Til slutt: Skoda Kodiaq gir valuta for pengene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter