Skoda Kamiq VS Skoda Karoq VS Kodiaq

Skoda Kamiq

Det er aldri lett å velge en SUV, siden det finnes mange ulike modeller og størrelser å velge mellom. Skoda har likevel sørget for at det finnes ulike SUV-størrelser for å gi kundene ulike alternativer. Skoda Kamiq er den minste, etterfulgt av Karoq, og Kodiaq er den største. Men hvilken er den beste Skoda-SUV-en?

Det finnes ingen beste Skoda-SUV, ettersom ulike mennesker har ulike behov og smak. Skoda Kamiq er den minste, men den gir best valuta for pengene. Skoda Karoq er større enn Kamiq, men mindre enn Kodiaq. Den er også praktisk og egner seg godt til bykjøring. Mens Skoda Kodiaq er den største med en kraftig motor. Men hvordan skiller Skoda SUV-ene seg fra hverandre?

Egenskaper ved Skoda SUV-er

Utvendig design

Skoda lager bilene sine med sans for detaljer. Derfor ser alle SUV-ene deres spektakulære og elegante ut. Som forventet er Skoda Kodiaq den høyeste og lengste av de tre modellene. Deretter følger Karoq og til slutt Kamiq.

Den utvendige designen er lik over hele linjen. Bilene har lignende griller og frontlykter. De har en brett som går ned langs siden, mellom front- og baklyktene. Baksiden ser imidlertid litt annerledes ut.

Skoda Kamiq har en akselavstand på 104,4 tommer, en lengde på 167,0 tommer, en bredde på 70,6 tommer og en høyde på 61,1 tommer. Karoq har en akselavstand på 103,9 tommer, en lengde på 172,5 tommer, en bredde på 72,5 tommer og en høyde på 63,1 tommer. Kodiaq har en akselavstand på 109,9 tommer, en lengde på 184,9 tommer, en bredde på 74,1 tommer og en høyde på 66,0 tommer.

  Er Skoda Fabia en god bil?

Interiørdesign og lasterom

Som forventet har Kamiq, Karoq og Kodiaq et lignende interiør. Nesten alle de viktigste betjeningselementene er felles, og det samme gjelder materialene. De viktigste berøringspunktene er dekket av avanserte, myke materialer, men lenger nede blir plasten billig og skrapete. Alle leveres for eksempel med et multifunksjonsratt i skinn.

Kodiaq er den største SUV-en, har mulighet for syv seter og er mye større og romsligere enn de andre. Den har også den største lastekapasiteten med fem seter og et bagasjerom på 2 065 liter. Karoq og Kamiq har begge fem seter, men Karoq er noe romsligere og mer komfortabel enn Kamiq.

Skoda Karoq har et bagasjerom på opptil 588 liter, men dette kan utvides til 1810 liter med baksetene nedfelt. Mens Kamiq har et totalt bagasjerom på 400 liter, som kan utvides til 1395 liter med baksetene nedfelt.

Ytelse

Kodiaq leveres med to bensinmotorer og en dieselmotor. Basismotoren er en 1,5-liters bensinmotor som yter opptil 150 hk, etterfulgt av en 2,0-liters bensinmotor med opptil 242 hk. TDI-motoren på 2,0 liter yter opptil 237 hk.

Karoq leveres derimot med seks bensinmotoralternativer: 1,0-liters, 1,2-liters, 1,4-liters, 1,5-liters, 1,6-liters og 2,0-liters motorer; og to dieselalternativer: 1,6-liters og 2,0-liters TDI-motorer. Bensinmotoren på 2,0 liter er den kraftigste med 187 hk og et dreiemoment på 295 lb-ft.

Kamiq har to bensinmotorer og en dieselmotor. Basismotoren er en 1,0-liters bensinmotor med opptil 94 hk og et dreiemoment på 129 Nm. Den kraftigste motoren er en 1,5-liters bensinmotor med 148 hk og et dreiemoment på 184 lb-ft. Dieselmotoren på 1,6 liter yter opptil 113 hk og et dreiemoment på 184 lb-ft.

  Er Skoda Superb en god bil?

Drivstoffeffektivitet

Skoda Kamiq er den mest effektive SUV-en i Skoda-serien. Den har en drivstoffeffektivitet som varierer mellom 47 mpg og 53 mpg. Den er tett fulgt av Karoq med en effektivitet som ligger mellom 35 og 49 mil per liter. Den minst effektive Skoda-SUV-en er Kodiaq med en effektivitetsklassifisering som varierer mellom 33 mpg og 53 mpg.

Sikkerhet

Alle Skoda-SUV-ene fikk hele fem stjerner i EURO NCAPs kollisjonstest, og resultatene er nesten like. Det er altså trygge biler. Dessuten er de alle laget på Volkswagen-konsernets plattformer, så de er til å stole på. I tillegg kommer de med tre års garanti på 60 000 km, noe som er bra.

Pris

Selvfølgelig er den billigste Skoda SUV Skoda Kamiq med en basispris på $ 27,597. Mens basisprisen for Skoda Karoq er $ 35,315, og den for Kodiaq er $ 41,678. Merk at prisene kan variere avhengig av sted, årsmodell og utstyrsvalg.

FAQ

Er Skoda pålitelig?

Ja, Skoda produserer noen av de mest pålitelige bilene på markedet. De fleste av bilene har få problemer, og de er ganske rimelige å vedlikeholde sammenlignet med andre avanserte SUV-er. Dette betyr imidlertid ikke at de ikke har problemer.

Hva er de vanligste problemene med Skoda-SUV-er?

Før du investerer i en Skoda SUV, er det viktig å kjenne til noen av problemene du vil støte på. Noen av de vanligste problemene med Skoda-modeller er girkasseproblemer, turboladerproblemer, lekkasjer inne i bilen, lykteproblemer, problemer med timingkjeden, overdreven oljebruk og blokkert DPF.

  Skoda Superb 2.0 tdi problemer

Skoda Kodiaq problemer.

Hvor lenge varer Skoda SUV-er?

Som de fleste Skoda-modeller vil Skoda SUV-er sannsynligvis vare mellom 150 000 og 200 000 miles. Men med riktig stell og vedlikehold kan disse SUV-ene kjøre mer enn 300 000 km. Merk at Skoda Karoq er den mest pålitelige av de tre Skoda-SUV-ene.

Tilbyr Skoda en elektrisk SUV?

Ja, Skoda tilbyr bare én elektrisk SUV nå, nemlig Skoda Enyaq iV. Denne bilen er vakkert designet og morsom å kjøre. Den har også et kraftig batteri med en rekkevidde på mellom 312 og 329 miles.

Konklusjon

Enten du velger Skoda Kamiq, Karoq eller Kodiaq, får du en pålitelig og velfungerende bil. De er også praktiske og komfortable. Det er imidlertid viktig å velge en SUV som passer best til dine behov. Skoda Kamiq er den minste og gir best valuta for pengene. Karoq passer derimot best for de som ikke ønsker en veldig kompakt eller stor SUV. Endelig er Kodiaq den beste for familier, og den har de beste ytelsene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter