Er Skoda Kodiaq en god bil?

Skoda Kodiaq

Skoda tilbyr fire SUV-er, og Kodiaq er den største av dem alle. Skoda Kodiaq er en perfekt familiebil ettersom den er romslig, komfortabel, praktisk og gir god valuta for pengene. Men er Skoda Kodiaq en god bil?

Skoda Kodiaq er en fin bil for personer som leter etter en romslig, effektiv, sikker, pålitelig, holdbar og rimelig luksuriøs SUV. Men hvis du ønsker en mer kraftig, luksuriøs og svært avansert mellomstor SUV, må du kanskje se bort.

Historien til Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq er en mellomstor crossover SUV laget av Skoda Auto. Denne bilen har vært i produksjon fra 2016 til i dag. I tillegg kommer den med tre-raders seter og har en frontmotor med forhjulsdrift eller firehjulsdrift. Den har også et utvalg av tre overføringssystemer, inkludert en 6-trinns manuell girkasse, en 6-trinns DSG-girkasse og en 7-trinns DSG-girkasse.

Videre er denne bilen basert på Volkswagen Group MQB-plattformen, noe som betyr at den er nært knyttet til Seat Tarraco og Volkswagen Tiguan Allspace. Dessuten er Skoda Kodiaq en av de mest avanserte bilene fra Skoda-serien. Noen av de unike funksjonene den kommer med er Area View, Predictive Pedestrian Protection, Tow Assist og Manoeuvre Assist.

Funksjoner av Skoda Kodiaq

Utseende

Skoda Kodiaq er en elegant og moderne mellomstor SUV. Selv om det ser bra ut, er det ikke den flotteste bilen i klassen. Men det betyr ikke at bilen er kjedelig. Denne SUV-en ser flott ut og har et komfortabelt og eksklusivt interiør.

Noen av de bemerkelsesverdige funksjonene du får i Skoda Kodiaq er skinnseter, skinnratt, elektrisk justerbare seter foran og ventilerte seter. Eksteriøret har 20-tommers hjul, en oppreist front grill, restyled foran og bak støtfangere, og en ny glans svart bakre spoiler.

  Er Skoda Octavia en god bil?

Den kommer også med en akselavstand på 109.9 tommer, en lengde på 184.9 tommer, en bredde på 74.1 tommer og en høyde på 66.0 tommer.

Ytelse

Når det gjelder ytelse, har brukerne forskjellige motorer å velge mellom. Skoda tilbyr diesel og bensin alternativer. Den kraftigste Skoda Kodiaq bensinmotor er 2.0-liters Eco TSI inline-4 motor. Denne enheten leverer opptil 242 hk og 273 lb-ft dreiemoment.

På den annen side er den kraftigste dieselmotoren 2.0-liters TDI SCR 4motion inline-4-motoren. Denne enheten produserer opptil 237 hk og 369 lb-ft dreiemoment. Dieselmotoren er tilfeldigvis også den raskeste og kraftigste. Den kan akselerere fra 0 til 62 km / t på 6,9 sekunder og har en toppfart på 137 km / t.

Imidlertid er konkurrentene som Volkswagen Tiguan Allspace og Seat Tarraco kraftigere og raskere.

Komfort og lasterom

Hvis du leter etter en familiebil, er Skoda Kodiaq et perfekt valg. Denne bilen kommer med syv seter, noe som betyr at den vil bære minst syv personer. Videre har den et romslig interiør, noe som betyr at selv seks fot individer vil være komfortable.

På toppen av det har Skoda Kodiaq et stort lasteområde ettersom det har totalt 29.5 kubikkmeter lasterom. Dessuten kan dette økes til 73 kubikkmeter plass når baksetene er brettet.

Sikkerhet

Dette er en ganske trygg bil som den kommer med mange førsteklasses sikkerhetsfunksjoner. Dessuten fikk den også en 5-stjerners EURO NCAP-sikkerhetsvurdering. Noen av de beste sikkerhetsfunksjonene som det kommer med er ni kollisjonsputer, sikkerhetsbelte advarsel, Overspeed advarsel, ankerpunkter for barn sett, speed sensing dørlås, lane keep assist, og elektronisk stabilitetskontroll.

Drivstoffeffektivitet

Som de fleste av sine søsken, Skoda Kodiaq er en rimelig effektiv bil. Den har en drivstoffeffektivitet på mellom 30.1 mpg og 52.6 mpg. Så hvis du leter etter en pålitelig, effektiv og sikker bil for familien din, er Skoda Kodiaq den perfekte bilen å ha.

  Er Skoda Rapid en god bil?

Pris

Skoda Kodiaq er en av de rimeligste familiebilene i sin klasse. Den har en startpris på $38,500, og det kan gå opp til $55,200. Dette er langt billigere enn Seat Tarraco med en prisklasse på $39,500 til $56,000 og Volkswagen Tiguan Allspace med en prisklasse på mellom $42,000 og $56,700.

Problemer med Skoda Kodiaq

Det er ikke bare batteriene Skoda Kodiaq får. Her er noen av de andre problemene som Skoda Kodiaq-eiere opplever.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er Skoda Kodiaq verdt å kjøpe?

Ja, Skoda Kodiaq er verdt å kjøpe hvis du ønsker en pålitelig, effektiv, komfortabel og romslig mellomstor SUV. Det er også praktisk, morsomt å kjøre og trygt. Tvert imot, det er ikke egnet for de som leter etter en luksuriøs, svært avansert og raskere SUV.

Hva er de vanligste problemene med Skoda Kodiaq?

Hvis du planlegger å investere i Skoda Kodiaq, er det viktig å kjenne til noen av de vanligste problemene du vil møte underveis. Vanlige problemer med Skoda Kodiaq inkluderer oljelekkasje, defekt kollisjonsputehus, stiv fjæring, elektriske problemer, defekt slepeøye, tett DPF, defekt DSG-girkasse og turboladerproblemer.

Hvor rask er Skoda Kodiaq?

Skoda Kodiaq er ikke blant de raskeste bilene i sin klasse. De fleste av konkurrentene leverer mer kraft og er enda raskere. Uansett er Skoda Kodiaq 2.0-liters bi-turbo dieselmotor med maksimalt 237 hk og 369 lb-ft dreiemoment den raskeste motoren. Denne modellen har en toppfart på 137 km / t, og den kan akselerere fra 0 til 60 km / t på 6,9 sekunder.

  Skoda Octavia toppakningsproblemer

Holder Skoda Kodiaq sin verdi?

Ja, Skoda Kodiaq er blant de få SUV-ene som holder verdiene sine godt. Det anslås at Skoda Kodiaq vil selge for rundt 61% av sin opprinnelige verdi etter tre års eierskap. Dette er flott og gjør det til en god investering. Dens nærmeste rivaler som Volkswagen Tiguan Allspace og Seat Tarraco holder ikke verdien godt.

Hvilke biler ligner på Skoda Kodiaq?

Skoda Kodiaq kan være en fin tur med fascinerende funksjoner, men det står fortsatt overfor hard konkurranse fra flere merker. Likevel er noen av de største konkurrentene Volkswagen Tiguan Allspace, Seat Tarraco, Audi Q3, Hyundai Tucson, Jetta VS7 og Toyota Fortuner.

Sammendrag

Skoda Kodiaq er en fantastisk bil for folk som leter etter en pålitelig, økonomisk, romslig og trygg bil for en familie. Denne bilen er også rimelig, men kommer med noen problemer som interesserte kjøpere bør vite om. Med det sagt, folk som leter etter en svært avansert, kraftig og luksuriøs SUV kan ikke finne denne bilen til å være fascinerende.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter