Vanlige 4.6 Ford motorproblemer

4.6L Ford-motoren er en av de mest pålitelige Ford-motorene som noen gang er bygget. Den ble brukt fra 1990-tallet helt til 2014.  4.6L-motoren  finnes ofte i Mustang, Expedition, E-serien av biler, Explorer og noen få andre Ford mainstream-modeller.  Mange roser 4.6L for å være en av de beste Ford-motorene gjennom tidene.

Når det gjelder vanlige problemer, ser det ut til at 4.6L lider av noen få anstendige. De vanligste Ford 4.6L motorproblemer er knyttet til  inntak manifold svikt, timing chain problemer, tennplugg problemer, og fall i motorolje trykk.  Disse kan noen ganger være ganske billige å fikse, mens noen kan føre til at enda noen få tusen dollar skal fikses.

Det som er bra med 4.6L er at den ble konstruert på en måte som gjør det enkelt for deg å jobbe med din egen motor. Tennpluggene, spolene og alle ledningsnettene kan nås veldig enkelt, noe som også gjorde denne motoren til en favoritt blant mange Ford-eiere.

Derfor er det enkelt å vedlikeholde denne motoren, så det er veldig vanskelig for noen å slippe unna med å ikke vedlikeholde en. Når det er sagt, hvis du tar vare på denne motoren, vil den sannsynligvis vare veldig lenge.

Ford 4.6L V8 – Inntak manifold problemer

Ford Mercury- og Crown Victoria-modellene  fra 1996 til 2001 er kjent for sine inntaksmanifoldproblemer. Begge disse brukte 4.6L V8 og inntaksmanifoldproblemet er et av de verste problemene med denne motoren.  Problemet her er at Ford designet manifolden av plast som ikke er det mest holdbare materialet, spesielt mens den er plassert i nærheten av en veldig varm motor.

  Vanlige problemer med Citroën DS9

Disse manifoldene slites ut veldig raskt og forårsaker kjølevæskelekkasjer som uunngåelig fører til overoppheting av motoren.  Dette fører til slutt til en rekke andre problemer knyttet til vridde ringer og forvridde hoder.  Det koster rundt $ 750 for å løse dette problemet, men noen Crown Vic- og Mercury-eiere fikk til og med en gratis løsning fra Ford.

Ford 4.6L V8 – Timing kjede problemer

4.6L-motoren ble designet med en rekke kostnadsbesparende teknikker. Noen av dem var ment for at motoren skulle være billigere, mens andre var ment å gjøre vedlikeholdet billigere. Timingsystemet på 4.6L er ikke det beste fordi deler av det er laget av plast som  sannsynligvis vil mislykkes på et tidspunkt.

Dette kan føre til et mylder av problemer nedover linjen som kan ende opp katastrofalt for motoren. Hvis kjedeføringene i plast går i stykker, vil kjedet ditt gå ut av stilling. Hvis dette ikke blir tatt hånd om tidlig nok. Kjedet kan slå rundt motoren og forårsake mange ekstra problemer. For å gjøre vondt verre, for å løse dette problemet må du ta ut hele motoren som i seg selv sannsynligvis vil koste nær $ 1,000.

Ford 4.6L V8 – Tennplugg problemer

Tennpluggproblemer er for det meste knyttet til Ford F150 og Ford Expedition. Årsaken til at disse mislykkes er på grunn av en tynn støping på toppen av sylinderhodene i aluminium.  Tennpluggen tåler trykk fra forbrenningsprosessen, men når kompresjonen når toppen, er det stor sjanse for at tennpluggen kan fly av gårde gjennom topplokket.

  Vanlige problemer med Kia Stinger

Reparasjoner er mulig, men det beste du kan gjøre er å bytte ut hele topplokket. Hvis du er i stand til å gjøre det trygt, kan du tre hodet på nytt, hvis ikke, være forberedt på å betale rundt $ 1,000 for et helt nytt sylinderhode.

Ford 4.6L V8 – Motorolje trykk problemer

Ifølge en haug med Ford-eiere lider 4.6L-motoren også av problemer med motoroljetrykk.  Det virker som om det er mange potensielle årsaker, og lavt oljetrykk kan til og med føre til at mange deler av motoren ikke smøres ordentlig.  Hvis motoren din ikke smører riktigd, kan forskjellige motordeler slå mot hverandre og til og med ødelegge motoren helt.

Vanlige symptomer på lavt oljetrykk er varsellamper for oljetrykk,  lukten av brennende olje, overoppheting av motoren, motorsvikt eller dårlig motorytelse.  En defekt oljepumpe synes å være cause i de fleste tilfeller.  En potensiell kostnad for å fikse dette varierer mellom noen få hundre dollar til noen få tusen dollar, avhengig av hvor påvirket motoren er.

FAQ Seksjon

Hvor pålitelig er Ford 4.6L V8?

Ford 4.6L V8 ser ut til å være en av de mest pålitelige Ford-motorene noensinne, i hvert fall ifølge en haug med eiere. Den eneste måten å unngå disse problemene på er imidlertid å vedlikeholde motoren riktig. Dette betyr å bytte alle væskene når det er nødvendig og gjøre alle tjenestene i henhold til Fords anbefalinger.

Hvis du gjør det, vil motoren sannsynligvis vare veldig lenge. Uansett, sørg for å alltid gjøre en inspeksjon før kjøp mens du vurderer å kjøpe en bil, da det kommer til å fortelle deg om det er noen problemer som er verdt å vurdere.

  Problemer med Fiat Ducato 2.3 Multijet-motoren

Lager Ford fortsatt 4.6L V8?

Ford introduserte først denne motoren i 1990, og påden tiden fant motoren veien inn i mange forskjellige Ford-modeller.  Motoren eksisterte i flere tiår fordi det var et populært valg for mange eiere. Det er kanskje ikke den beste motoren i henhold til moderne standarder, men den gang var det en virkelig imponerende motor.

Ford sluttet endelig å gjøre det i 2014 da det ble erstattet av mindre, reduserte motorer som er kraftige nok til å til og med slå 4.6L V8.

Hvor mye kraft kan Ford 4.6L V8-motoren håndtere?

Ifølge flere kilder på nettet er 4.6L V8 Ford-motoren i stand til å håndtere rundt 500 hk maksimalt. Noen sier at 450 hk er den sanne grensen, men erfarne tunere kan ta motoren til 500 hk uten at motoren blåser opp.

En bygget 4.6L Ford-motor er noe av en tikkende bombe, i hvert fall så langt som mange Ford-fora pleier å si. Noen sier at blokken kan tåle rundt 600 hk mens stemplene er begrenset til ca 400-450 hk.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter