Vanlige Ford 1.5 EcoBoost motorproblemer

Ford 1.5 EcoBoost er en av de nyeste Ford EcoBoost-motorene, da den først ble avslørt tilbake i 2014 som en litt redusert versjon av den forrige 1.6L EcoBoost-motoren. Ifølge noen få kilder gjorde Ford dette for å overholde kinesiske avgifter som er mye lavere for 1.5L-motorer i motsetning til 1.6L-motorer.

Ford gjorde imidlertid dette perfekt da 1.5L-motoren er like kraftig som 1.6L-motoren på 181hp. Som sådan tilbyr denne motoren en veldig god balanse mellom pålitelighet, drivstoffeffektivitet, driftskostnader og kraft. Ingen motor er perfekt da alle drivlinjer har visse begrensninger og pålitelighetsproblemer, og det kommer til å være temaet i denne artikkelen.

De vanligste Ford 1.5 EcoBoost-motorproblemene inkluderer problemer med kjølesystemet, problemer med karbonoppbygging,  problemer med drivstoffinjektorer som tetter seg  og problemer med plugger og spoler.  Vi må også nevne at denne motoren kommer med en turbocharg er som er mest grunnen til at 1.5L kan tilby 181hp.

Hvis du tar vare på denne motoren, vil den sannsynligvis vare lenge. På den annen side, hvis du ikke er i samsvar med vedlikeholdet ditt, vil 1.5L lide til slutt.

Ford 1.5 EcoBoost – problemer med kjølesystemet

1.6L EcoBoost lider av relativt alvorlige kjølerelaterte problemer som til og med startet et stort gruppesøksmål mot Ford. Siden 1.5L er løst basert på 1.6L, inkluderer disse problemene1.5L-motoren, men ikke i samme grad. Uansett er 1.5L EcoBoost også inkludert i dette søksmålet.  Det virker som om kjøleproblemet  er knyttet til motorblokken og hodedesignet, men dette er ikke 100% bekreftet.

Noen kilder sier at kjølevæsken kan finne veien inn i forbrenningskammeret, og etter en stund blir kjølevæskenivåene for lave og får motoren til å overopphetes, korrodere, feilfyre og noen ganger til og med mislykkes helt.  Det er ingen enkle måter å fikse dette på, og derfor må vi vente før dette gruppesøksmålet avsluttes, men mange eiere løste problemet ved å bytte ut hele motoren under garanti.

  Ford Bronco 1.5 Ecoboost Problemer

Ford 1.5 EcoBoost – problemer med karbonoppbygging

Ford 1.5L EcoBoost er en direkteinnsprøytningsmotor som betyr at den er utsatt for karbonavleiringer som bygger seg opp på ventilene og dermed begrenser luftstrømmen til motoren. Dette kommer til å føre til en viss belastning på motoren, men det er ikke sannsynlig kommer til å forårsake noen alvorlige problemer. Uansett er det bedre å rengjøre ventilene når det er nødvendig, da det vil beholde motorkraften for godt.

Hvis du føler noe krafttap, grov tomgangskjøring eller motorfeil, er sjansen stor for at ventilene dine er dekket av karbonavleiringer. Ifølge Ford-mekanikere er det ikke sannsynlig at dette problemet oppstår mer enn en gang på rundt 100k miles eller så, noe som betyr at dette ikke er noe du må gjøre ofte. Uansett, det beste du kan gjøre er  å bruke valnøttblåsing til å rengjøre ventilene som  sannsynligvis vil koste deg noen hundre dollar.

Ford 1.5 EcoBoost – Avstoppede drivstoffinjektorer

Direkteinnsprøytningsmotorer har utallige fordeler forhverdagsbruk, men de kommer også med visse iboende feil som må håndteres på den ene eller den andre måten. Vi har allerede snakket om problemer med karbonavleiringer, men vi må også mention alle problemene knyttet til tilstoppede drivstoffinjektorer som også er vanlige på direkteinnsprøytningsmotors.

Hvis du føler at 1.5L-motoren din sveiver i lang tid, går på tomgang omtrent, feilfirer eller bare har forferdelig drivstofføkonomi, er det stor sjanse for at dette skyldes tilstoppede drivstoffinjektorer.  For å løse dette må du enten rengjøre  injektorene, erstatte injektorforseglingene eller erstatte injektorene helt.

  Hyundai 1.6 Turbo Motor Problemer

Ford 1.5 EcoBoost – Plugger og spoler problemer

Problemer med tennspoler og tennplugger er ikke nødvendigvis pålitelighetsproblemer, da disse er vanlige vedlikeholdsbehov. Vi skal imidlertid nevne dem her fordi de er avgjørende for langsiktig motorytelse . Fordi 1.5L EcoBoost er en turboladet motor, krever det sterkere gnister for å få det til å gå.

Dette fører uunngåelig til mer belastning på pluggene og spolene som får dem til å slites ut raskere i motsetning til andre motorer som ikke er turboladet.  Disse «problemene» er ikke like vanlige som på større EcoBoost-motorer, da 1.5L ikke er en spesielt kraftig motor og ikke brukes på tyngre biler som har en tendens til å trekke og slepe ofte.

FAQ-seksjon

Hvor lenge kan Ford 1.5 EcoBoost vare?

Hvis du tar vare på den og du gjør alle vedlikeholdstjenestene når det er nødvendig, bør du enkelt kunne nyte din 1.5L EcoBoost-motor forbi 100-150k miles.  Bare vær sikker på å regelmessig  og riktig service bilen og ikke misbruke motoren.

Det er ekstremt vanskelig å måle riktig hvor lenge en motor kan vare, da det rett og slett er altfor mange variabler som går inn i det.  Noen 1.5L EcoBoost-enheter vil sannsynligvis vare 200k om ikke engang 300k miles, mens andre kan mislykkes på bare 50k miles.  Det er ikke enighetom dette emnet, og det vil sannsynligvis forbli slik.

  Vanlige problemer med Renault Captur

Er Ford EcoBoost 1.5 en god motor?

Ford 1.5L EcoBoost-motoren er en veldig god motor av en rekke forskjellige grunner. For det første er det en liten slagvolummotor som gir mer kraft enn mange betydelig større motorer. For det andre er det en veldig effektiv motor som ikke bruker mye drivstoff og ikke brenner ekstra olje som iboende gjør det billigere å kjøre.

For det tredje er denne motoren også veldig pålitelig og kommer ikke ofte til å kreve reparasjoner. Når det gjør det, har disse reparasjonene en tendens til å være ganske rimelige med tanke på kraften du får fra denne motoren.

Hvor mye kraft kan 1,5 l Ford EcoBoost håndtere?

Det virker som 1.5L Ford EcoBoost-motoren kan håndtere opptil 400 hk i henhold til noen få troverdige tuningkilder på nettet. Dette er et ekstremt høyt tall for en så liten motor, noe som betyr at mange ting må gjøres for å sikre at motoren faktisk tåler 400 hk uten å blåse opp.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter