Vanlige Ford Edge EcoBoost-motorproblemer

Ford Edge er en mellomstor crossover som først ble introdusert tilbake i 2006 og er i kontinuerlig produksjon siden den gang. Det er også en av de mest populære og mest vellykkede Ford crossovers å noensinne komme ut takket være sin størrelse, nytte og verdi. Edge leveres med to forskjellige EcoBoost-motorer, en 2.0L EcoBoost 4-sylindret og en 2.7L V6 EcoBoost for performance ST-varianten.

Når det gjelder pålitelighet, ser disse to motorene ut til å være ganske pålitelige hvis du tar vare på dem. 2.0L EcoBoost-motoren er designet for å gi deg en uanstrengt opplevelse som ikke er tung på drivstofforbruket og ikke er for dyr i drift. På den annen side er 2.7L V6 EcoBoost mye dyrere, men mye morsommere å kjøre.

De vanligste Ford 2.0 EcoBoost-motorproblemene er knyttet til en sprukket eksosmanifold og lavtrykksdrivstoffpumpen, mens de vanligste Ford 2.7L V6 EcoBoost-problemene er knyttet til motorventilførerne og oljepannelekkasjer som kan ødelegge motoren hvis du ikke merker dem i tide.

Alt i alt har begge disse motorene visse fordeler og ulemper, og det hele koker ned til hva du verdsetter mer. Hvis du vil ha effektivitet, pålitelighet, lave driftskostnader og mindre innvirkning på miljøet, kan du gå for 2.0L-motoren. Hvis du vil ha kraft, spenning og uanstrengthet, gå for 2.7L V6.

Ford Edge EcoBoost motorproblemer – 2.0 EcoBoost sprakk eksos manifold problemer

Under utviklingen av denne motoren bestemte Ford at det er best for eksosmanifolden å være ute av rustfritt stål og plassert direkte på sylinderhodet. Dette kommer med visse ytelses- og emballasjefordeler som gjør motoren kraftigere og mer effektiv på grunn av  at den er litt lettere og mindre behersket.

  Vanlige problemer med Fiat 500L

Men hvis du er tung på gasspedalen eller du pleier å bruke denne motoren til tauing og transport, kan du ofte oppleve problemer med at manifolden blir altfor varm. Dette vil i sin tur trekke seg sammen og utvide huset i rustfritt stål og til slutt føre til sprekker i hårfestet som til slutt kan  blåse turboladet helt.

Ford Edge EcoBoost motorproblemer – 2.0 EcoBoost lavtrykks drivstoffpumpe problemer

Ford EcoBoost 2.0L-motoren leveres med to drivstoffpumper. Drivstoffpumpen med lavere trykk brukes til å pumpe drivstoffet fra drivstofftanken til høytrykksdrivstoffpumpen som sender drivstoffet ved ekstremt høyt trykk til motoren.   Dette systemet er designet  for effektivitet sake og fordi en enkelt pumpe ville fungere altfor mye for å gjøre dette på en effektiv og konsekvent måte.

Problemet her er imidlertid at et drivstoffilter er plassert direkte mellom drivstofftanken og drivstoffpumpen med lav hastighet. Hvis dette drivstoffilteret tetter seg (som det til slutt vil), vil det føre til alvorlig belastning på lavtrykksdrivstoffpumpen som må jobbe veldig hardt for å levere det nødvendige drivstoffet til høytrykksdrivstoffpumpen.  Sørg for å bytte ut dette drivstoffilteret før noe av dette skjer, da dette kan forårsake ytterligere skade på resten av drivstofftilførselssystemet.

Ford Edge EcoBoost motorproblemer – 2.7L V6 EcoBoost motorventil guider problemer

Det virker som mange Ford 2.7L V6-modeller bygget mellom 2016 og 2017 lider av en defekt forbundet med  sylinderhodeventilføringene.  Problemet her er at dette vil føre til en motoroljelekkasje som kommer inn i forbrenningsmotoren og brenner av. Du vil ikke kunne se noen oljepytter på bakken, noe som er dårlig, da dette problemet kan gå ubemerket veldig enkelt.

  Vanlige problemer med Renault Trafic

Dette vil øke det totale oljeforbruket, så mye at du vil gå gjennom en liter olje hver 2000-3000 miles. Det mest åpenbare symptomet på dette problemet er blå røyk som kommer ut av eksosen. Den gode nyheten er at Ford vil løse dette problemet gratis, men bare hvis du merker det i tide.

Ford Edge EcoBoost motorproblemer – 2.7L V6 EcoBoost oljepannelekkasjer

Noen Ford Edge ST-modeller laget mellom 2015 og 2017 led av et problem knyttet til oljepannen som ikke var ordentlig forseglet med motoren.  Dette vil føre til en betydelig oljepytt som knapt kan gå ubemerket hen.  Problemet her er at oljepannen er laget av plast mens motorblokken er laget av aluminium,  og det er veldig vanskelig å forsegle disse to materialene helt,  da det ene er betydelig mykere.

Den gode nyheten er at Ford vil løse dette problemet gratis, så sørg for å finne den tilsvarende Ford-servicebulletinen for dette problemet.

FAQ-seksjon

Er Ford Edge 2.0L EcoBoost-motoren noe bra?

Ford 2.0L EcoBoost-motoren tilbyr 250 hk og 280 lb-ft dreiemoment som anses av mange som mer enn nok.  Denne varianten av Ford Edge kan pares med enten Fords intelligente AWD-system eller det vanlige falloddsystemet.  En åttetrinns automat er også med, og hele pakken er veldig bra for de fleste.

250 hk er virkelig mye for en 2.0L-motor i disse dager, så du bør ikke mangle kraft på dine daglige pendler. Men hvis du vil ha mer kraft, kan du gå for Ford Edge ST-modellen med sin 2.7L V6 EcoBoost-motor.

  Problemer med Fiat 500x Turbo

Er Ford Edge 2.7L EcoBoost V6 en god motor?

2.7L V6 som finnes i Ford Edge er en mye mer kapabel motor enn 2.0L i inngangsnivå Edge-modellen.  V6 tilbyr 335hp og  380lb-ft dreiemoment som er 100lb-ft dreiemoment mer enn 2.0L EcoBoost.

V6 låter også mye bedre og er en generelt jevnere motor. Alt i alt er det veldig vanskelig å kritisere 2.7L V6 som det er en veldig god motor. Imidlertid, med 335 hk og 380 lb-ft dreiemoment, bør du ikke forvente effektivitetsresultater på toppnivå.

Hvilken Ford Edge EcoBoost-motor er best?

Hvis du verdsetter kostnader, drivstoffeffektivitet og utslipp, bør du gå for 2.0L EcoBoost som ikke er svak i seg selv, men den er absolutt ikke så kraftig som 2.7L EcoBoost V6. På den annen side, hvis du verdsetter kraft, hastighet, glatthet og å ha toppmodellen, er Ford Edge ST med sin 2.7L EcoBoost V6 entusiastens valg tvers igjennom.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter