Vanlige Ford 2.3 EcoBoost problemer

Ford 2.3 EcoBoost-motoren er en 4-sylindret turboladet motor designet for å drive kompakte, mellomstore og fullstørrelsesbiler, pickups og visse nyttekjøretøyer. Motoren ble først introdusert tilbake i 2015 for å drive Lincoln MKC og har siden vært det bankende hjertet til mange Ford-modeller som Focus, Explorer, Mustang og Ranger.

Når det gjelder pålitelighet, ser 2.3 EcoBoost ut til å være fairly pålitelig, men motoren har ikke vært ute for lenge til at vi trygt kan si at den vil kunne tåle tidens tann som noen Ford ikoniske motorer. Effekten varierer mellom 270 hk og 345 hk , noe som faktisk er et prisverdig tall for størrelsen på denne motoren.

EcoBoost har en tendens til å lide av høye driftstemperaturer som kan forårsake en myriade av problemer.  Det lider også av karbonoppbygging som må rengjøres for å bevare motorens effekt og levetid.  Vi må også nevne det faktum at hodepakningen kan mislykkes, spesielt på tidligere RS-modusls.

For å avslutte denne listen, må vi også nevne problemer med både turboladeren og overdreven oljeforbruk som begge kan påvirke motorens ytelse alvorlig. Alt i alt er 2.3L EcoBoost en god motor som skal vare hvis du tar vare på den.

Ford 2.3 EcoBoost – Problemer med overoppheting

Den aller første tilbakekallingen som ble gjort på 2.3L EcoBoost skyldtes at motoren gikk altfor varmt, spesielt på understellsdelen av motoren.  De innså at eksosen gikk litt for varmt og potensielt kunne skade mange omkringliggende ledninger, spesielt de som  er forbundet med parkeringsbremsen, drivstoffdampledninger og selve drivstofftanken.

  Vanlige Ford Ranger 3.2 Motorproblemer

Dette er ikke det eneste problemet med 2.3 EcoBoost fordi vi også må nevne overopphetingsproblemer med ytelsesmodeller som Focus og Mustang. Selv om intercooleren er i stand til å kjøle ned 2.3L-motoren uten problemer på vanlige Ford-biler, kan ytelsesbiler overopphetes oftere.

Ford 2.3 EcoBoost – Problemer med karbonoppbygging

Karbonavleiringer bygge opp på ventiler er ikke nødvendigvis et problem fordi hvis du rengjør den, vil du ha absolutt ingen bekymringer i det hele tatt. Men hvis du ikke klarer å rengjøre den regelmessig, vil motoren din til slutt begynne å slite. Disse karbonavleiringene vil til slutt føre til begrenset luftstrøm som går inn i motoren, noe som kan forårsake en myriade av andre problemer.

Mange mennesker innser ikke engang at karbonoppbygging er en ting, og de merker ikke engang mangelen på kraft. Men hvis du kjører en ytelsesbil, er det siste du vil ha mindre strøm. Valnøttblåsing er den best mulige metoden for rengjøring, og det vil sannsynligvis koste deg rundt $ 300 – $ 600 for å gjøre det.

Ford 2.3 EcoBoost – Problemer med hodepakning

Dette problemet er nesten helt eksklusivt for Ford Focus RS, som av en eller annen grunn kom med en feil hodepakning som opprinnelig var ment for en Mustang.  Dette problemet er løst helt, og det bør ikke være noen Focus RS-modeller igjen med dette.

Men hvis du er interessert i å kjøpe en brukt Focus RS, må du være oppmerksom på dette, da det kan føre til svært dyre reparasjoner.  Ford har rekorder om dette problemet, så sørg for å ringe din lokale forhandler før du kjøper en brukt Focus RS.

  Problemer med batteriet i Kia Niro

Ford 2.3 EcoBoost – Turbolader problemer

Naturligvis aspirerte EcoBoost-motorer kommer ikke med en turbolader som er både en god ting og en dårlig ting. For det første  drar ikke-turboladede enheter nytte av en lineær kraft band, men de har ikke så mye kraft til å begynne med.

Turboladede enheter er mye kraftigere ogen rguably morsommere å kjøre, men turboladeren kan mislykkes, og det koster mye penger å fikse det.  Noen har til og med sagt at Ford siterte en ny turbolader for å koste nesten like mye som hele motoren selv, så vær forsiktig med det.

Ford 2.3 EcoBoost – Problemer med oljeforbruk

Ford 2.3 EcoBoost er også noen ganger kjent for å brenne for mye olje uten noen åpenbar grunn.  Sørg for å følge nøye med på motoroljenivåene dine,  da disse kan trekke en motor for tidlig tilbake. Hvis motoren din blir litttørr, vil den begynne å skade seg selv innenfra, og potensielt til og med forårsake fullstendig motorsvikt.

Dette kan bare repareres ved å bytte ut motoren som, som vi tidligere diskuterte, koster mye penger.

FAQ Seksjon

Hvor lenge kan en Ford 2.3 EcoBoost vare?

Ford 2.3 EcoBoost-motoren bør absolutt ikke ha noe problem som varer minst 200,000 XNUMX miles før du trenger noen seriøse reparasjoner. Dette er imidlertid svært avhengig av hvor godt og hvor ofte du vedlikeholder motoren. Selv verdens mest pålitelige drivlinjer kan ikke vare et år hvis de ikke blir tatt vare på riktig.

  Vanlige Ford V10-problemer

Det virker som om det er noen problemer som kan pensjonere 2.3 EcoBoost, men hvis du holder deg årvåken og gjør ditt beste, er sjansen stor for at 2.3 EcoBoost kommer til å vare deg lenge, lenge.

Hvor effektiv er Ford 2.3 EcoBoost-motoren?

2.3 EcoBoost-motoren er kanskje ikke den mest effektive 4-sylindrede motoren på markedet.  Vi må imidlertid innse at 2.3 EcoBoost tilbyr opptil 300 hk i mange varianter, så du kan ikke forvente at den skal være like effektiv som noen Hyundai 4-sylindret drivlinje.

For å være nøyaktig er Ford Mustang som følger med denne 2.3 EcoBoost-motoren vurdert til å returnere 22MPG i byen og 31MPG på motorveien. Hvis du vurderer hvor kraftig denne motoren er, er disse MPG-tallene  faktisk veldig gode.

Er Ford 2.3 EcoBoost bedre enn V8?

2.3 EcoBoost er mye billigere å kjøpe, mye billigere å reparere, mye billigere å kjøre og mye mer effektiv.  2.3 EcoBoost er den bedre motoren på nesten alle mulige måter, men folk vil alltid elske 5.0L V8 mer fordi det er en naturlig aspirert stor V8 som høres fantastisk ut.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter