Vanlige problemer med BMW i3

Vanlige problemer med BMW i3

BMW i3 er en av de morsomme elektriske / hybride bilene å kjøre. Ikke bare er denne bilen kompakt slik at sjåføren kan komme seg rundt i byen med mye letthet, men den er også romslig, miljøvennlig og lett å parkere. Den kommer også med bakhjulsdrift som er fantastisk å kjøre.

Men som de fleste BMW-modeller har BMW i3 også noen rettferdige problemer å håndtere. Avhengig av modellåret du velger, kan du få det ene eller det andre problemet. Noen av de vanlige problemene du sannsynligvis vil møte er styreproblemer, rekkeviddeforlengerproblemer, langsom lading, motormonteringsfeil og mye mer.

Hva er de vanlige problemene med BMW i3?

Styreproblemer

BMW i3 har en kompakt design og er lett å manøvrere rundt i gatene. Uansett har mange i3-eiere reist bekymringer for bilens styresystem. Noen av problemene de har reist er styringen som produserer knirkende lyder og blir stiv mens du snur styringen er vanlig.

En av tingene som gjør styringen stiv er lavt dekktrykk. En annen mulig årsak er det lave styrevæskenivået. Hvis dette ikke er årsaken, må du sjekke bilens programvare eller elektronikk.  Mens styringen lager støy, kan det skyldes et feilsmurt plastlager på styrespindelen.

Problem med kretskortet som skrives ut

Dette problemet er vanlig på BMW i3-modeller laget etter januar 2018. Dette gjelder både BMW i3 Rex og Bev. Hvis din BMW i3 har dette problemet, kan du merke et plutselig tap av strøm eller til og med en fullstendig avstengning av motoren. Dette problemet oppstår vanligvis på grunn av en kretskortmodul som ikke er i henhold til de nødvendige spesifikasjonene.

  Lager BMW en sportsbil?

Så når dette problemet finner sted, kan det føre til mangel på elektrisk kontakt, noe som gjør at elektrisk motorelektronikk slår av høyspennings elektrisk kraft.

Problemer med områdeforlengeren

Rekkeviddeforlengeren eller REX er en ekstra kraftenhet som bidrar til å utvide rekkevidden til BMW i3 eller til neste ladestasjon. Vær oppmerksom på at rekkeviddeforlengeren kommer med en liten bensinmotor som bidrar til å sparke inn når batteriet går under 5%.

Mens rekkeviddeforlengeren er ment å bidra til å øke rekkevidden, har den noen komplikasjoner. Flere BMW i3-modeller laget før 2016 har blitt rapportert å ha problemer med rekkeviddeforlengerfunksjonen. Brukere sier at det hemmer bilens akselerasjon når du bytter fra batteristrøm til gass.

Når dette skjer, kan det få bilen til å gå i slapp modus mens du kjører, eller bremselysene kan slutte å fungere.

Treg lading

Et annet vanlig problem som mange BMW i3-brukere står overfor er langsom lading. Dette skyldes hovedsakelig en mislykket ladekrets. Noen BMW i3s kommer med tre 16 ampere ladekretser som kan fungere uavhengig for 16 ampere ladekretser eller i par for 32 ampere enfaset lading.

Hvis noen av de 16-amp kretser eller enhet går dårlig, BMW i3 vil bare lade på 16-ampere, forårsaker bremse lading.

Feil på motormontering

De fleste BMW i3-eiere med i3-modeller laget før 2016 har rapportert dette problemet. Dette problemet skyldes vanligvis den billige plastmotorbraketten som brukes i bilen. Når forholdene er harde, kan denne plastdelen lett bli skadet eller til og med bryte, noe som fører til motormonteringsfeil.

  Fiat Tipo 1.4 95 CV problemer

I noen situasjoner kan motorbraketten bli skadet dårlig, og det påvirker ledninger og andre elektroniske deler.

Problem med drivstoffdamp

Dette problemet er vanlig i BMW i3 REX modeller laget mellom 2014 og 2017. BMW i3 REX-modellene har en liten bensinmotor som hjelper deg med å lade batteripakken for å øke rekkevidden. Dessuten har den også en ventilasjonslinje på drivstofftanken som gni mot den ribbete trådbeskyttelseshylsen til batteriets positive kabel.

På grunn av den konstante gnidningen kan ventilasjonslinjen bli skadet og utvikle noen sprekker eller verre hull. Som et resultat kan hullene eller sprekkene tillate drivstoffdampen å unnslippe inn i motorrommet, og lekkende drivstoff kan starte en brann. Hvis du har en av disse BMW i3-modellene, bør du sørge for å bytte ut ventilasjonsledningen i tide for å unngå fare.

FAQ

Hvilken modellår BMW i3 er den mest pålitelige?

Den mest pålitelige BMW i3 modellår er 2017 BMW i3. Denne bilen priser litt over gjennomsnittet pålitelighet, noe som er en god ting med tanke på at de fleste av søsknene faller under gjennomsnittet. Det følges tett av modellåret 2015, som også har rapportert færre problemer enn andre modellår.

Hvilken modellår BMW i3 er minst pålitelig?

Hvis du ønsker å kjøpe en kvalitet brukt BMW i3, holde seg borte fra 2014 BMW i3. Mange brukere har rapportert flere problemer med denne bilen. Noen av dem inkluderer problemer med rekkeviddeforlengere, motormonteringsfeil og drivstoffdampproblemer.

Er BMW i3 dyrt å vedlikeholde?

Den årlige vedlikeholdskostnaden for BMW i3 er rundt $ 1,173, mens den årlige vedlikeholdskostnaden for en gjennomsnittlig bil er $ 792. Derfor er BMW i3 kostbar å vedlikeholde. Dessuten utvikler den flere problemer enn konkurrentene, og reservedelene er også veldig kostbare. Totalt sett er i3 kostbart å vedlikeholde.

  Problemer med Fiat 1.2-motoren

Hva er forskjellen mellom BMW i3 REX og BEV?

BMW i3 BEV er en vanlig elektrisk bil som Nissan Leaf, Chevy Bolt eller Tesla. På den annen side har BMW i3 REX samme drivlinje og rekkevidde som BEV, men den kommer også med en bensinmotor som genererer elektrisitet for å øke bilens rekkevidde. 

Hvordan kan jeg unngå kostbare reparasjoner på BMW i3?

Den beste måten å unngå kostbare reparasjoner på din BMW i3 er å sikre at du overholder BMW planlagt service vedlikehold. Den andre måten er å sikre at du praktiserer riktige kjørevaner slik at du ikke tilbringer mer tid i garasjen enn på veien.

Konklusjon

Nå som du vet noen av problemene du sannsynligvis vil møte med BMW i3, er det viktig å ta vare på dem før det er for sent. De fleste av disse problemene kan håndteres på et BMW-servicesenter mot et gebyr. Men hvis du kjøper en bil fra en person, må du sørge for at den ble ordentlig vedlikeholdt før du betalte for den.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter