Vanlige problemer med Mercedes GLB 250

Mercedes GLB 250

Mercedes GLB-klasse er den minste Mercedes luksus familie SUV. GLB 250 er først og fremst designet for å være en familie-SUV med effektiv plasshåndtering. Dette betyr at GLB er tilgjengelig med opptil syv seter som er mer eller mindre uhørt i dette segmentet. GLB 250 er basert på samme plattform som GLA 250, noe som betyr at de deler ganske mye delmed  hverandre.

Når det gjelder pålitelighet, er GLB 250 mindre enn to år gammel, noe som betyr at det er ganske vanskelig å si hvordan GLB kommer til å klare seg noen år fra nå. Frem til nå er GLB lik GLA, noe som betyr at det er en anstendig pålitelig bil generelt, men bare hvis alt vedlikeholdet er gjort riktig.

De vanligste GLB 250-problemene er knyttet til kollisjonsputer, elektronikk, drivstoffsystem, forskjellige fjæringskomponenter og  styresystemet. GLB250 var og er fortsatt en del av noen få tilbakekallinger, hovedsakelig rundt kollisjonspute og elektriske problemer.

Alt i alt hadde GLB 250 en tøff start som er å forvente for en helt ny modell. Vi må vente noen år før vi trygt kan si om GLB 250 virkelig er en pålitelig bil eller ikke.

Mercedes GLB 250 airbag problemer

Mercedes GLB 250 opplever flere kollisjonsputerelaterte problemer. Ifølge NHTSA lider noen GLB 250-modeller av feilmonterte eller defekte kollisjonsputer foran, og det er derfor tilbakekallingen ble utstedt i utgangspunktet. Hvis du ser på en GLB 250, må du sørge for at bilen har fått alle kollisjonsputeproblemene løst.

Sidekollisjonsputen ser også ut til å være en del av en annen GLB 250-tilbakekalling, så sørg for å sjekke den også.  Hvis du kjøper en GLB brukt, spør eieren om de noen gang har mottatt en e-post fra forhandleren om disse tilbakekallingene, da det er slik Mercedes kontakter sine kunder med biler som må tilbakekalles.

  Vanlige problemer med Hyundai ix35

Mercedes GLB 250 elektriske problemer

Den mest utbredte tilbakekallingen for GLB 250 er en som er forbundet med elektriske problemer forårsaket av vanninntrenging. NHTSA opplyser at vann kan finne veien inntil passasjeravdelingen gjennom sprekker under setene og rundt hjulbrønnene.  Disse kan komme i kontakt med ulike ubeskyttede elektriske komponenter og føre til at de ikke fungerer som de skal.

Disse inntrengingene er kjent for å forårsake en myriade av forskjellige problemer som motorstopping eller fullstendige infotainmentsystemfeil.  Sørg for å inspisere bilens innvendige fotbrønner for å se om det er noen vannflekker noe sted. Dessuten kan disse føre til at bilens indre metalllag korroderer fordi de ikke er så beskyttet mot korrosjon som utvendige paneler er.

Mercedes GLB 250 drivstoff system problemer

GLB 250 var en del av en annen tilbakekalling på grunn av en potensiell drivstofflekkasje. Problemet her var at en partikkel potensielt kunne finne veien inn i tetningene mellom drivstoffskinnene og drivstoffinjektorene og forårsake drivstofflekkasjer nedover linjen. Drivstoffrelaterte problemer må løses umiddelbart, da de kan føre til at bilen tar fyr.

Sørg derfor for å grave dypere inn i bilens VIN og prøv å komme med informasjon hvis bilen du ser på har noen av disse problemene.  Også GLB 250 ser ut til å noen ganger lide av for tidlig tilstoppede drivstoffiltre også, men disse er vanligvis forårsaket  av mangel på vedlikehold.

  Vanlige problemer med Peugeot 108

Mercedes GLB 250 fjæring og styresystem problemer

Mercedes GLB 250 og Mercedes GLA 250 deler mange deler med hverandre, noe som betyr at begge disse er utsatt for problemer med forakselholderen.  Hvis disse ikke løses tidlig nok, vil de sannsynligvis påvirke bilens styrbarhet og til og med gjøre kjøring av bilen ekstremt farlig.  Sørg derfor for å inspisere forakselholderen hvis du er interessert i å kjøpe en av disse.

Hovedårsaken til at forakselbæreren forårsaker problemer er at den kan korrodere tidlig.  Mange eiere oppgir at du kan kontakte en Mercedes-forhandler, og de vil løse problemet gratis, da det er et produksjonsproblem.

FAQ Seksjon

Hvor lenge kan en Mercedes GLB 250 vare?

Mercedes Benz GLB 250 kan vare noen hundre tusen miles uten å trenge store overhalinger hvis du tar vare på den. Det er ikke så mange GLB-modeller i nærheten av å gjøre så mye kjørelengde, men dette er mer eller mindre en standard for alle moderne Mercedes-modeller.  Videre deler 2018 A-klasse også en haug med sine deler med GLB,  og det ser ut til å holde seg pent.

Alt dette betyr at vi kan si at GLB skal være like god som A-klasse, om ikke enda bedre. Nøkkelen til å nå noen betydelig kjørelengde i en hvilken som helst bil er å vedlikeholde den ordentlig. Hvis du gjør det, vil bilen tjene deg så lenge som mulig.

  Mercedes Benz SLC - Svakheter, driftssikkerhet & pålitelighet

Kommer Mercedes GLB med syv seter?

Mercedes GLB-klasse er den minste syvseteren Mercedes SUV kan kjøpe. Mercedes tilbyr syv seter for tre av sine modeller, GLB, mellomstore GLE og GLS i full størrelse. Forskjellene i størrelse mellom GLB og GLE / GLS er betydelige, mens størrelsesforskjellene mellom GLE og GLS ikke er like signifikante.

Selv om GLB tilbyr opptil syv seter, er disse setene rett og slett altfor små til å komfortabelt romme syv personer. Det er også verdt å nevne at med syv seter på plass, er lasterommet nesten ikke-eksisterende.

Er Mercedes GLB bedre enn GLA?

Mercedes GLB-klasse er virkelig en bedre bil enn Mercedes GLA. Dette er fordi GLB er ikke så mye dyrere, men jegikke tilbyr mye mer plass. Videre er GLB høyere opp i næringskjeden, noe som er bra fordi GLA er kjent for å være en SUV på inngangsnivå.

Alt i alt er GLB det bedre valget, da det er mer praktisk, høyere i modellutvalget, og krever ikke at du betaler en enorm premie over GLA.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter