Vanlige problemer med Hyundai i20

Hyundai i20 problemer & feil

Hyundai i20 er en liten by hatchback og en av de rimeligste Hyundai hatchbacks på markedet. i20 ble først introdusert tilbake i 2008 og har vært i kontinuerlig produksjon siden. Gjennom denne tiden har Hyundai klart å selge massevis av disse fordi de er effektive, rimelige å kjøpe, rimelige å kjøre, og også får alt du trenger fra denne typen biler.

Når det gjelder pålitelighet, synes i20 også å være ganske bra, men det er absolutt ikke nær toppen. Mange andre Hyundai-modeller er betydelig bedre, inkludert i10. Uansett er ingen Hyundai uten sin rettferdige andel av feil, og selv i20 er intet unntak. I denne artikkelen skal vi liste opp vanlige problemer med Hyundai i20 og fortelle deg hva du trenger å fokusere på.

Som sådan er de vanligste problemene med Hyundai i20 relatert til forskjellige elektriske systemer, styresystemet, vanninntrengning, trim og utstyr og motoren. Det er verdt å nevne at noen av disse er veldig vanlige mens andre ikke er det, men er ekstremt farlige eller dyre å reparere.

Uansett, hvis du er interessert i å kjøpe Hyundai i20, sørg for å gjøre en inspeksjon før kjøp. Uten det risikerer du massevis av problemer som kan ødelegge din generelle eieropplevelse.

Hyundai i20 – Elektriske problemer

Det virker som mange Hyundai-modeller er utsatt for ulike elektriske problemer, og at Hyundai i20 er ikke annerledes. En av de mest omtalte og også frustrerende problemene er en som er forbundet med en ødelagt sammenleggbar nøkkel.  Det virker som Hyundai egentlig ikke lagt for mye arbeid i å designe en solid folding nøkkel mekanisme som den med i20 er notorisk spinkel og utsatt for å falle av fullføreely.

  Problemer med girkassen i Fiat 500x

For å gjøre vondt verre, kan fob selv mislykkes også. De elektriske vinduene er utsatt for svikt på praktisk talt alle i20-modeller. Den utvendige belysningen er en smerte på eldre i20-modeller, mens nyere i20-modeller noen ganger lider av infotainmentsystemrelaterte problemer.

Hyundai i20 – Problemer med styresystemet

Mange eiere klager over at i20 lider av en støyende rattstamme, spesielt hvis du ofte kjører på grovere veier.  Imidlertid er dette problemet for det meste ned til mangel på smøring i de indre girene som  vil kreve litt øm kjærlighet hvis du vil at de skal roe seg ned.  Alt du trenger å gjøre er å holde rattstammen smurt, og du bør være god til å gå.

Dessverre er dette ikke det mest alvorlige problemet med i20-styringen, da servostyringssystemet også er kjent for å mislykkes.  Selve motoren kan overopphetes, og den slutter derfor å  fungere for ikke å brenne ut. Hvis det faktisk skjer, bør du ta bilen din til forhandleren, da de er de eneste som er erfarne nok til å håndtere dette problemet.

Hyundai i20 – Vanninntrengning

Et av de mest frustrerende problemene du kan oppleve med en Hyundai i10 er knyttet til vann som kommer inn i bilens interiør. Det virker som frontruten  og døren avtaler forverres altfor fort og dermed la vann i.  Noen ganger vil frontruten bare kondensere litt for mye, noe som betyr at vannet ikke går gjennom ennå, men det vil det på et tidspunkt.

  Skoda Superb 1.8 TSI problemer

Et annet vannrelatert problem er hvor drikkekjøleren inne i hanskerommet begynner å lekke vann under kupeen foran.  Den enkleste måten å fikse dette på er å bare slå av hanskebokskjøleren.

Hyundai i20 – Trim og utstyrsproblemer

Eldre Hyundai i20-modeller har en tendens til å lide av et bredt utvalg av trim- og utstyrsrelaterte problemer som de med sprekkende dashbord og utslitte seter.  Disse er spesielt merkbare på biler med et lysere interiør.

Andre utstyrsproblemer inkluderer visse utslitte innvendige brytere eller defekte bagasjelokklåser. Stort sett alle disse er for det meste knyttet til eldre Hyundai-modeller, bortsett fra kanskje for utslitte brytere som er tydelige selv på nyere modeller.

Hyundai i20 – Motorproblemer

Motoren på i20 ser ut til å være ganske pålitelig, men det er noen problemer som er verdt å komme nærmere inn på. For det første har mange eiere klaget over katalysatorproblemer som koster mye penger å fikse.  Noen har klaget over olje som lekker fra pakningen og potensielt til og med skader dynamoen.

Injektorene kan noen ganger være et problem, og det kan også tennspolene. Alt i alt bør en godt vedlikeholdt motor være fri for alle disse problemene.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe en Hyundai i20?

Hyundai i20 er en rimelig kombi som kan tilfredsstille de fleste av dine behov når det gjelder å kjøpe en mindre familiebil.  Dessuten er det også en pålitelig bil, en som er billig å kjøre, og en som er veldig effektiv. Som sådan ofrer du egentlig ikke noe hvis du går for en Hyundai i20.

  Vanlige problemer med Peugeot Traveller

Men hvis du er vant til luksusbiler eller større biler generelt, kommer du til å sette pris på de lavere kostnadene, men i20 er egentlig ikke bransjestandarden når det gjelder komfort, luksus, teknologi og plass.

Hvilke biler konkurrerer med Hyundai i20?

Hyundai i20 ligger i et ganske konkurransedyktig segment dominert av stort sett alle vanlige økonomibilprodusenter.  Dette betyr at i20 konkurrerer med Toyota Yaris  , Ford Fiesta,  Honda Civic, Kia Rio, Mazda 2, Mini Cooper, Peugeot 208, Renault Clio og Citroen C3.

Alle disse bilene er designet med et lignende mål om å tilby deg mye valuta for pengene.  De er kanskje ikke alle luksusbiler, eller biler som vekker hyggelige følelser, men noen mennesker vil bare ha A-til-B-transportenheter, og disse er perfekte for slike mennesker.

Er Hyundai i20 tilgjengelig i N-utstyr?

Det er sikkert. I det forrige spørsmålet sa  vi  at i20 er en kjedelig bil, men hvis du vil gran ting opp stor tid, bør du vurdere å kjøpe i20 N. Selv om i20 N koster mye mer penger, er det vel verdt det, da den beholder alle de gode sidene du vanligvis får med i20 og kombinerer det med en 200 hk+ motor som faktisk vekker hyggelige følelser.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter