Vanlige problemer med Fiat 500L Living

Fiat 500L Living

Fiat 500L Living er en større versjon av Fiat 500L. Det er en slank, romslig, effektiv og praktisk stasjonsvogn. Det har imidlertid også noen problemer som kjøpere og eiere burde vite om. Men hva er de vanligste problemene med Fiat 500 Living?

Noen av de vanligste problemene med Fiat 500L Living er motorproblemer, defekte elektriske vinduer, tette partikkelfiltre, oljevarsellamper, styreproblemer og et multifunksjonelt infotainmentsystem. Merk at ikke alle Fiat 500L Living kommer med disse problemene, da noen problemer kan bli funnet i bestemte modellår.

Hva er de vanligste problemene med Fiat 500L Living?

Motorproblemer

Som de fleste Fiat 500-modeller opplever også Fiat 500L Living motorproblemer. Det vanlige motorproblemet som brukere har rapportert, er at motoren slås av. Dette kan skyldes en defekt dynamo eller en dårlig veivakselsensor.

For å løse dette problemet, vil du få mekanikeren til å inspisere og erstatte den defekte delen. Dessuten bør problemet håndteres i tide for å unngå at alvorlige problemer utvikler seg. 

Tett partikkelfilter

Dette problemet er bare vanlig for Fiat 500L Living-modeller med dieselmotor. Partikkelfiltrene bidrar til å gjøre Fiat 500L Living mer miljøvennlig. Ikke desto mindre er disse partikkelfiltrene nødvendige for å rense seg selv, noe de bare kan gjøre ved lave hastigheter. Hvis de ikke rydder opp ordentlig, kan de bli tilstoppet og forårsake alvorlige problemer.

Hvis partikkelfiltrene er tilstoppet, må de kanskje byttes ut, og de er ganske dyre å skaffe seg. Men hvis det tilstoppede partikkelfilteret ikke er skadet, kan det være uavstoppet slik at det kan fungere normalt.

Problemer med styringen

Dette er et annet vanlig problem som Fiat 500-modelleiere klager over. Flere brukere av Fiat 500L Living har også klaget over dette problemet. De fleste av dem har oppgitt at bilen deres mister styrekraften når de rygger eller parkerer. I de fleste tilfeller er dette problemet initiert av et problem med servostyringsmotoren.

  Peugeot Boxer 2.2 HDi Problemer

For å løse dette problemet, må du bytte ut servostyringsmotoren. Merk at hvis bilen din er under garanti, vil Fiat løse dette problemet gratis, da det er en feil i det elektriske systemet.

Multifunksjonelt infotainmentsystem

Noen brukere har også rapportert at infotainmentsystemet deres har feil. Dette kan føre til at lyd og bilde ikke fungerer som det skal. Det kan også forhindre at bilens Bluetooth og telefonen din pares. Noen av de sannsynlige årsakene er et ledningsproblem, en blåst bilsikring, blåste ventiler eller mangel på strøm til å betjene systemet.

Besøk en profesjonell mekaniker for å teste og finne ut hvilken del som forårsaker at infotainmentsystemet ikke fungerer.

Defekte elektriske vinduer

Strømvinduene på Fiat 500L Living er viktige da de beskytter bilen mot elementene. Men etter en tids bruk kan strømvinduene bli feil. Dette kan skyldes en dårlig vindusmotor, et ledningsproblem, en defekt bryter eller en blåst sikring.

Hvis du har problemer med å åpne eller lukke strømvinduene, må du få problemet oppdaget og erstattet av en profesjonell mekaniker.

Varsellampe for olje

Varsellampen for olje er svært vanlig på Fiat 500-modeller. Så hvis du merker at Fiat 500L Living har varsellampen for olje på, bør du ikke få panikk. I stedet bør du ta bilen til en profesjonell mekaniker for riktig inspeksjon. Det er stor sjanse for at ECU har et problem.

  Vanlige problemer med Audi TT

For å løse dette problemet må du sørge for at ECU er omprogrammert og at olje- og oljefilteret også skiftes. Vær oppmerksom på at bytte av bilens olje- og oljefilter bør gjøres som anbefalt av produsenten for å unngå mange problemer.

Faq

Er Fiat 500L Living en pålitelig bil?

Ja, Fiat 500L Living er en ganske pålitelig bil. Takket være de robuste og pålitelige motorene som produsenten tilbyr. I tillegg registrerer Fiat 500L Living færre problemer enn de fleste av sine rivaler. Dessuten gir de fleste pålitelighetsbyråer den en poengsum på 3.5 av 5.0, som er over gjennomsnittlig pålitelighet.

Hvor lenge varer Fiat 500L Living?

Fiat 500L Living er en pålitelig bil med en pålitelig motor. Hvis godt vedlikeholdt, Fiat 500L Living kan vare i mer enn 200k miles. Likevel må gode kjørevaner utøves hvis Fiat 500L Living skal vare i mer enn 13 år. Dessuten må brukerne forholde seg til Fiats anbefalte vedlikeholdstjeneste hvis bilen skal vare så lenge.

Er det dyrt å vedlikeholde Fiat 500L Living?

Ja, vedlikehold av Fiat 500L Living er litt dyrere enn de fleste Fiat-modeller. Mens den gjennomsnittlige kostnaden for å opprettholde Fiats er rundt $ 600, vil det koste Fiat 500L Living-eieren rundt $ 640 for å opprettholde den. Dette er $ 4 mer enn den gjennomsnittlige kostnaden for å opprettholde en Fiat.

Etter hvor mange miles begynner Fiat 500L Living å ha problemer?

Mens Fiat 500L Living er mer pålitelig enn Fiat 500L, utvikler den fortsatt problemer så tidlig som 50.000 miles. Som forventet må brukerne sjekke bilens tennplugger og tennspoler som anbefalt av produsenten. Disse to delene er de første som svikter og kan begrense bilens ytelse hvis de ikke byttes ut i tide.

  Vanlige problemer med Skoda Felicia

Er Fiat-motorer pålitelige?

Ja, Fiat-motorer er betydelig pålitelige sammenlignet med de fleste av konkurrentene. Fiat-motorer regnes som de syvende beste etter Honda, Toyota, Mercedes-Benz, Volvo, Jaguar og Lexus. Fiat-motorer er bedre og mer pålitelige enn Nissan, Ford og Range Rover.

Derfor, hvis du leter etter en rimelig bil med en pålitelig motor, er Fiat et av de beste bilmerkene å vurdere. Det anslås at 1 av 85 Fiat-eiere har hatt motorproblemer. Dette er bedre enn Nissan, hvor 1 av 76 eiere har hatt motorproblemer, men lavere enn Honda, hvor 1 av hver 344 eiere har hatt motorproblemer.

Konklusjon

Til tross for at den har flere problemer, er Fiat 500L Living fortsatt en fin bil. Denne kompakte stasjonsvognen er komfortabel, drivstoffeffektiv, romslig, pålitelig og rimelig. De fleste problemene vi har fremhevet, kan unngås gjennom riktig pleie og vedlikehold.

Hvis den er godt vedlikeholdt, vil denne bilen vare i mer enn 13 år. Det er også praktisk, noe som gjør den til en perfekt bil for store familier.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter