Er Hyundai Azera en god bil?

Er Hyundai Azera en god bil?

Hyundai Azera er en av de mest interessante bilene Hyundai tilbyr i disse dager fordi Azera prøver å være luksuriøs, men uten en luksusbilpris.  Det er en mellomstor familie sedan som tilbyr en god motor og en god all-around eieropplevelse. Så, er Hyundai Azera en god bil?

Vi kan lett si at Hyundai Azera er en god bil fordi den kombinerer ulike aspekter av hva som gjør en god bil til en. For det første er motoren som tilbys kraftig, jevn og raffinert, mye mer enn de fleste motorer fra Hyundai. Bilen ser også slank ut inne og ute uten å tiltrekke segmye oppmerksomhet eller fornærme noen.

Kjøreopplevelsen er åpenbart tuned for komfort som bilen rir over støt på en verdig måte.  Pålitelighet er også veldig bra fordi bilen klarer å holde seg fri for de fleste problemer. Gitt, det er noen problemer verdt å snakke om, men totalt sett  er Azera like god som alle andre Hyundai fra det øvre segmentet.

Verdien er veldig bra fordi Azera nå kan bli funnet til en veldig lav pris. Du kan ikke kjøpe disse i USA lengerda de sluttet å selge dem i 2017. Praktisk er veldig bra fordi Azera tilbyr fire dører, mye plass inne og en veldig stor bagasjerom.

Hyundai Azera – Kraftverket

Hyundai Azera er drevet av en 3.3L V6-motor som skyver ut 293hp og 255lb-ft av dreiemoment.  Det er en dobbel overhead cam-motor som prøver å være både jevn og responsiv, slik at du alltid kan få strøm når du trenger det.  Girkassen er en 6-trinns automatisk parret til et permanent forhjulsdriftssystem.

  Hyundai Venue pålitelighet

Denne motoren er faktisk jevn og kraftig, men den er ikke den mest økonomiske.  For en 2017 Hyundai, ville du forvente bedre MPG resultater som Azera returnerer rundt 20MPG i byen og rundt 28MPG på motorveien.  Hyundai kunne imidlertid ha gitt Azera en mindre 4-sylindret motor som ikke er så drivstofftørst, men da ville bilen ikke føle at den gjør det nå.

Alt i alt  er  motoren, girkassen og resten av azeraens drivlinje veldig bra og passer for en bil av denne størrelsen. Vi kan sikkert si at de fleste luksusbilkjøpere vil sette pris på en større motor, men de som ønsker mer effektivitet vil ikke.

Hyundai Azera – Design og chassis

Hyundai Azera sluttet å selge i USA for modellåret 2018, noe som betyr at 2017-modellen er den siste du kan kjøpe i USA. Azera fra den tiden ser ikke noe spesielt ut, det er bare en Hyundai med fire dører. Imidlertid er Azera tilgjengelig i andre markeder over hele verden, og det ser veldig bra ut inne og ute.

Kjøreopplevelsen er skreddersydd for komfort og brukervennlighet, noe som betyr at bilen kjører over støt veldig bra.  Azera deter ikke en sportsbil, og den prøver heller ikke å omfavne en dobbel komfort / sporty personlighet, det er bare en komfortabel firedørs familiebil.

Hyundai Azera – Pålitelighet og vanlige problemer

Hyundai er et merke kjent for å lage pålitelige biler, noe som betyr at alle produktene deres pleier å være pålitelige. Azera er en avansert modell, i hvert fall når det gjelder Hyundai, noe som uunngåelig betyr at den er mer kompleks. Som sådan er det ikke så pålitelig som de fleste Hyundai-modeller, men det er heller ikke mye annerledes.

  Hyundai Azera Pålitelighet

De vanligste problemene med Azera er knyttet til ABS-systemet som kan briste i flammer, soya-laget ledninger som har en tendens til å bli spist av gnagere, infotainmentsystemet, kollisjonsputene og ulike utstyrsstykker og innvendige trimstykker.

Hyundai Azera – Verdi og praktisk

Verdiene av disse er nå veldig gode da Azera ble avviklet i USA etter modellåret 2017. Dette betyr at de nyeste tilgjengelige Azera-modellene i USA nå er fem år gamle. Som sådan vil avskrivningskurven nå sannsynligvis myke litt, noe som betyr at Azera er et veldig godt brukt bilforslag.

Praktisk er på nivå med andre biler fra dette segmentet, noe som betyr komfortable sitteplasser for fire eller til og med fem personer. Bagasjerommet er relativt stort og imøtekommende, noe som betyr at du kan passe stort sett alt i den.  Sikten er også veldig bra, og det er ganske mange familievennlige funksjoner i hele bilen.

Delen Vanlige spørsmål

Hvorfor sluttet Hyundai å selge Azera i USA?

Det er noen grunner til at Hyundai bestemte seg for å slutte å selge Azera i USA. Først av alt tar SUVer og crossovers ledelsen i USA, når det gjelder salg. Dette betyr at alle bilprodusenter inkludert Hyundai er villige til å konsentrere seg om SUVer og crossovers mer enn de er på mellomstore sedans.

Salget av Azera gikk ned år etter år, og det faktum at Hyundai også tilbyr Sonata og Genesis G80 betydde at det rett og slett er for mye overlapping i serien.  Som sådan bestemmer Hyundai at Azera ikke lenger er nødvendig.

  Hyundai Veloster Pålitelighet

Hva er forskjellen mellom Hyundai Sonata og Hyundai Azera?

Hyundai Sonata er den mindre bilen til de to, noe som betyr at den også faller inn i en lavere prisgruppe.  En tur på $ 10 000 var nødvendig for å oppgradere fra Sonata til Azera i 2017, noe som betyr at disse bilene er ganske forskjellige. Azera er større, bedre utstyrt og den kommer med en mye mer raffinert og kraftigere 6-sylindret motor.

Azera er en mellomstor sedan som betyr at den er lengre og bredere enn Sonata som faller inn i kompakt-til-mellomstørrelse segmentet.

Er Hyundai Azera fortsatt tilgjengelig?

Som nevnt ovenfor er Azera ikke lenger tilgjengelig i USA. Imidlertid  selges Azera fortsatt i mange andre markeder, spesielt i Midtøsten, Kina og Sør-Korea.  Hyundai tilbyr nå en helt ny Azera-modell som ser ut og føles som en veldig fin bil. Det er verdt å nevne at Azera også er kjent som Grandeur i noen markeder.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter