Vanlige problemer med Hyundai i30

Hyundai i30 problemer & feil

Hyundai i30 ble først avslørt tilbake i 2007 og er i kontinuerlig produksjon siden den gang. I30 er tilgjengelig enten som en 2-dørs hatchback, en 5-dørs hatchback, en 5-dørs eiendom eller en 5-dørs liftback. Det er en kompakt familiebil som prøver å kombinere alle fordelene du forventer å få fra en konkurransedyktig hatchback til en pris som ikke kommer til å bryte banken din.

Hyundai er også et av de merkene som er kjent for å lage pålitelige og langvarige biler som ikke koster for mye penger når det gjelder driftskostnader og reparasjoner. Heldigvis er i30 akkurat en slik bil, og det er derfor den klarer å være så vellykket. I denne artikkelen skal vi diskutere de vanligste problemene med Hyundai i30.

Disse inkluderer problemer med bilens elektriske systemer og tilbehør, problemer med trim og utstyr, problemer med håndbremsen,  problemer med bilens sikkerhetssystammer og problemer med bilens girkasse.  Alle disse kan håndteres relativt enkelt, noe som faktisk er en god ting, men hvis du ignorerer disse, kan de bli betydelig verre over tid.

Alt i alt er Hyundai i30 en veldig god bil, da den virkeligkombinerer alt du ønsker fra en kombi. Jada, det er ikke en spesielt luksuriøs bil, men det er å forvente med tanke på prisen.

Hyundai i30 – Elektriske problemer

Mange Hyundai-modeller er kjent for å lide av en rekke elektriske problemer, og i30 er ikke annerledes. Disse inkluderer ting som et sviktende radiosystem, da det sliter med å finne et signal.  Hyundai kommer til å fikse radioen din under garantien, men bare hvis den er opptil tre år gammel.  A / C er også et kjent feilpunkt med i30, da kondensatoren kan mislykkes relativt ofte.

  Vanlige problemer med Fiat 124 Spider

Andre problemer inkluderer problematisk utvendig belysning, problemer med vindusviskerne, problemer med strømvinduene og potensielle problemer med låsene. Alt i alt kommer ikke disse problemene til å påvirke bilens brukervennlighet, men de er fortsatt stressende.

Hyundai i30 – Utstyr og trim problemer

Det virker som om i30 også har en tendens til å lide av visse utstyrs- og trimrelaterte problemer som problemer med soltaket som nekter å åpne eller lukke seg selv. Den eneste måten å fikse dette effektivt på er å bytte ut soltakmotoren, noe som ikke er så rimelig. Andre utstyrsproblemer inkluderer potensielle problemer med sikkerhetsbelter.

Trim-relaterte problemer er forbundet med akselerert innvendig slitasje, spesielt med rattet som kan skrelle seg av veldig raskt. Fargerike interiører er kjent for å misfarges over tid, spesielt hvis de ofte blir utsatt for solen.

Hyundai i30 – Problemer med håndbremsen

Mange Hyundai i30-eiere fortsetter å rapportere at eldre i30-modeller ofte opplever problemer med håndbremsen, nærmere bestemt en håndbrems som setter seg fast. Hyundai tilbakekalte til og med i30 for omtrent 10 år siden på grunn av dette problemet, men det er mange modeller der ute som fortsatt opplever disse problemene.

Det virker som problemet er knyttet til håndbremskalipere som må byttes ut. Ellers vil dette problemet sannsynligvis vedvare.

Hyundai i30 – Problemer med bilens sikkerhetssystemer

Hyundai i30 er ikke en spesielt ny bil, og det er heller ikke en spesielt luksuriøs bil. Dette betyr at den ikke får alt du finner i noe som en Mercedes eller en BMW.  Du vil imidlertid fortsatt bli overrasket over hvor mange sikkerhetssystemer som er tilgjengelige med eldre i30-modeller. Selv om det faktisk er en god ting, er mange av disse problematiske.

  Vanlige problemer med Citroën Berlingo

Eiere har uttalt at i30 har en tendens til å trekke til enten venstre eller høyre, og det virker som om dette problemet er knyttet til kjørefeltassistentfunksjonen.  Dette problemet forverres ytterligere av det faktum at du ikke kan slå den av 100%.

Hyundai i30 – Problemer med girkassen

i30 er tilgjengelig både som manuell og  automatisk, avhengig av motor, utstyr og marked.  Eldre i30-modeller med automatic-girkasse er kjent for å være nervøse, spesielt fra stillestående.  Av en eller annen grunn er diesel i30-modeller med automatisk det verste av partiet, og Storbritannia er landet med høyest antall dieselmodell transmission-relaterte rapporter.

Hyundai liker å tro at disse er normale, men de er sjelden noen gang. Hvis i30 er hard eller det noen ganger tar altfor mye tid å skifte, bør du ta den med til en forhandler for en inspeksjon. Problemer som disse har en tendens til å være forbundet   med mangel på overføringsolje som er en kjent stille overføringsmorder.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe en Hyundai i30?

Hvis du vil ha en liten, praktisk, billig å kjøre og relativt velutstyrt familiebil, er i30 virkelig et veldig godt valg.  De fleste eiere har en tendens til å si at i30 er en lek å leve med, da den også er veldig pålitelig og dermed sjelden opplever noen alvorlige problemer. Dette betyr at hvis du tar vare på det, kommer det til å vare lenge.

  Vanlige problemer med Fiat Ulysse

På den annen side, hvis du er vant til å leve med luksuriøse biler, er i30 ikke en bil for deg. Selv om det blir interessante features og deler av utstyr, som ikke kommer til å tilfredsstille luksusbil entusiaster.

Hvor lenge kan en Hyundai i30 vare?

Det er nesten umulig å forutsi hvor lenge en bil kan vare, da det rett og slett er for mange variabler og faktorer som påvirker det. Men hvis du tar vare på bilen og du gjør alle nødvendige vedlikeholdstjenester, bør du være god i minst 200k miles.

Hvor du kjører bilen spiller også en stor rolle da urbane miljøer med dårlig veikvalitet er kjent for å akselerere bilens død.

Lager Hyundai fortsatt i30?

Hyundai sluttet å tilby i30 for det nordamerikanske markedet tilbake i 2020. Hyundai bestemmer seg for å slutte å lage i30 og fokusere på de kompakte crossover- og SUV-segmentene, da disse er de som folk flest er interessert i å kjøpe.

Imidlertid får de europeiske markedene fortsatt i30, og noen andre markeder rundt om i verden der hatchbacks fortsatt er populære nok.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter