Vanlige problemer med Citroën Berlingo

Citroën Berlingo problemer & feil

Citroën Berlingo er en av de lengstlevende Citroen-modellene fordi den først ble introdusert på midten av 1990-tallet og har vært i kontinuerlig produksjon siden den gang. Citroën Berlingo er en større MPV (flerbrukskjøretøy) som for det meste brukes til enten å transportere folk eller transportere i sin kommersielle versjon, da disse er tilgjengelige begge veier.

Påliteligheten til Citroën Berlingo er bedre enn noen Citroen-modeller, men fortsatt langt fra at den regnes som en pålitelig bil som helhet.  Berlingo lider av et bredt spekter av problemer, hvorav mange kan være veldig dyre å fikse. Imidlertid, hvis du tar godt vare på det, er sjansen stor for at begge versjonene av Berlingo vil tjene deg i veldig lang tid.

For det første er de vanligste problemene med Berlingo forbundet med suspensjon, elektronikk, utstyr, motoren og often styring / justering.  Alt i alt, hvis du er interessert i å kjøpe en Citroën Berlingo, må du sørge for å gjøre en grundig inspeksjon før kjøp, da det er den eneste måten å være sikker på at bilen til og med er verdt å vurdere.

Grunnen til at Berlingo ble liggende i flere tiår er at folk har en tendens til å kjøpe dem. Disse Citroen-modellene er ikke nødvendigvis de mest populære Citroen-modellene, i hvert fall ikke hva de fleste tror. Imidlertid er de veldig populære over hele verden, bortsett fra i Nord-Amerika der du ikke kan kjøpe dem.

Citroën Berlingo – Suspensjon fra

Berlingo har en tendens til å lide av et bredt utvalg av suspensjonsproblemer, men nyere modeller ser ut til å klare seg mye bedre i sammenligning. Front-end spankulerefester er et svakt punkt for mange Berlingo-modeller,  og de har en tendens til å mislykkes relativt ofte.  Den eneste måten å løse dette problemet på er å erstatte stiverne og håpe at problemene ikke vil skje igjen når som helst snart.

  Vanlige problemer med BMW 316i

Eiere har også rapportert problemer med spolefjærene som også kan mislykkes og også må byttes ut.  Den gode nyheten er at du kan finne erstatningsfjæringskomponenter for Berlingo veldig enkelt, men det dårlige er at dette ikke er noe du kan gjøre selv, da suspensjonsreparasjoner krever spesialisert utstyr for å gjøre dem trygt.

Citroën Berlingo – Elektriske problemer

Citroën Berlingo har også en tendens til å lide av et bredt utvalg av elektriske problemer som er veldig vanlige med en haug med andre Citroen-modeller.  Klimaanlegget er kjent for å svikte fordi pumpen som styrer luften kan miste strøm som enten må repareres eller byttes ut.  Mange eiere uttalte at vann kan komme inn i sikringsskapet som kan belyse alle varsellys, og bilen kan ikke starte i det hele tatt.

Andre elektriske problemer som vanligvis finnes med mange Berlingo-generasjoner er relatert til kraftvinduer som har en tendens til å mislykkes, men for det meste med eldre modeller. Du må også være oppmerksom på kondensatipå frontlykter, og problemer med telefontilkobling i bilen med nyere Berlingo-modeller.

Citroën Berlingo – Motorproblemer

1.6L dieselmotoren er veldig populær blant Citroën Berlingo, men den har en tendens til å lide av både knirkende og chuffing lyder. Knirkende lyder er for det meste forårsaket av sviktende cambelt ruller som har en tendens til å gi opp på et tidspunkt.  Chuffing lyder er for det meste forårsaket av injektorfeil inne i selve motoren.

  Problemer med automatisk girkasse i Peugeot 3008

Den eneste måten å reparere disse chuffing lydene er å erstatte injektorene helt som ofte kan være dyrt. Det er imidlertid alltid bedre å erstatte alle injektorene samtidig fordi på den måten bør du være sikker på at du ikke skal støte på spolefeil på ganske lang tid.

Citroën Berlingo – Utstyrsproblemer

Utstyrsrelaterte problemer som oppstår med Berlingo er ofte knyttet til vann som kommer inn i bilen på grunn av tetninger av lav kvalitet rundt taket, og potensielt til og med rundt dørene.  Hvis vann har skadet takantennen, må du bytte den ut så snart som mulig, da vann kan forårsake massiv skade hvis det kommer i kontakt med elektronikken i bilen.

Skyvedørene er kjent for å mislykkes på både nyere og eldre Berlingo-modeller, da dørfangsten ikke er den mest holdbare på markedet.  De innvendige dørhåndtakene er også tilbøyelige til å avverge etter en stund, noe som betyr at de også må byttes ut.

Citroën Berlingo – Problemer med styringssystemet

Mange eiere har klaget over citroën Berlingos ratt som ikke ønsker å gå rett.  Dette kan løses relativt enkelt bare ved å løsne opp noen bolter og omplassere rattet tilsvarende.  Dette kan forårsake ujevn dekk- og fjæringsslitasje i det lange løp, og det er derfor du bør fikse dette så snart du kan.

Delen Vanlige spørsmål

Er Citroën Berlingo en varebil?

Citroën Berlingo kommer i enten van- eller MPV-konfigurasjon, noe som betyr at det både kan være en varebil og en personbil. Berlingo van er et veldig populært kommersielt kjøretøy for businesses av alle former og størrelser, mens Berlingo MPV er mest populært blant større familier som søker komfort, sikkerhet og brukervennlighet som ikke er knyttet til en stor prislapp.

  Fiat Punto natural power problemer

Bør jeg kjøpe en Citroën Berlingo?

Hvis du er interessert i å kjøpe enten et kommersielt kjøretøy eller en personbil som ikke koster for mye penger, er Berlingo et godt valg. På den annen side, hvis du aldri har dr iven denne typen biler og du egentlig ikke liker utseendet, vil du heller ikke like Berlingo.

Berlingo er en bil designet for de som verdsetter funksjon over form, og det er derfor du for det meste vil se disse drevet av familiefolk eller arbeidende mennesker, ikke noen som setter pris på biler i seg selv.

Hvilke biler konkurrerer med Citroën Berlingo?

De fleste Citroën Berlingo-modellene selges i Europa der Berlingo må konkurrere om markedsandeler med Peugeot Partner og Vauxhall/Opel Combo Cargo.  Imidlertid er de mest populære bilene i dette segmentet Ford Transit Connect, VW Caddy og Renault Kangoo, da de tre er de hardeste konkurrentene som bor i akkurat dette segmentet.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter