Hyundai i30 vs Ford Focus – Hvilken er bedre?

Er Hyundai i30 en god bil?

Verden av hatchbacks er full av alternativer som betyr at potensielle kjøpere har mange modeller å velge mellom. Du kan kjøpe premium hatchbacks som kommer med toppmoderne teknologi, luksuriøse funksjoner og til og med 400 hk + motorer som kan konkurrere med eldre superbiler. Imidlertid er de fleste ikke interessert i slike hatchbacks,  da de er både dyre og ubehagelige.

Den beste blandingen av fordeler og ulemper som vanligvis finnes i familien hatchback-segmentet var biler som Hyundai i30 og Ford Focus-regelen til hanen.  Hyundai i30 ble introduserttilbake i 2007 og har siden skapt fire forskjellige generasjoner. Den siste i30-modellen ble introdusert i 2020, og den tilbyr en enorm oppgradering i forhold til den forrige modellen.

Ford Focus er en av de lengstlevende hatchbackene i  dette segmentet, da den først ble avslørt tilbake i 1998 og siden har vært i kontinuerlig produksjon.  Etter 5 forskjellige generasjoner har Focus sett mange endringer og er nå nærmere premiumsegmentet enn det noen gang var.

I denne artikkelen vil vi sammenligne disse to hatchbackene og fortelle deg hvilken du bør kjøpe. Så, Hyundai i30 vs Ford Focus – Hvilken er bedre?

Hyundai i30

Hyundai i30 kommer med en lavere startpris enn Ford Focus, men høyere-end i30-modeller som i30 N koster mer enn topp-spec Focus-modeller. Du kan velge mellom to forskjellige motorer, den minste er 1.0L 3-sylindret 120hp motor eller den større 1.5L 4-sylindret motor med 160hp.  Alle i30-modeller er FWD, en manuell girkasse kommer som standard mens en automatisk er et alternativ.

Designmessig ser i30 veldig moderne ut,  og mange tar feil av at det er en premiummodell.  Interiøret i i30 er også veldig godt utnevntd, men lavere spesifiserte modeller ser mye verre ut.  Hyundai i30 N ser mye mer målrettet ut innvendig og utvendig, spesielt hvis du spesifiserer den med lysere farger og kontrasterende trimmer.

  Vanlige problemer med Hyundai i10

Ansvaret til Hyundaii30 er veldig bra, slik tilfellet er med de fleste moderne Hyundai-modeller. Kjøreopplevelsen er ganske vanlig med alle i30-modeller bortsett fra i30 N som gjøres føles mye mer dynamisk. Praktisk er på nivå med de fleste biler fra dette segmentet, noe som betyr at du kan passe fire voksne inn i i30 uten problemer.

Ford Fokus

Startprisen på Ford Focus pleier å være litt høyere enn med i30, men i30 N er den klart dyreste modellen. Når det gjelder motorvalg, er Focus en av de beste bilene i sitt segment fordi den kommer med 2 bensinmotorer og til og med en dieselmotor. Den mindre 1.0L 3-sylindrede bensinmotoren tilbyr mellom 100 hk, 125 hk eller 150 hk.

Den største 2. 3-liters4-sylindret som finnes i performance Focus ST-modellen tilbyr 280 hk og er den kraftigste Focus du kan få i disse dager.  Designmessig kommer nye Ford Focus ST med LED-frontlykter og et mye skarpere ansikt som ligner litt på i30. Interiøret er også veldig moderne med alle nødvendige fasiliteter for å holde deg underholdt på en lang reise.

Når det gjelder pålitelighet, klarer Ford Focus å være relativt fri for alvorlige feil, men den er ikke like god som i30. Praktisk er veldig bra fordi Ford er kjent for god innvendig plassstyring. Bagasjerommet er også mer enn nok for de fleste, noe som betyr at den kan brukes til familieferier.

  Vanlige problemer med Ford Bronco Raptor

FWD er standard med Focus, og siden Focus RS ikke lenger er i produksjon, kan du ikke kjøpe et AWD Focus. En manuell girkasse leveres som standard, mens en automatisk er et alternativ.

Bedømmelse – Ford Focus er bedre

Først og fremst må vi ta opp det faktum at begge disse hatchbackene er veldig gode på det de gjør, noe som betyr at uansett hvilken du går for, kommer du ikke til å gjøre en feil. Ford Focus vinner imidlertid denne konkurransen fordi den får flere motorer å velge mellom, som alle er overraskende slagkraftige og sofistikerte.

Focus kan fortsatt fås med en dieselmotor som er et veldig godt tillegg for de som pleier å gjøre mange motorvei miles.  Innvendig plass er litt mer imøtekommende med Focus, men i30 tilbyr 3 ekstra liter bagasjerom.

Måten Focus drives på er potensielt den største differensierende faktoren mellom disse to modellene fordi chassiset på Focus virkelig er oppringt. Focus lider av mindre veistøy, spesielt ved motorveihastigheter som gjør at det føles litt mer behagelig. Til slutt må vi også nevne at Focus tilbyr et mer intuitivt og moderne infotainmentsystem.

På den annen side er i30s-hytta litt mindre moderne, men i30 tar det når det gjelder pålitelighet.

FAQ-seksjon

Er Hyundai i30 mer effektiv enn Ford Focus?

Når det gjelder effektivitet, klarer i30 å slå Ford Focus, noe som ikke kommer som en for stor overraskelse siden i30 kommer med mindre og mindre kraftige motorer. Du kan forvente å få opptil 45MPG maks med i30 mens Focus sliter med å berøre 40MPG.

  Hyundai Venue pålitelighet

Vi trenger imidlertid å nevne at Focus også kommer med en dieselmotor som er den mest effektive motoren av dem alle, da den klarer å tilby opptil 57 MPG.

Er Hyundai i30 tryggere enn Ford Focus?

Sikkerhetsmessig er begge disse kombiene Euro NCAP 5-stjerners biler, noe som betyr at det ikke er noen bekymringer her. Focus slår i30 når det gjelder sikkerhetsassistansesystems, fotgjengersikkerhet og sikkerhet for barnepassasjerer, mens i30 er bedre når det gjelder sikkerhet for voksne passasjerer.

Begge er tilgjengelige med en mengde avanserte sikkerhetsfunksjoner, hvorav de fleste er en del av dyre valgfrie pakker.

Er Hyundai i30 N bedre enn Ford Focus ST?

DCT-girkassen i i30 N klarer å gjøre i30 som en mer moderne og kapabel kombi som gjør den rundt et halvt sekund raskere i en 0-60mph sprint. Imidlertid kommer i30 med 10 hk mindre, noe som betyr at den ikke kan matche Focus i den øverste enden.

For å være ærlig er begge disse kombiene fantastiske, men i30 N føles rett og slett som en mer dedikert ytelsesversjon fordi Ford Focus RS pleide å være den toppspesifiserte Focus-modellen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter