Peugeot 1.5 BlueHDI 130 problemer

Peugeot 508 GT-Line BlueHDi 1.5

Peugeot 1.5L BlueHDI 130 er en 1.5L inline 4-sylindret motor som tilbyr 130hp og 300Nm dreiemoment. Den brukes på et bredt utvalg av Peugeot dieselmodeller, men det ser ut til at alle Peugeot-dieselmodeller går ut av produksjon fra og med  2023. I denne artikkelen skal vi liste opp alle Peugeot 1.5 BlueHDI 130-problemene og fortelle deg hva du skal se etter.

For det første er 1.5L HDI kjent for å oppleve problemer med DPF (dieselpartikkelfilter) som er et kjent sårt punkt for mange dieselmotorer. Mange HDI-motorer har også en tendens til å lide av AdBlue-problemer som kan påvirke bilens elektriske systemer og utslippssystemer.

Et annet ganske alvorlig problem er et relatert til kjeden som kan føre til at hele motoren svikter hvis den ikke håndteres i rett tid. Heldigvis er dette problemet ikke så vanlig, men hvis det skjer, fører det til øyevannende reparasjonskostnader.

Vi må også nevne visse problemer som kan føre til subpar akselerasjon, spesielt mens motoren er kald. Alt i alt kan 1.5L HDI være en veldig god motor hvis du klarer å vedlikeholde den godt nok. Realiteten er at mange av disse som finnes på eldre Peugeot-modeller ble neglisjert, og dermed er utsatt for et bredt spekter av potensielle problemer.

DPF (dieselpartikkelfilter) problemer

Som nevnt i introen er DPF-relaterte problemer vanlige på tvers av flere dieselmotorer, og 1.5L HDI er ikke annerledes. Disse har en tendens til å påvirke bydrevne biler mest, da DPF vanligvis trenger en god stund før den kan nå optimale temperaturer og dermed begynne å senke utslippene dine. Hvis du bare bruker 1.5L til bykjøring og kortdistansependling, kan du møte DPF-problemer ganske enkelt.

  Vanlige problemer med Renault Megane

De vanligste DPF-relaterte 1.5L HDI-problemene er tilstopping eller manglende utslippstest, som begge kan føre til at du må erstatte DPF som kan koste mye penger.  Det beste du kan gjøre er å gå for et tilsetningsstoff av høy kvalitet som skal rengjøre DPF mens motoren går. Hvis du gjør dette proaktivt, er det mye mindre sannsynlig at du opplever DPF-problemer.

AdBlue-problemer

Problemer med AdBlue-tanken er også en vanlig forekomst på mange HDI-motorer, inkludert 1.5L inline 4-sylindret.  Problemet her er at væsken noen ganger kan finne veien inn i det forseglede området av tanken som huser all elektronikken. Dette kan føre til kortslutning og potensielt til og med korrodere de linjene som må byttes ut og forsegles igjen.

For å holde øye med dette, er det best å legge til AdBlue-væsken   som følger instruksjonene som er oppført i brukerhåndboken. Siden disse problemene for  det meste har en tendens til å danne seg når for mye AdBlue legges til,  bør du være god hvis du følger instruksjonene. Videre, selv om dette problemet  skjer mens du gjør alt riktig, vil problemet sannsynligvis bli dekket av garantien.

Problemer med timingkjeden

Problemer med timingkjeden er noen av de verste problemene en motor kan møte, da en defekt kjede/strammer kan utøve massiv belastning på motoren og til og med ødelegge den. Det gode er at disse problemene kan bli lagt merke til tidlig hvis motoren er emitting merkelige bankelyder, spesielt på tomgang.  Som sådan må du være  oppmerksom på hvordan motoren går, da det vil gjøre det mulig åforhindre at dette problemet blir mye verre.

  Alt om 2023 Peugeot 3008

Sørg også for å holde øye med oljenivåene dine og erstatte dem i henhold til brukerhåndboken, da det vil hjelpe motortimingen til å være så fokusert som mulig. Hvis kjeden svikter, kommer den til å ødelegge motoren din. Å kjøpe en ny 1.5L HDI-motor kan ofte være dyrere enn selve bilen, noe som vil føre til at den blir avskrevet av forsikringsleverandører.

Subpar akselerasjonsproblemer

Til slutt skal vi også nevne problemer knyttet til at bilen ikke ønsker å akselerere raskt nok.  Det antas at dette problemet skyldes  enten masseluftstrømssensoren (MAF) eller på grunn av at injektorene ikke får riktig smøring.

Dette problemet kan også løses i de tidligere stadiene ganske enkelt ved å bruke drivstofftilsetninger av høy kvalitet som både vil holde deg trygg mot subpar akselerasjon og hjelpe deg med AdBlue-tankproblemene nevnt ovenfor. Det vanligste symptomet på dette er en 1,5 l HDI som sliter i løpet av den kalde vinteren, spesielt før den når optimal temperatur.

FAQ-seksjon

Er Peugeot 1.5L HDI en god motor?

En av de største pet peeves med dieselmotorer er  mangelen på raffinement  og en økt utslippsprofil, som begge gjør dem  mindre populære enn bensinmotorer, spesielt i dagens dag og alder. Imidlertid kan ingen nekte for at dieselmotorer kommer med sitt eget sett med fordeler som inkluderer bedre effektivitet, mer dreiemoment og potensiell langsiktig kjørelengde.

1,5 l HDI er ikke verdens mest sofistikerte motor, men den klarer seg bedre enn de fleste motorer på markedet. For det andre slipper den ut mindre enn 100g CO2 per kilometer,  noe som også gjør det ganske økonomisk for en motor med 130 hk og 300 Nm dreiemoment.

  Vanlige problemer med Fiat 500e

Hvor lenge kan Peugeot 1.5L HDI vare?

Hvis riktig vedlikeholdt, er det ingen grunner til at du ikke bør forvente at 1.5L HDI skal vare mindre enn 200.000 miles. Disse motorene brukes også ofte til kommersielle formål, noe som betyr at Peugeot tror at de fleste HDI-enheter tåler langvarig overdreven misbruk med riktig vedlikehold.

Derfor, hvis motoren ikke har blitt misbrukt og har fått alt nødvendig vedlikehold, bør den kunne vare veldig lenge.

Hvorfor kvitter Peugeot seg med  dieselmotorer?

Tilbake i 2018 kom Peugeot ut og sa at de kommer til å slutte å bruke FoU-penger på å utvikle nye dieselmotorer, som var den første offisielle bekreftelsen på at Peugeot blir kvitt alle dieselmotorer. Peugeot sa også at 2023 vil være året da det ikke kommer til å være noen nye dieselmotorer med Peugeot-merke.

Peugeot gjorde dette for å følge den nye trenden med hybridisering og reduksjon av utslipp for å appellere til en bred (for det meste velstående) kundebase  som legger stor vekt på bilens karbonavtrykk.  For det andre er det mer fornuftig å redusere og turbolade / hybridisere bensinmotorer som iboende ikke er like skadelige for miljøet.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter