Vanlige Ford Ranger 3.2 Motorproblemer

Ford Ranger

Ford Ranger er en av de mest populære Ford-lastebilene noensinne fordi den er stor nok for folk flest, men er ikke gigantisk som noen av Fords F-serie lastebiler er. Totalt sett er Ford Ranger en god bil, da den tilbyr en virkelig allsidig mellomstor lastebilopplevelse med utmerket tauing og ytelse. For at en Ranger skal kunne gjøre det, trenger den en kraftig og pålitelig motor, så hva er de vanligste Ford Ranger 3.2 motorproblemene?

De vanligste Ford Ranger 3.2 motorproblemer inkluderer feil oljepumpe avløp, dual-masse svinghjul problemer, problemer med drivstoffinnsprøytningssystemet, intercooler lekkasjer, slange nedbrytning, og EGR problemer. Disse problemene er relativt vanlig med mange generasjoner av Ford lastebiler og Mazda BT-50 som også bruker denne motoren.

Totalt sett er 3.2L-motoren er robust og ganske pålitelig, noe som betyr at du kan forvente at den skal vare veldig lenge hvis du tar godt vare på den. Når det er sagt, må vi nevne at mange eiere av denne motoren er ikke spesielt betimelig med vedlikehold, og det er derfor det kan ha fått et dårlig rykte i noen Ford indre sirkler.

Vi skal nå gå i dybden om alle disse vanlige Ford Ranger 3.2 motorproblemer som inkluderer å fortelle deg hva som forårsaker disse og hvordan du kan fikse dem.

Feil oljepumpe avløp

3.2L-enheten er utstyrt med en oljepumpe med variabel strømning som bruker et spesialdesignet vinge-stilsystem som er mye forskjellig fra en normal pumpedesign preget av et girdrev. Grunnen til at Ford gjorde dette var å gjøre motoren mer effektiv, men ulempen er at dette systemet lider av en iboende feil.

  Vanlige problemer med Volkswagen E-Golf

Disse systemene kan ikke prime seg selv, og det er grunnen til at et oljeskift kan være en stor risiko for de som ikke er klar over dette. Hvis du bestemmer deg for å kjøre Ranger uten en primet oljepumpe, kan det føre til at hele systemet går haywire og forårsake enorme skader.

Problemer med dobbeltmasse svinghjul

Et av aspektene mange 3.2L eiere elsker er det faktum at denne motoren kommer med en manuell girkasse som mange anser som bedre enn den automatiske. Denne overføringen er utstyrt med en dobbel masse svinghjul designet for å beskytte drivlinjen fra alle vibrasjoner en diesel drivlinje vanligvis avgir, samtidig som det gjør overføringen jevnere.

Imidlertid, med all friksjonen disse systemene tåler, har de en tendens til å slites ut relativt raskt, og hvis det ikke blir tatt vare på umiddelbart, vil det også legge ekstra belastning på clutchen. Den enkleste måten å fortelle om din dual masse svinghjulet er å klandre er hvis du hører raslende lyder mens du trykker ned på pedalen.

Problemer med injeksjonssystemet

Diesel Ford-motorer og problemer med drivstoffinnsprøytningssystemet er veldig vanlige. 3.2 L-motoren her er utsatt for P1280 feilkode som også er vanlig på tvers av Fords større Heavy Duty-motorer. Disse problemene er etterfulgt av en sjekk motor lys og treg motorytelse. Oftere enn ikke, problemet er knyttet til en defekt Injection Control Pressure (ICP) sensor.

For å løse dette problemet må du inspisere hele bilens drivstoffsystem og sannsynligvis bytte ut noen få forringede slanger, potensielt til og med selve ICP-sensoren. Alt i alt er det best å ikke ignorere problemer som disse, da de har en tendens til å bli verre over tid.

  Vanlige problemer med Renault Scenic

Intercooler-lekkasjer

Slanger av dårlig kvalitet er ikke uvanlig med noen av Fords motorer, noe som betyr at de kan slites ut over tid, bli sprø og til slutt gå i stykker. Dette fører til en hel masse problemer med noen av bilens systemer, spesielt intercooler-systemet som kommer til å lekke hvis det virkelig finner sted.

Hvis din Ranger begynner å lide av nedsatt ytelse selv under normale kjøreforhold eller til og med går i full Limp-Modus, det er en god bit av sjansen for at problemet er relatert til en intercooler lekkasje. Du kan reparere dette ved å bruke varmebestandig tape og lukke lekkasjen, men det er best å bytte ut slangen.

EGR-problemer

Avgassresirkuleringsventilen har til oppgave å øke bilens effektivitet, bidra til drivstofføkonomi og kjøle ned eksosgassene. EGR-systemet på 3.2L-motoren avkjøles via vann, noe som betyr at det er det samme som selve motoren.

Problemet oppstår når en lekkasje oppstår et sted og får alt vannet til å lekke ut. Hvis du ikke legger merke til dette tidlig nok, er det en god sjanse for at du vil ende opp med en blåst toppakning eller til og med en kjølevæskelekkasje. Det er best å bytte ut EGR-ventilen når dette skjer, da du ikke vil risikere ytterligere skade på systemet.

Ofte stilte spørsmål

Hvor lenge kan Ford 3.2 Ranger vare?

Hvis du vedlikeholder den godt nok, bør denne 3.2L Ranger kunne vare i 20 år eller enda lenger enn det. Ford er stolt av å annonsere at lastebilene er designet og bygget tøffe for å kunne tåle alt misbruk som følger med lastebillivet, samtidig som de kan vare veldig lenge.

  Problemer med Audi 2.0 TFSI-motoren

Ranger er veldig mye det samme, men bare hvis du gjør alt som må gjøres. Hvis ikke, problemer vil begynne å samle seg og vil til slutt føre til livstruende problemer som er sikker på å drepe din Ranger for tidlig.

Er Mazda BT-50 En Ford Ranger?

Mazda BT-50 deler denne motoren med Ford Ranger, men vi trenger å nevne at Ford og Mazda gjorde disse separat. Dette betyr at selv om de deler ganske mange deler med hverandre, er de forskjellige nok til at de føler seg annerledes på veien.

Imidlertid er eldre Mazda B-serie lastebiler faktisk Ford Rangers med Mazda-merker, noe som betyr at de er nesten identiske.

Bør jeg kjøpe en brukt Ford Ranger?

Å kjøpe en brukt Ford Ranger kommer med noen fordeler og noen ulemper også. Først av alt, å kjøpe en Ranger brukt kommer til å spare deg for ganske mye penger ettersom Rangers ikke er immun mot avskrivninger mens de ikke endrer seg drastisk gjennom årene.

Hvis du klarer å finne en i anstendig stand, og hvis du ikke har noe imot å ikke ha den aller nyeste teknologien, er en brukt Ranger en veldig god idé.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter