Vanlige problemer med Peugeot 3008 Hybrid4

Peugeot 3008 Hybrid4

Peugeot 3008 Hybrid4 er en PHEV-versjon av den velkjente 3008 som først ble introdusert for modellåret 2008. PHEV Hybrid4-modellen kom ut 4 år senere i 2012 og var den aller første masseproduserte dieselhybriden med en 2.0L diesel 4-sylindret motor og en elektrisk motor for en kombinert effekt på 163 hk.

Denne modellen av 3008 er designet for å være effektiv og å ha en veldig lang rekkevidde som er perfekt for en motorvei cruiser. Imidlertid er 3008 Hybrid4 ikke perfekt som det lider av noen relativt alvorlige problemer som kan hemme den samlede eierskap erfaring. Derfor skal vi i denne artikkelen nevne alle de vanlige problemene med Peugeot 3008 Hybrid4, så hold deg og finn ut!

Problemene inkluderer problemer med de elektriske systemene, problemer med klimaanlegget, problemer med overføringen, kort EV-rekkevidde enn hevdet, og DPF.  Noen av disse elektriske problemene kan være både alvorlige og bare en plage, men de ser ut til å skje relativt vanlig, spesielt på eldre modeller.

Alt i alt er 3008 Hybrid4 en god bil, men det er en kompleks bil med ganske mange vulnerable deler som kan legge opp til å bli alvorlige problemer. Som sådan, hvis du er interessert i å kjøpe en, sørg for å opprettholde den så godt du kan for å være så trygg som du kan være.

Elektriske problemer

Elektriske problemer er de vanligste problemene med Hybrid4, hvorav noen har en tendens til å være ganske alvorlige. Ganske mange eiere klaget over at bilen ikke ønsket å aktivere EV-modus, mens andre klaget over at 12-voltsbatteriet døde for fort. Det virker som om noe trekker strøm mens bilen din er parkert, noe som vanligvis er tilfelle med for tidlig batteridød .

  Vanlige problemer med Audi S7

Dashbordet kan be om varsellampen «trekkraftsystem trenger reparasjon» som kan forsvinne og komme tilbake periodisk, noe som gjør det vanskelig å reprodusere problemet hos en forhandler. Eiere har også klaget  på en rød skiftenøkkelvarsellampe som kommer av og på med jevne mellomrom. Selv etter at du har byttet batteri, kommer disse problemene ofte tilbake.

A / C-problemer

A / C i Hybrid 4 kan mislykkes på grunn av en rekke årsaker. De vanligste er relatert til dårlig vedlikehold og fører til et skittent luftfilter,  en skitten/tilstoppet kondensator eller en skitten fordamper. For å fikse dette, bør en enkel rengjøring gjøre i de fleste tilfeller, i andre tilfeller må du bytte ut disse delene for å forfalle.

De mer alvorlige klimaanleggsproblemene inkluderer en refrigerant-lekkasje, en  mislykket kompressor,  en defekt blåsermotor eller en defekt blend døraktuator.  Derfor, hvis du vil reparere klimaanlegget, må du bytte ut disse komponentene. Gitt, noen ganger kan disse repareres, men det garanterer ikke at problemet ikke kommer tilbake om kort tid.

Problemer med overføring

Peugeot 3008 Hybrid4 leveres med en 6-trinns automatgirkasse som passer bilens karakter veldig bra hvis alt er i orden. However, denne overføringen er kjent for å ha noen problemer her og der. De vanligste er hard giring og mulige giringsforsinkelser som kan gjøre bilen lat og lite underholdende å kjøre.

Noen få eiere klaget også over at bilen ble sittende fast i gir og nektet å skifte helt. I så fall må bilen få giroljen kontrollert og etterfylt så snart som mulig, da dette kan låse girkassen helt.

  Skoda Roomster automatiske problemer

En kort EV-rekkevidde

Peugeot sier at 3008 Hybrid4 kan gjøre 39 miles av ren elektrisk rekkevidde som er et veldig godt estimat for bare en 13,2 kWh batteri.  Batteriet er også støttet av en 8-års eller 100.000-mile garanti som høres veldig fint ut. Problemet her er imidlertid at de fleste eiere sier at din maksimale rekkevidde ender opp med å være mellom 17-21 miles, noe som er mye verre.

Noen få eiere klaget til og med over at de aldri klarte å få mer enn 15 miles med ren EV-rekkevidde, noe som er avskyelig hvis det offisielle estimatet er 39 miles.  Videre ser rekkevidden ut til å forkortes med bilens alder, noe som betyr at hvis det virkelig er tilfelle, vil bilen ikke føles som en hybrid i det hele tatt.

DPF-problemer

DPF-problemer er ekstremt vanlige på tvers av flere dieselbiler og kan være veldig dyre og stressende å fikse. Dessverre er 3008 Hybrid4 også en av de bilene som DPF-systemet kan tette seg selv og dermed trenger rengjøring oftere enn de fleste biler.

Mange eiere klaget over at bilen til tider hadde dårlig drivstofføkonomi, noe som kan knyttes direkte til DPF-systemet.

FAQ-seksjon

Er Peugeot 3008 Hybrid4 et godt kjøp?

Tanken bak en hybrid (i hvert fall for de fleste) er å spare penger på ulike avgifter  og skatter, samtidig som man drar nytte av en renere og mer effektiv energikilde. Den renere delen av ligningen lover ikke så godt med  en diesel drivlinje som er grunnen til at folk flest viker unna en Hybrid4.

  Problemer med automatisk girkasse i Citroën C3

Men realiteten  er at dieselmotorer fungerer virkelig well med en hybrid drivlinje fordi de er iboende mer effektive enn  en bensinmotor.  Det er et kjent faktum at de fleste hybrider mister sin effektivitet på motorveihastigheter hvis de støttes av en mindre bensinmotor, mens dieselmotorer faktisk er de beste når det gjelder motorveicruise.

Er det en god idé å kjøpe en brukt hybrid?

Kjøpe en brukt hybrid er litt av en utfordring som hybrider er mer komplekse og har en tendens til å være mer utsatt for hybrid-relaterte problemer som bilen aldre. Men hvis bilen har blitt riktig vedlikeholdt og den ikke gjorde et stort antall miles, kan det være en god ide å kjøpe en brukt hybrid hvis det gjøres riktig.

Lager Peugeot pålitelige biler?

Peugeot gjør ganske pålitelig biler, men de er ofte plaget av elektriske problemer som er langt den mest klaget over problemer med Peugeot modeller. Dessuten er eldre Peugeot-modeller vesentlig mer utsatt for problemer sammenlignet med dagens Peugeot-modeller som har forbedret seg mye gjennom årene.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter