Er Peugeot Rifter en god bil?

Peugeot Rifter

Peugeot Rifter er  en MPV som først ble avslørt tilbake i 2017, og den er basert på samme plattform som den like populære Citroen Berlingo og mange andre lignende Stellantis-eide modeller.  Rifter  er  nå i sin andre generasjon som er overraskende moderne da den også tilbyr elbilversjoner. Så er Peugeot Rifter en god bil?

Peugeot Rifter er en  veldig god bil, da det er en moderne, praktisk, fin å kjøre og ganske rimelig flerbruksbil som ofte brukes både privat og kommersielt. Peugeot klarte å selge mange av disse gjennom årene, noe som understreker det faktum at Rifter virkelig er en veldig god bil for  det den er laget for å gjøre.

Motorene som tilbys inkluderer bensin, diesel og elektriske drivlinjer, noe som betyr at alle kan finne det de er ute etter med Rifter.  Designet er ikke spesielt spennende eller attraksjonssøkende, men det er å forvente fra en bil som dette. På den annen side er interiøret i Rifter faktisk veldig fint.

Kjøreopplevelsen er ikke noe å skryte av, mens påliteligheten ser ut til å være ganske anstendig. Verdimessig får du mye bil for pengene, mens det praktiske er så bra som det kan være fordi hovedfokuset  til Rifter er å være praktisk og med god plassstyring.

Peugeot Rifer – drivlinjen

Peugeot Rifter er tilgjengelig med noen få forskjellige drivlinjealternativer som inkluderer bensin-, diesel- og elektriske versjoner.  Den eneste bensinmotoren som er tilgjengelig er 1.2L PureTech inline 3-sylinder, men den kommer i to trinn med melodi som inkluderer  en 110hp  and en 130hp variant avhengig av dine behov.

  Alt om 2023 Peugeot e-Partner

Den 1.5L BlueHDi diesel er også tilgjengelig for Rifter, og den kommer også i to trinn av tune som inkluderer en 100hp modell og en 130hp modell.  Til slutt må vi også nevne e-Rifter som  benytter seg av det kjente 50kWh-batteriet fra Stellantis som tilbyr rundt 180 miles rekkevidde og 136 hk med en 20-80% hurtigladende DC 100kW-hastighet på omtrent 25 minutter.

Rifter leveres som standard med manuell girkasse og forhjulsdrift, men du kan oppgradere til automatgir hvis du ønsker det.  Totalt sett  er Rifter en  godt avrundet MPV som har en veldig bred motorpalett som burde være nok for de fleste.

Peugeot Rifter – Design og kjøring

Vi kan alle være enige om at Rifter ikke kommer til å snu noen hoder når den ruller forbi, da den ser ganske grunnleggende og beskjeden ut, noe som er litt rart for dagens Peugeot-modeller som ser mye mer dristige ut enn dette. Dette er imidlertid en MPV, og de fleste MPV-kjøpere kjøper dem ikke for å vise seg frem. På den annen side er interiøret  i Rifter et veldig hyggelig sted å være.

Kjøreopplevelsen er sikker og stabil, men det er ganske mye slingring i svingene.  Rifter  er  ikke altfor sporty, noe som er å forvente som Peugeot aldri hadde tenkt at den skulle være. Det er en føyelig og relativt komfortabel liten varebil, ikke noe mer enn det.

Peugeot Rifter – Pålitelighet og vanlige problemer

Rifter ser ut til å gjøre det bra i pålitelighetsavdelingen, da det ikke er for mange alvorlige problemer å snakke om. Disse må vedlikeholdes riktig når det er nødvendig, ellers  vil de oppleve mange problemer, hvorav noen kan være skadelige for bilens viktige systemer.

  Alt om 2023 Peugeot e-308

De vanligste problemene inkluderer problemer med en defekt håndbrems som noen ganger kan slippe taket. Styresystemet kan også svikte på grunn av problemer med rattstammen og dekkstengene. Drivstoffet kan lekke gjennom drivstoffpumpen og slangene mens sikkerhetsbelter  og motoren også kan oppleve problemer med mangel på fastholdelse og mangel på strøm.

Peugeot Rifter – verdi og praktisk

Du kan forvente å betale mellom £ 25,140 – £ 29,630 for Rifter som er en god pris med tanke på hvor mye plass du får og det faktum at den kommer med en elektrisk drivlinje. Brukte eksempler kan ofte tank i verdi hvis de får mange miles på klokken for fort som er å forvente som disse ikke er nødvendigily alt som ønskelig.

Praktisk med Rifter er sannsynligvis en av dens sterke sider, da den ikke mangler plass både i setet og i lasten.  Den lange versjonen  av Rifter kan sitte opptil syv personer uten problemer, synligheten er utmerket på grunn av et kort overheng foran.

FAQ-seksjon

Er Peugeot RIfter en luksuriøs bil?

Noen tror at selv om Rifter tilbyr et fint interiør, mangler det raffinement sammenlignet med noen av sine rivaler som den nye VW Caddy.  Som sådan  er Rifter langt fra å være en luksusbil, men virkeligheten er at dette segmentet ikke er designet med luksusbiler i tankene uansett.

Som sådan tilbyr Rifter en  ganske sammenhengende og avgjørende opplevelse som en bil fra økonomisegmentet, men det er langt fra å være en luksusbil.

  Alt om 2023 Peugeot 3008

Er Peugeot e-Rifter bedre enn Rifter?

Det avhenger av ditt spesifikke bruksscenario. Hvis du er noen som har en tendens til å tilbringe mesteparten  av tiden din i byen med kor  og pendling, og du har et sted å parkere og lade bilen, er e-Rifter et mye bedre valg, da det kommer til å bli billigere å leve med, billigere å forsikre, mer pålitelig, og du vil absolutt sette pris på å ha 100% av kraften under høyre fot umiddelbart.

På den annen side, hvis du ikke er en fan av elbilerog du ikke har infrastrukturen til å støtte dem, har du det bedre med den vanlige Rifter som tilbyr en vesentlig lengre rekkevidde med en full tank med diesel eller bensin.

Når kommer nye Peugeot Rifter ut?

Peugeot Rifter har fått en oppdatering for modellåret 2022, noe som betyr at den sannsynligvis kommer til å forbli den samme de neste 2-4 årene.  Etter det kommer Peugeot til å komme ut med en ny versjon av RIfter hvis det er fornuftig. Hvis det gjør det, er sjansen stor for at neste generasjons Rifter kommer til å være  en elektrisk bil og en bensin-hybrid uten diesel engines lenger.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter