Vanlige problemer med Renault Kadjar

Renault Kadjar

Renault Kadjar er en kompakt crossover-SUV laget av Renault mellom 2015 og 2022. Kadjar ble erstattet av Renault Austral som tilhører samme segment, men bare er avhengig av EV og hybridkraft. I løpet av sin relativt korte levetid klarte Kadjar å bli en av de mest solgte Renault-modellene, noe som ikke kommer som noen overraskelse siden verden er så opptatt av crossover-SUV-er i disse dager.

I denne artikkelen, vi kommer til å gå over alle de vanlige problemene med Renault Kadjar og fortelle deg hva du trenger å se etter hvis du er i markedet for en. Totalt sett Kadjar ser ut til å være en anstendig pålitelig bil som Renault klarte å forbedre sin generelle pålitelighet i tiden etter 2010.

De vanligste problemene med Renault Kadjar inkluderer elektriske problemer som et defekt nøkkelkort eller et problem med noen av bilens tilbehør. Andre problemer inkluderer ulike problemer med kollisjonsputer som resulterte i noen få tilbakekallinger i løpet av bilens levetid.

Girkassen kan føles treg og lat til å skifte mens diesel filteret er også kjent for å forårsake problemer. Alt i alt, Kadjar er en tilstrekkelig pålitelig bil, men mange av sine rivaler har en tendens til å tilby bedre generelle pålitelighet resultater.

Defekt nøkkelkort

Det har vært mange rapporter om Kadjar-nøkkelkortet som ikke vil låse opp bilen. Som det ser ut, skyldes dette problemet sannsynligvis at batteriet i nøkkelkortet går ut litt for raskt. Noen sier at kortet opplever problemer mens det er parkert i travle områder der signalet kan bli forstyrret, noe som vanligvis ikke er noe å bekymre seg for med de fleste biler.

  Vanlige problemer med Hyundai Sonata

Uansett, hvis nøkkelkortet ditt ikke kan låse opp eller starte bilen, bør du bytte ut batteriet og prøve en gang til. Hvis det ikke rører seg, bør du ta bilen til forhandleren slik at en tekniker kan se på den. Selv om disse problemene kan bli irriterende veldig raskt, er de ikke så vanskelige å sortere ut når du innser hva som forårsaker problemet.

Defekt tilbehør

Elektriske vinduer på Kadjar er kjent for å mislykkes, noe som betyr at du må bytte ut elektriske vindusaktuatorer hvis du vil at vinduene skal gå opp og ned. Dette er en relativt velkjent feil av mange Renaults i det siste, og det virker som Kadjar er fortsatt noen ganger lider av disse.

Vindusviskerne er også problematisk, men ofte rett og slett fordi de ble sittende fast og vil trenge å bli budged litt. Indikatorene er også noen ganger kjent for å miste en pære ganske tidlig, noe som kan gi deg ikke-fungerende indikatorer som må byttes ut umiddelbart for din egen sikkerhet.

Problemer med kollisjonsputer

Det er ganske vanlig i disse dager for nye biler til å lide av airbag problemer og Kadjar er ikke annerledes. Imidlertid, Kadjar var en del av ganske mange tilbakekallinger rett og slett på grunn av airbag problemer. Kollisjonsputen kontroll-modul kan mislykkes på 2015-modeller og hindre kollisjonsputen fra å distribuere som kan være veldig farlig.

Oppblåserne for vinduskollisjonsputer kan også svikte og føre til at vinduskollisjonsputen ikke utløses. Til slutt, gardin kollisjonsputer har også blitt utsatt for en tilbakekalling mens thorax kollisjonsputer ble inkludert i tillegg. Alt i alt gikk Kadjar gjennom fire forskjellige kollisjonsputerelaterte tilbakekallinger bare i EU.

  Vanlige problemer med Skoda Citigo

Problemer med girkassen

Det virker som Kadjar ikke lider av noen spesielt alvorlige overføringsproblemer, men hvis du ikke vedlikeholder den i god tid, kan hele enheten mislykkes. Den automatiske girkassen er imidlertid kjent for å være treg, lat og inkonsekvent, noe som gjør den generelle kjøreopplevelsen litt for landbruket.

Clutch slave sylinder på manuell girkasse versjon kan mislykkes og føre til at bilen ikke er i stand til å skifte gir konsekvent. Videre, hvis dette problemet ikke blir lagt merke til tidlig, kan det føre til ytterligere skade på girkassen.

Problemer med dieselpartikkelfilter

Sist, men ikke minst, må vi også snakke om DPF-problemer som er mest vanlig på Renault 1.5 dCI-motoren. Noen ganger DPF kan bli tilstoppet mens flyt plugger på denne motoren er også noen ganger kjent for å oppleve problemer.

Alt i alt, hvis du fanger disse tidlig, vil du løse dem veldig enkelt, da alt du trenger å gjøre er å rengjøre de tilhørende komponentene. Hvis du ikke klarer å stoppe disse tidlig nok, vil disse forverres over tid.

Seksjon med vanlige spørsmål

Er Renault Kadjar en god bruktbil?

Hvis du vil ha en stilig, effektiv, relativt romslig og anstendig familiebil, er Renault Kadjar et veldig godt bruktbilalternativ. Den har nok plass til de fleste familiebehov, den gir god sikt, den er tilstrekkelig pålitelig, og den klarer ikke å ødelegge bankkontoen din med sine lave driftskostnader.

  Vanlige problemer med Audi S8

Hvis du er vant til å kjøre biler fra økonomisegmentet, vil Kadjar ikke føles annerledes. På den annen side, hvis du er vant til å kjøre biler fra den luksuriøse enden av markedet, Kadjar kommer til å føles som en betydelig nedgradering.

Hvorfor gjorde Renault Avvikle Kadjar?

Det er ingen klare grunner til hvorfor Renault bestemte seg for å droppe Kadjar, men det er et par ting som absolutt spilte en rolle. Først av alt, Kadjar var på en alvorlig nedadgående spiral når det kommer til popularitet, og det var også sliter med å konkurrere med noen av sine rivaler, selv når det først kom ut.

Hvis du kombinerer det med det faktum at Renault ønsker å bevege seg mot elbiler og hybrider, var det ganske klart at det kunne være en god idé å avvikle Kadjar til fordel for den nye Austral-SUV-en.

Hvilke Biler Rival Renault Kadjar?

Denne delen av markedet er svært konkurransedyktig, noe som betyr at Kadjar konkurrerer med slike som Volkswagen Tiguan, Skoda Karoq, Peugeot 3008, Ford Kuga, Nissan Qashqai og Hyundai Kona.

Alle disse har noe å tilby, noe som er grunnen til at stort sett alle disse selger anstendig, bortsett fra den avviklede Kadjar.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter