Vanlige problemer med Renault Sandero

Renault Sandero

Renault/Dacia Sandero er en småbil som produseres av både Renault og det rumenske datterselskapet Dacia. Sandero kom ut i 2008 og har siden blitt fullstendig redesignet to ganger. Den siste, 3. generasjonen av Sandero kom i 2020 og produseres og selges fortsatt globalt.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom alle de vanligste problemene med Dacia Sandero, noe som betyr at vi lister opp alt som er galt med den og følger opp med nyttige råd om hvordan du kan unngå disse problemene i fremtiden. Noen av disse problemene er faktisk verre enn andre, noe som betyr at noen kommer til å kreve profesjonell hjelp.

De vanligste problemene med Renault Sandero omfatter rustproblemer, problemer med det elektriske systemet, ECU-feil, problemer med DPF og problemer med høytrykksdrivstoffpumpen (HPFP). Tidligere modeller av Sandero er mer problematiske, mens senere modeller er mer robuste.

Uansett er Sandero en god, rimelig og populær underklassebil med mange tilhengere takket være at den har vært med i Top Gear flere ganger. Hvis du er på utkikk etter en Sandero, bør du lese denne artikkelen for å finne ut hva du bør være oppmerksom på og hvordan du unngår å kjøpe en «lemon».

Rustproblemer

Dette er et problem som først og fremst er knyttet til 1. generasjon Sandero, men mange rapporterer at også Sandero-modellene fra 2013-2016 er utsatt for rust. Dette var et ganske stort problem for Renault/Dacia, noe som fikk dem til å utvide garantidekningen fra 5 til 7 år for å tilfredsstille kundenes bekymringer.

Sjansen for at bilen din ruster, blir imidlertid større og større jo flere kilometer den kjører og jo lenger den tilbringer på veien. En kilde hevder at den indiske fabrikken ikke klarte å levere en riktig lakkblanding som hadde direkte sammenheng med rust og korrosjon. Noen rapporter fra Europa sier dessuten at eldre Renault/Dacia-biler faktisk er mindre utsatt for rust enn nyere biler.

  Vanlige problemer med Renault Modus

Elektriske problemer

Det finnes utallige rapporter om at Dacia/Renault Sandero lider av en lang rekke elektriske problemer, hvorav de fleste heldigvis ikke påvirker bilens kjøreegenskaper. De vanligste elektriske problemene omfatter defekte infotainmentsystemer som enten kan bli blanke eller fryse. Det rapporteres også ofte om problemer med klimaanlegget, som ikke klarer å kjøle ned/varme opp kupéen raskt.

Et av de mer bemerkelsesverdige problemene er knyttet til defekte frontlykter, noe som kan utgjøre en sikkerhetsrisiko om natten. Mindre problemer, som problemer med elektriske vinduer eller elektriske låser, har også blitt rapportert, men ikke like ofte som problemene nevnt ovenfor.

Problemer med DPF

Hvis du opplever symptomer som redusert motorytelse, varsellamper, økt drivstofforbruk eller problemer med å starte/stallere bilen, er det sannsynlig at det er DPF-filteret som er årsaken. Over tid kan DPF-filteret bli tilstoppet av sot, noe som kan føre til en rekke problemer. For å løse dette må du enten rengjøre DPF-filteret, hvis det er mulig, eller skifte det ut, noe som ikke er billig.

For å unngå disse problemene må du følge alle planlagte vedlikeholdsintervaller og endre kjørevanene dine. Dette kan innebære å kjøre i høyere hastigheter eller over lengre tid, slik at motoren når høyere temperaturer og brenner bort sot som har samlet seg i filteret.

ECU-problemer

Den elektroniske styreenheten (ECU) er en viktig komponent i alle moderne biler, også i Dacia Sandero. Den er ansvarlig for å styre mange av motorens funksjoner, inkludert drivstoffinnsprøytning, tenningstidspunkt og utslippskontroll. Den kan imidlertid også svikte og forårsake en rekke problemer.

  Vanlige problemer med BMW 350i

Det kan for eksempel føre til ujevn tomgangskjøring, inkonsekvent akselerasjon og dårlig drivstofføkonomi. Ettersom ECU-enheten har til oppgave å kontrollere flere viktige parametere, er det viktig å få den sjekket så snart som mulig for å unngå at den forårsaker flere problemer senere.

Problemer med høytrykksdrivstoffpumpen

Hvis HPFP svikter, vil motoren bli sulteforet på drivstoff og dermed sannsynligvis stanse og nekte å starte. HPFP-problemer kan også føre til tidlige feiltenninger, ujevn tomgang og redusert motorytelse. En måte å finne ut om HPFP-enheten fungerer på, er å lytte til at den starter når du slår på tenningen.
Hvis du ikke kan høre at HPFP-en starter, eller hvis den bråker for mye eller er inkonsekvent, er sjansen stor for at den kommer til å svikte etter hvert og må skiftes ut.

FAQ-seksjonen

Er Renault/Dacia Sandero en pålitelig bil?

Når det gjelder pålitelighet, har Sandero gjort det bra i uavhengige undersøkelser og rangeringer. For eksempel har Sandero konsekvent rangert høyt i den årlige pålitelighetsundersøkelsen What Car?, og i JD Power Vehicle Dependability Study 2020 ble Sandero vurdert som en av de mest pålitelige småbilene på det britiske markedet.

For at den skal være pålitelig, må du imidlertid utføre alt nødvendig vedlikehold ofte, inkludert oljeskift, skifte av oljefilter, vedlikehold av bremser, skifte av girkassevæske, skifte av luftfilter osv.

  Er Renault Zoe en god bil?

Finnes det en elektrisk Renault/Dacia Sandero?

Foreløpig er det ingen elektriske Sandero-modeller i salg, men Dacia og Renault jobber hardt for å introdusere mange elbiler i årene som kommer, og en av dem kan faktisk erstatte Sandero. Den heter Dacia/Renault Spring Electric og er en subkompakt, rimelig elbil som håper å tiltrekke seg mange kjøpere med sin overkommelige pris.

Renault og Dacia kan komme til å tilby en elektrisk versjon av Sandero i fremtiden, ettersom mange bilprodusenter i økende grad går over til elektriske drivlinjer for å oppfylle utslippskravene og forbrukernes etterspørsel etter elbiler, men vi får vente og se.

Hvorfor er Sandero både Renault og Dacia?

Renault Sandero er en bil produsert av Renault i samarbeid med datterselskapet Dacia. Renault eier en majoritetsandel i Dacia, som er en rumensk bilprodusent som produserer rimelige biler rettet mot budsjettbevisste kjøpere.

I noen markeder selges Sandero som Renault, mens den i andre markeder selges som Dacia. Valget av merkevare avhenger av ulike faktorer, blant annet markedsposisjonering og merkevaregjenkjennelse. Renault ønsker også å skille disse to merkene i mer konkurranseutsatte og avanserte markeder som Europa for å beholde en høyere Renault-merkevareverdi.

Renault Sandero feil
Vanlige feil, problemer og svakheter.

Nyheter