Vanlige problemer med BMW 350i

BMW 350i er en elegant, kraftig og luksuriøs bil. Den er også ganske pålitelig og har flere avanserte funksjoner. Den har imidlertid også flere problemer som brukerne bør kjenne til. Men hva er de vanligste problemene med BMW 350i?

Vanlige problemer med BMW 350i er oljelekkasjer, dårlig tomgang, periodisk stans, defekte høytrykksdrivstoffledninger og defekt drivstoffpumpe. Dessuten har andre eiere rapportert om problemer med fjæring, sviktende tannrem, rustproblemer, overoppheting av motoren og sviktende fordelerarm og rotorarm.

Hva er de vanligste problemene med BMW 350i?

Oljelekkasjer

Det første problemet som BMW 350i-brukere bør være klare til å møte er en oljelekkasje. Selv om de fleste oljelekkasjer i BMW 3-serie modeller er forårsaket av en utslitt ventildekselpakning, forårsaker strippede gjenger på denne modellen oljelekkasje. Det er derfor viktig at teknikeren diagnostiserer bilen din før problemet løses.

Dårlig tomgang

Flere brukere har også rapportert om dårlig tomgang. Dette kan skyldes at tomgangsventilen sitter fast eller vakuumlekkasjer. Likevel er det også viktig å sjekke tennpluggene og tennspolene, da de kan være problemet. Før du løser problemet, må du også inspisere bilen og rette opp det underliggende problemet.

Rustproblemer

Rustproblemer er også vanlig med BMW 350i. Problemet er utbredt i eldre modeller. Hvis du kjøper en brukt BMW 350i, må du sørge for å sjekke steder som fronten av fotbrønnene, bakre støtdempertårn, taklukeavløp og drivstoffledninger. Hvis du merker at du har rustproblemer, bør du sørge for å løse problemet før du får strukturelle problemer.

  BMW X5 E70 overføring problemer

Intermitterende motorstopp

BMW 350i kommer også med flere motorproblemer, og periodisk stalling er en av dem. Dette problemet er også vanlig i eldre BMW 350i. Det er normalt forårsaket av døende reléer eller skitten ring. Derfor, hvis bilen din opplever dette problemet, bør du få det fikset så snart som mulig.

Defekte høytrykks drivstoffledninger

En av grunnene til at BMW-er ikke er så pålitelige, er deler av lav kvalitet. De fleste BMW-deler er laget av gummi eller plast. Høytrykksdrivstoffledningene er en slik del. Som et resultat har de en tendens til å slites raskere enn konkurrentene. Etter en stund blir høytrykksdrivstoffslangene sprø og må skiftes ut.

Etter ca. 10 års bruk vil høytrykksdrivstoffslangene sprekke. Du kan imidlertid bytte dem ut før det skjer.

Defekt drivstoffpumpe

I likhet med høytrykksdrivstoffledningene vil også drivstoffpumpen forringes etter en tid. Og når dette skjer, vil drivstoffpumpen ikke lenger være i stand til å transportere riktig mengde drivstoff til motoren med det nødvendige trykket. Noen av tegnene på en utslitt drivstoffpumpe er startvansker, effekttap og lav drivstoffeffektivitet. Skift ut den dårlige drivstoffpumpen for å løse problemet.

Problemer med hjulopphenget

Problemer med fjæring er kanskje ikke veldig vanlig i BMW 350i, men flere brukere har rapportert om noen problemer. De fleste fjæringsproblemer på denne enheten er forårsaket av aldrende gummibøsninger i bakre underramme. I tillegg kan det hende du må inspisere antirullstanglenkene og bytte dem ut hvis de er utslitte.

Sviktende fordelerarm og rotorarm

En sviktende fordelerarm kan forårsake problemer med tomgang, tidsinnstilling og startvansker. En av hovedårsakene til at fordelerarmen svikter, er karbonavleiringer. Dette skyldes normalt høyspenningsgnister som kan føre til erosjon og karbonoppbygging over tid.

  Vanlige problemer med Skoda Rapid

For å løse dette problemet må du fjerne karbonavleiringen eller bytte ut fordelerarmen hvis den er skadet.

Overoppheting av motoren

Et annet problem som eiere av BMW 350i bør være klare til å håndtere er overoppheting av motoren. Hovedårsaken til dette problemet er en kjølevæskelekkasje, en defekt termostat eller en dårlig vannpumpe. I motsetning til de fleste problemene på denne listen, bør dette problemet håndteres raskt, da det kan føre til alvorlige problemer og kostbare reparasjoner.

For å løse dette problemet vil eieren få mekanikeren til å inspisere bilen og fikse det underliggende problemet.

Sviktende registerreim

BMW anbefaler å bytte tannrem på denne modellen hvert femte til sjette år. Hvis du unnlater å skifte tannremmen, kan den bli utslitt og ryke. Dette kan være katastrofalt og forårsake enda større skader. Derfor er det viktig å skifte tannremmen i tide.

FAQ

Hvilken motor er BMW 350i utstyrt med?

BMW 350i er utstyrt med en 5,0-liters V12-motor fra BMW 7-serie/8-serie. Merk at denne motoren er innstilt til å levere opptil 350 hk ved 6000 o/min og et maksimalt dreiemoment på 470 nm til bakhjulene.

Er BMW 350i verdt å kjøpe?

Ja, BMW 350i er verdt å kjøpe hvis du ønsker en finjustert motor med stor kraft. Den yter også eksepsjonelt godt og er slitesterk. Hvis du derimot er ute etter en vedlikeholdsvennlig, rimelig og pålitelig luksusbil på inngangsnivå, er dette ikke et passende valg.

  Vanlige problemer med Renault Laguna

Hvor lenge varer BMW 350i?

BMW 350i er kanskje ikke den mest holdbare BMW 3-serien, men den er ganske holdbar. Hvis denne bilen blir tatt godt vare på og vedlikeholdt, kan den lett kjøre mer enn 200 000 miles. Noen brukere har dessuten kjørt mer enn 250 000 km, noe som er svært imponerende.

Er BMW mer pålitelig enn Mercedes-Benz?

Nei, Mercedes-Benz er litt mer pålitelig enn BMW. Dette er fordi BMW har litt flere problemer, og kostnadene for reparasjon og vedlikehold er også ganske høyere.

Konklusjon

Som alle biler har også BMW 350i flere problemer. Dette betyr imidlertid ikke at bilen er upålitelig, da den kan vare lenge hvis den blir tatt godt vare på og vedlikeholdt. De fleste av problemene vi har nevnt med BMW 350i kan unngås med riktig stell og vedlikehold.

Likevel er BMW 350i fortsatt kostbar å vedlikeholde sammenlignet med konkurrentene Audi og Mercedes-Benz. Alt i alt er det en fin bil for komfort og daglig kjøring.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter