Alt om 2023 Peugeot e-Rifter

2023 Peugeot e-Rifter

Peugeot e-Rifter er en inngangsnivå Peugeot MPV designet for å frakte mennesker og / eller last. Den ble først avslørt tilbake i 2021, og den fikk en relativt viktig oppdatering bare et år etter at den kom ut. Dette betyr at 2023 Peugeot e-Rifter kommer til å forbli den samme som 2022-modellen, noe som absolutt er bra, da den er mer enn konkurransedyktig som den er.

For modellåret 2022 senket Peugeot faktisk prisen på e-Rifter og la til to nye trimnivåer.  2022-modellen la også til noen praktiske funksjoner som en nøkkelfri bagasjeromsåpning, nye farger og noen få tilleggsfunksjoner på innsiden. Dette gjorde e-Rifter til  en ganske komplett pakke, og det er grunnen til at den kommer til å forbli slik i 2023 også.

Batteristørrelsen forblir den samme, og Peugeot vil sannsynligvis ikke tilby e-Rifter med sitt større 75 kWh batteri.  Kjøreopplevelsen er ikke så spesiell, noe som betyr at e-Rifter kjører som alle andre biler fra sin klasse.

Påliteligheten kommer også til å forbli den samme, noe som ikke er en dårlig ting i det hele tatt, da e-Rifter er en ganske pålitelig bil.  Praktisk er veldig bra med seter opptil syv med den lange modellen eller opptil fem med den kortere (normale) modellen.

2023 Peugeot e-Rifter – Drivlinjen

Når det gjelder drivlinjen, kan vi si at e-Rifter også bør komme med Stellantis større 75kWh batteri i stedet for bare det mindre 50kWh batteriet. Det mindre batteriet driver en enkelt elektrisk motor som er i stand til å skyve ut 136 hk og 192 lb-ft dreiemoment som ikke er bra, men ikke forferdelig.

  Alt om 2023 Peugeot E-Traveller

Imidlertid er den maksimale rekkevidden til e-Rifter 171 miles når det gjelder WLTP-sykluser, men  den virkelige rekkevidden  er nærmere 110 miles som ikke erså bra for noen bil.   Det som er mye bedre er ladehastigheten, da e-Rifter  kan lade med en standard 11kW  lader som lader e-Rifter på omtrent 5 timer, flott for de som lader bilene sine over natten.

Du kan imidlertid også hurtiglade e-Rifter med en 100kW lader som skal fylle batteriet på rundt 25 minutter, noe som er en veldig god tid.  Du kan forhåndsplanlegge ladeintervallene dine gjennom Peugeot-appen, noe som gjør det ganske enkelt å forstå hvor e-Rifteren din er når det gjelder ladetilstanden.

2023 Peugeot e-Rifter – Design og kjøring

Når det  gjelder utvendig design, kan vi si at e-Rifter ser relativt fin ut for en MPV, da den har et ganske tydelig Peugeot-front-end-utseende med flotte frontlykter.  Hele kroppen er litt mer skulpturert enn med andre varebiler, noe som gjør den litt quirkier og mer spennende, spesielt i kjøligere farger.

Interiøret er veldig fint som det følger den moderne Peugeot design språk til teeth. Interiøret domineres av mikro-Peugeot-rattet  og den sentrale infotainmentskjermen som ruver over alt annet. Du får også en digital måleravlesning som gjør at e-Rifter er på linje med de nyeste bilene i sitt segment.

Kjøreopplevelsen er ikke noe å skryte hjem for, da dette er en varebil, ikke en sportsbil eller en luksusbil på noen måte.

2023 Peugeot e- Rifter – Pålitelighet og vanlige problemer

e-Rifter er en mer pålitelig  bil enn de fleste andre ikke-EV varebiler fordi EV har en tendens til å være iboende mer pålitelig. Visst, det var noen problemer med drivlinjen som høyspenningsledningsproblemer, ladeproblemer og potensielle batteriproblemer, men ikke noe stort da denne plattformen brukes til mer enn 10 forskjellige elbiler i Stellantis-familien.

  Alt om nye Peugeot-modeller 2023

2023 Peugeot e- Rifter – Verdi og praktisk

Prismessig kan du forvente å betale litt mer enn £ 30,100  XNUMX for inngangsnivået, mens toppmodeller sannsynligvis vil sette deg tilbake rundt £ 35,000.   Alt i alt er det en høy prislapp, men det er å forvente for elektriske MPV-er som kommer med prisøkninger over sine vanlige ICE-kolleger.

Praktisk er også veldig bra da e-Rifter kan passe opptil syv personer hvis du går for den lengre og større varianten av e-Rifter. Den vanlige e-Rifter sitter fem uten problemer og gir fortsatt mer enn nok plass til all bagasjen din.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe 2023 Peugeot e-Rifter?

Hvis du er ute etter en elektrisk MPV som kan gjøre alt du ber om fra den, er e-Rifter et veldig godt valg. e-Rifter og Citroen e-Berlingo er de to mest populære bilene i dette segmentet, noe som ikke kommer som noen overraskelse da de er veldig like. Begge bruker samme grunnleggende layout, dimensjonene er de samme, motoren er den samme, og batteriet er det samme.

De er i hovedsak den samme bilen under somh gir total mening da begge merkene eies av Stellantis. Men hvis du vil ha en praktisk bil, men du ikke vil ha en MPV eller en varebil, vil jeg heller gå for en SUV eller en stasjonsvogn.

  Alt om 2023 Peugeot e-308

Hvilke biler konkurrerer med Peugeot e-Rifter?

Som nevnt noen ganger nå, kan 50kWh batteriplattformen som brukes med e-Rifter sees på tvers av flere forskjellige Stellantis-eide modeller som Citroen e-Berlingo eller Vauxhall Combo.  Det er egentlig ikke så mange forskjeller mellom disse to modellene, og det er grunnen til at valget mellom dem kommer til å koke ned til hvilket merke du foretrekker og stylingen.

Det er verdt å nevne at Vauxhall tilbyr det billigste alternativet her, men mange vil være enige om at Combo bare er litt mer datert utseende både innvendig og utvendig.

Hvilke Peugeot varebiler er elektriske?

Stort sett hele utvalget av Peugeot varebiler er elektrifisert nå, og disse inkluderer e-Rifter, e-Expert, e-Partner, og den største av dem alle, e-Boxer. For kommersielle formål og transport er e-Boxer det desidert beste alternativet, da det tilbyr den høyeste lastekapasiteten og er den mest romslige av dem alle.

e-Rifter er den minste og brukes ofte til familietransport. Imidlertid vil jeg gå  for e-Traveller,  da det er den perfekte størrelsen for alle disse bruksscenariene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter