Er Peugeot 108 en god bil?

Peugeot 108

Peugeot 108 er den siste bilen fra Peugeots lille by hatchback «100» -linje da den ble avviklet for modellåret 2021. Peugeot 100-serien sporer sine røtter tilbake til Peugeot 104 som først ble utgitt i 1972. Peugeot tilbød senere 105, 106   og 107, og det avsluttet hele prøvelsen med 108. Så er Peugeot 108 en god bil?

Det raske svaret er ja, 108 er en veldig god bil.  Først og fremst kommer 108 med relativt pålitelige og sofistikerte motorer.  Selv om 107 ikke var en spesielt minneverdig bil, ser 108 mye bedre ut ettersom det generelle designspråket  er skarpere og mer strømlinjeformet, spesielt hvis det er utstyrt med de riktige alternativene.

Interiøret er også i sterk contrast til 107 som det nå ser moderne og godt skjøntetter . Kjøreopplevelsen er overraskende smidig, men det er fornuftig siden 108 er en veldig lett bil. Pålitelighet synes også å være ganske sammenlignbar med 107 som er en god ting, men det er noen problemer vi må nevne.

Verdimessig kan disse nå kjøpes for betydelige rabatter ettersom avskrivninger har tatt sin toll på 108. Praktisk kan være bilens svakeste ledd da den ikke gir så mye plass, men den er i det minste tilgjengelig med en 5-dørs konfigurasjon.

Peugeot 108 – Drivlinjen

Peugeot 108 leveres med bare to motorstørrelser, en mindre 1,0 l rekkemotor med 3 sylindret motor eller en 1,2 l rekkemotor.  Begge disse er  bensinmotorer, og det er ingen hybrid- eller dieselmotorer med 108.  1.0L-motoren tilbyr enten 68h p for pre-facelift-modellene eller 72 hk for post-facelift-modellene som ikke erså gode.

  Er Peugeot 107 en god bil?

Den 1.2L inline 3-sylindrede motoren tilbyr 82 hk i alle varianter, noe som gir mye effekt og gjør at bilen føles ganske rask på grunn av at den er så lett.  Bilen leveres utelukkende med et FWD-oppsett. Du får også den manuelle girkassen fra fabrikken, men du kan oppgradere  til  automatgirkassen hvis du er villig til å betale ekstra penger for den.

Effektiviteten er best på rundt 50MPG, men du kan forvente at bilen skal svinge rundt 40MPG if alt er bra med bilen.

Peugeot 108 – Design og kjøring

Som nevnt i introen ser 108 mye mer behagelig ut than den utgående 107, da den ser mye mer målrettet ut i sammenligning.   Peugeot oppgraderte designet på midten av 2010-tallet da de begynte å lage autentiske biler. Interiøret er også et massivt skifte ettersom 2014 og senere modeller virkelig har et godt lagt ut interiør med et Audi-E sque designspråk.

Kjøreopplevelsen er ganske underholdende på grunn av at bilen veier bare 2000 lbs (900kg). Dette betyr at den kan nappe gjennom trafikkhull uten problemer. Det er også veldig enkelt å parkere og manøvrere på alle trange steder, noe som gjør det til en perfekt bybil.

Peugeot 108 – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, ser 108 ut til å være en ganske pålitelig bil. Det er imidlertid noen problemer som er verdt å snakke om. Styresystemet er kjent for å ha problemer med at kolonnen svikter og låser styringen på plass, mens servostyringspumpen noen ganger også kan svikte. Bilen kan lide av elektriske problemer som inkluderer problemer med infotainmentskjermen og ryggekameraet mest.

  Er Peugeot Rifter en god bil?

Sikkerhetsbeltene kan ikke være opp til bunnen av, og bilen kan også ha problemer med overføringen, spesielt clutchen. Til slutt må vi også nevne problemer med dårlig akselerasjon som kan skyldes en rekke skyldige som O2-sensoren, MAF-sensoren, tilstoppede og skitne filtre, problemer med gasspjeldhuset, gassposisjonssensoren eller kattene.

Peugeot 108 – Verdi og praktisk

Fordi 108 ikke lenger er tilgjengelig fra fabrikken, har den allerede tattavskrivningen, i det minste pre-facelift-modellen, noe som betyr at den nå kan fås til en veldig lav pris. Det er moderne nok til å være en veldig god daglig sjåfør, men det koster ikke så mye for det å bryte banken.

Praktisk er denne bilens svake punkt, da den mangler plass i nesten alle dimensjoner. Høyere passasjerer vil føle seg trangt hvis noen andre er i bilen med dem, mens bagasjerommet kan romme en helgport for to, men knapt.

FAQ-seksjon

Hvorfor finnes det ingen Peugeot 108 dieselmodeller?

Peugeot pleide å tro at investering i dieselmotorer er en god idé, men selskapets administrerende direktør Jean-Phillipe Imparato kom senere ut og sa at det var en feil å investere i dieselmotorer så mye som verden sakte begynte å bevege seg bort fra dieselmotorer.  Dette gjorde dieselutvikling,  ikke så mulig, noe som førte til at Peugeot kuttet dieselmotorer helt fra sitt utvalg.

Dette er grunnen til at du i 2023 ikke vil kunne finne en eneste dieselmotor i Peugeots utvalg i tillegg til Peugeot fullstendig hybridisering og elektrifisering av hele bilutvalget.

  Er Peugeot 3008 Hybrid4 en god bil?

Er Peugeot 108 for liten for høye sjåfører?

Det avhenger av om du vil kjøre bilen selv eller om du vil ha venner med deg. Hvis du er alene, kan du passe inn i 108, men du vil ikke føle deg altfor komfortabel. På den annen side, hvis du vil transportere andre mennesker, vil du umiddelbart innse at 108 ikke er en bil for fire voksne.

Setene er ganske støttende og kan passe til større mennesker, men benplassen er det største problemet, spesielt hvis du er høy på  NBA-spillernivå.

Er Peugeot 108 bedre enn 208?

Peugeot 208 er uten tvil den beste lille bilen Peugeot noensinne har laget, da den nå er i den beste posisjonen den noen gang har vært. Først og fremst får den hybrid-, bensin- og helelektriske versjoner, som alle er mer enn gode nok for folk flest.

208 ser flott ut innvendig og utvendig, og det er en mye mer raffinert og romslig bil enn 108. Det eneste området der 108 er bedre er prisen. Alt annet enn det er fast i hjørnet av 208.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter