Vanlige problemer med Peugeot Rifter

Peugeot Rifter

Peugeot Rifter er en passasjerbil eller en MPV som først ble avslørt av Peugeot tilbake i 2017 og har siden vært i kontinuerlig produksjon siden. Rifter  ser ut til å være en ganske populær varebil i Europa der noen bruker den til personlig bruk, mens andre også bruker den til kommersiell bruk. Dette betyr at Rifter også er et ganske populært alternativ for flåtekjøretøy.

For at en bil skal kunne kjøpes i en slik mengde, må den kunne tåle tidens tann, noe som betyr at den ikke skal gå i stykker eller være notorisk upålitelig. I denne artikkelen vil vi gå gjennom alle de vanlige problemene med Peugeot Rifter og fortelle deg hva du må passe på hvis du er i markedet for en.

De vanligste problemene med Peugeot Rifter inkluderer problemer med  håndbremsen, langsom akselerasjon, problemer med styresystemet, drivstofflekkasjer og problemer med sikkerhetsbeltene. Mange av disse problemene var en del av ulike tilbakekallinger gjennom årene som ikke er uvanlige for noen biler, men sikkert er verdt å nevne.

Hvis du er ute etter en av disse, ville det være en god ide å gjøre en inspeksjon før kjøp, da noen av disse var firmabiler, noe som betyr at de ikke ble kjørt av sine opprinnelige eiere og som sådan ofte ikke blir tatt vare på riktig.

Problemer med håndbremsen

En av de mest omtalte problemene med Rifter er knyttet til håndbremsen  som potensielt kan  løsne og få bilen til å rulle av seg selv, noe som kan være et stort problem. Det virker som om dette problemet for det meste er knyttet til 2018 Rifter,  og det er grunnen til at Peugeot tilbakekalte det for å bekjempe dette problemet.  Enhver Peugeot-forhandler vil kunne fortelle deg om modellen du er interessert i har blitt inkludert i denne tilbakekallingen.

  Vanlige Ford Edge EcoBoost-motorproblemer

De fleste biler har blitt reparert og skal være trygge, men det er alltid de som ikke har blitt reparert riktig eller ikke har blitt tilbakekalt i det hele tatt. Som sådan, gjør din due diligence og sjekk om den du ser på har vært en del av denne tilbakekallingen.

Langsom akselerasjon

Det har vært ganske mange klager på at Rifter ikke ga nok strøm eller til og med stoppet ved visse anledninger.  Disse kan være forårsaket av noen få problemer vi nå skal nevne mer detaljert. Masseluftstrømssensoren bør være ditt viktigste interessepunkt, da den kan væretett  og skitten og dermed blokkere riktig mengde drivstoff og luft for å komme inn i forbrenningskammeret.

Du bør også sjekke drivstoffilteret ditt som kan bli tilstoppet overraskende raskt hvis drivstoffet du bruker ikke er så premium.  Kattene kan også være årsaken, og det kan også en faulty oksygen sensor.  På toppen av det hele  anbefales det  å sjekke gasspjeldhuset og gassposisjonssensoren, da begge disse kan forårsake lignende problemer.

Problemer med styresystemet

Styresystemet på Rifter har vært grunnen til at bilen ble tilbakekalt av Peugeot flere ganger.  Den første tilbakekallingen fant sted tilbake i 2019 da den fastslo at hele rattstammen er produsert i henhold til alle nødvendige spesifikasjoner og dermed kunne mislykkes når som helst end frarøve deg styrekontroll.

  Problemer med Audi A3 1.8 TFSI

Det andre problemet er knyttet til de indre slipsstengene som lider av et veldig lignende problem. Alt i alt, sørg for å inspect begge disse systemenesa nd kontakt en Peugeot forhandler og spør om begge, og om Rifter  trenger noe som skal sjekkes.

Drivstoff lekkasjer

Drivstofflekkasjer er ikke så uvanlig med Peugeot-modeller, og Rifter er ikke annerledes.  Første generasjons Rifter er kjent for et spesifikt kablings- og programvareproblem som fører til atdrivstoffet lekker.  Dette påvirker biler laget mellom 2017 og 2021, og det har vært tilfeller der disse til og med tok fyr på grunn av rester av drivstoff i varmeren.

Det andre drivstoffrelaterte problemet er knyttet til Rifter 2019-2020  der drivstoffpumpen ikke alltid har blitt strammet ordentlig til motoren, noe som også  kan forårsake lekkasjer.

Sikkerhetsbelte problemer

Det har også vært en god del klager på sikkerhetsbeltene med the Rifter der bilbeltene ikke er laget i henhold til de nødvendige standardene på det tidspunktet de ble produsert.  Dette har forårsaket potensielle problemer der sikkerhetsbeltene ikke vil tilby nok fysisk fastholdelse for å holde   deg i deg i en  jevnt av en ulykke.

FAQ-seksjon

 

Bør jeg kjøpe en Peugeot Rifter?

Hvis duer interessert i å kjøpe en gjennomtenkt MPV som kan brukes både til kommersiell og privat bruk,  er Rifter faktisk et veldig godt valg.  Den tilbyr mer enn nok sitteplasser og er også en anstendig pålitelig bil.

  Problemer med å starte Citroën C3

Den er komfortabel nok for langdistansereiser, men er likevel føyelig nok til å brukes som daglig sjåfør. Den er ikke for stor, men den er heller ikke kompakt. Det er en spesiallaget MPV som passer perfekt inn i de fleste småbedriftsbehov, men den kan også fungere som en veldig god familiebil på grunn av at den er stillegående, trygg og relativt effektiv.

Hvilke biler konkurrerer med Peugeot Rifter?

Først og fremst møter Rifter seriøs konkurranse fra sine egne Stellantis-eide brormerker som Citreon C3 Berlingo. Berlingo er veldig lik Rifter,  da disse to deler ganske mye deler med hverandre.

VW Caddy er litt av en legende i dette segmentet og er veldig tett matchet med Citroen og Peugeot.  Til slutt må vi også nevne Ford Tourner Connect som er Fords oppfatning av hvordan en liten MPV skal være.

 

Er Peugeot Rifter tilgjengelig som elbil?

Ja, Peugeot Rifter  elektrisk versjon kalles e-Rifter, og den bruker et kjent Stellantis 50kWh batteri som tilbyr 136hp 180 miles på full ladning. Den kan lades opp med en 100kW DC hurtiglader som skal fylle batteriet fra 20% til 80% på  litt over 25 minutter.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter